Ahojte, v piatok sa chystám ku gynekológovi na vyšetrenie keďže sa nám dlhšie nedarí. Spraví mi kontrolu plus histologiu a chcem ho poprosiť aby mi zobral krv na hormonálny profil. Ako budú prebiehať ďalšie vyšetrenia? Čo sa bude ďalej diať? Ďakujem 🙂
Tak nás poslala v našom meste na spermiogram čo som odmietla, lebo som vedela, že tam veľa nezistia, tak som sa automaticky objednala do GIN-FIV a tam nám spravili vstupné vyšetrenia - jeho spermiogram, moje výtery, hormonálny profil jeho a moj až ked dostanem menzes mi povedali.
@jodo27 Tak ak som to dobre pochopila moj gynekológ s tym nema v podstate nic a mam sa rovno objednať do CAR?
Z coho ti chce urobit histologiu? Ta sa robi z odobrateho materialu, bude ti snad robit ambulantne biopsiu?
Nemas na mysli nahoodu cytologiu?
Dalsi postup bude: ci uz urobi tvoj gynekolog alebo v CAR:
- usg vysetrenie - maternica, vysa sliznice, vajecniky - folikuly
- folikulometria - sledovanie ci a ako dozrievaju folikuly, ci prasknu a teda ci prebieha ovulacia
- hormonany profil - vo folikularnej aj lutealnej faze (potvrdenie ze ovulacia prebehla)
- stery na mykoplazmy, ureaplazmy, streptokoky
- priechodnost vajickovodov (HyFoSy)
partner:
- spermiogram
- stery na mykoplazmy, ureaplazmy, streptokoky
- hormonalny profil
- usg vysetrenie semennikov
dalej u teba podrobnejsie vysetrenia (ak sa z tyhc predtym nezisti ziadna pricina)
- endokrinologia
- hematologia
- hysteroskopia
U oboch:
- reprodukcna imunologia
- genetika
a koľko sa snažíte?
No do CAR sa chodi prave vacsinou kvoli spermiogramu partnera..pokial on nebude mat vysetrenie, tak v podstate nejaku presnejsiu liecbu ti nenasadia..my ked sme to riesili, mne hned gynekolog povedal, ze prioritne musia vylucit, ci nie je problem v partnerovi..ze inak by nejaka dalsia liecba alebo postupy boli uplne zbytocne..
Tak hej, on ti nevie spraviť take vyšetrenia ako v CAR
takže babenky mali ste pravdu, moj gynekolog mi nic nepovedal, iba tolko ze mam vsetko v poriadku, predpisal mi duphaston a povedal ze sa mame snazit dalej...
Snazime sa rok
Tak chodte do CAR ;)
No mne ten duphaston ani nepredpísala :D ale potom pozor, nemaj velke očakávania ak ti bude meškať menzes, po bratí duphastonu zvykne meškať.
Určite choď do CAR. My chodíme do GYN FIV (2x sme boli) zatiaľ spokojní...
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
odporučí spermiogram, a odporučí do CAR, to je moja skúsenosť.