Problém s otehotnením

5. apr 2022

Ahojte 😊 Aký máte názor na to, že partneri nie sú sexuálne kompatibilný vzhľadom na otehotnenie? Môže to byť realné? 😊
Mám na mysli to, že aj vy a váš partner ste zdraví, aj sa trafíte do ovulacie ale jednoducho vaše telo nechce prijať jeho spermie. To však neznamená, že Vám alebo partnerovi by to s iným nemohlo výjsť na prvý pokus😊

alison11
5. apr 2022

Maminá sestrernica tak bola od iného má už dospelú krsánu dcéru a jej bývalý z terajšou,len spolu sa im roky nedarilo.

lavinis
5. apr 2022

S ex sme nemohli.mat deti. Rozisli sme sa (rôzne dôvody), s novou partnetkou mal do par mesiacov dieta, ja s mojim druhym manželom som.otehotnela na prvy krat.

54tinka54
5. apr 2022

Áno počula som už o takých pároch, obaja zdraví ale proste sa im nedarilo splodiť dieťa.. a keď sa rozišli a našli si iných partnerov tak nebol problém

danyelia
5. apr 2022

Ahoj, presne toto zažila moja kamoška s manželom, krásny, bohatý a úspešný pár, mali všetko okrem bábätka...obaja zdraví, len spolu sa im počať nepodarilo. Rozviedli sa, ona odišla do sveta niekam a tam na ,,prvý šup,, s letnou láskou, po niekoľkomesačnej známosti sa im bábo podarilo. No láska ako hrom, svadba, dnes už majú 2 deti, je šťastná ako sa jej zmenil život 😊 O jej mužovi ale neviem, či deti má...

veronika3110
5. apr 2022

to si naozaj nemyslím ... my sme sa takisto snažili 1,5 roka, tiež sme boli zdraví a neustále som si robila ovulačné testy, dokonca sme brali kadejaké lieky a prášky na zvýšenie možnosti oplodnenia.. a nakoniec to prišlo nečakane... všetko príde vtedy keď má..

stannkal
5. apr 2022

ja si nemyslim ze to je inkompatibilita ale mozno skor zohrava ulohu psychika, hlavne ked sa dlhsie nedari tak je to dost frustrujuce pre oboch no a stres negativne vplyva na plodnost. Ale ... raz som citala o studii kde islo o to ze zensky imunitny system sa musi pripravit na tehotensto a aj prijat spermie a tam prave hovorili, ze zeny, ktore maju sex pravidelne pocas celeho mesiaca (teda nie len okolo ovulacie) maju vyssiu sancu otehotniet, prave preto ze uz skor ten imunitny system "nastavia". Tusim to ale nebolo podlozene konkretnymi cislami, bola to len hypoteza.

kiki68
5. apr 2022

Ano je to realne , mne v tom centre, kde robili nifty hovoril ten recepcny o nejakom teste na takuto kompatibilitu. Vraj sa krv partnerov posiela kdesi do New Jersey alebo tak. Moja sesterka mala taketo nieco a nakoniec zistili nejake skryte ochorenie imunity. Ale v podstate ma velmi nizku nejaku kompatibilitu prave s jej partnerom. Jedno dieta maju, druhe sa uz nedari. Presla asi 13 MA, uz jej to vzalo aj jeden vajecnik. Lekar tam na rovinu povedal, ze mozno s inym partnerom by nebol problem. Ona aj otehotnie, ale nedonosi to cez 1. Trimester

jaskolka
5. apr 2022

Áno, je to možné. Poznám taky pár, úplne zdraví, podstúpili všetko možné, aj v zahraničí boli, každé vyšetrenie je v poriadku, skúsili aj umelé oplodnenie, nevzniklo ani jedno embryo. Aj v centre boli z toho prekvapení,ze ešte sa im nestalo to.
Skrátka sa k sebe "nehodia". Akceptovali to, adopciu nechcú, tak žijú len dvaja. Vzhľadom na vek už ani nečakajú zázrak

laucia
6. apr 2022

toto je realne a nemusi sa nic posielat nikam do USA, robia to aj na SR. Robia sa testy ked partnerke odoberu krv a muzovi spermie a tie spolu inkubuju a sleduje sa ci dochadza k tvore protilatok proti spermiam....1, proti spermiam partnera, 2, proti spermiam niekoho ineho (to zrejme kto tam v ten den este nahodou prisiel na tieto testy...skombinuju)...okrem toho sleduju aj to ci imunitne bunky zeny tvoria zapalove cytokiny ako odpoved na bunky partnera...co by tiez molo sposobit problemy. Takze ano, tieto veci su realne, dokonca sa to stava castejsie nez by si clovek mozno myslel a da sa to riesit napr. imunosupresivami a podobne. to uz je ale zavisle na konkretnom pare a vysledkoch. Pozor ale, nie na kazden reprodukcnej imunologii na SR to robia. Podla mojich informacii oboch partnerov na vsetky tieto veci vyysetruju len v Nitre (Dzurilla).

vierka112
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre