Ahojte, chcem sa spýtať či niektorá z vás má, alebo mala podobný problém. Veľmi málo sa dá dohľadať o tejto diagnóze, nakoľko je zriedkavá....
Snažíme sa o bábätko už takmer 3 roky. Ale stále sa nedarí. Navštívili sme centrum, kde mi zistili protilátky proti zona pellucida, teda obalu mojich vajíčok. Tým pádom sa spermia nedostane do vajíčka, a ak sa aj dostane, obal potom nemusí prasknúť, čiže z bábätka nič nebude 😞 vraj je najlepšia možnosť IVF, ale problém číslo dva je ten, že túto diagnózu poisťovňa nepreplatí....
@katka9296 ano. To je ten hatching. A ak mate aj muzsky faktor tak neni problem s uhradou casti nakladov od ZP. Samozrejme doplnkove metody ako icsi a ten ah si platite navyse. Zo ZP je hradeny cyklua v rozsahu kontrol, sledovania stimulacie, odberu a prvy vklad. A nejaky príspevok na lieky. Zalezi od ZP, jedna ma aj v benefitoch prispevok na icsi, dokonca aj genetiku embryi.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@katka9296 muz ma spermiogram ok? Mozno aj on bude mat nejake odchylky kedy by ste s ivf problem mat nemali. Myslim ze ti bude potrebné urobit asistovany hatching aby sa potom vajko uvolnilo z obalu.
Skonzultuj car, mozno nebudes mat s uznanim v poisťovni problem.