Ahojte,sme spolu s priateľom už 8 rok snažíme sa o bábätko 2 rok.
Boli sme na vyšetrení on ma všetko v poriadku,ale ja mám strašne veľa mužských hormónov a menej ženských nefungujú vajíčka tak ako by mali...
Mam aj nepravidelnú menštruáciu brala som duphaston ale teraz mi gynekológ predpisal progestanelle200g do pošvy.
Čítam tu rôzne príspevky a chcem sa spýtať čo by ste nám poradili?
Rozmýšľala som ze by sme išli aj na kliniku niekde a tam by to spravili umelo lenže neviem ako to všetko funguje či sa to vôbec dá...
Ďakujem za radu
@barnecka ahoj, skús to riešiť aj cez endokrinologa... Tiež mám viac mužských hormónov, doktorka mi zistila aj PCO čiže som mávala anovulaciu... Nepravidelný cyklus... Predpísala mi lieky a do 3 mesiacov som otehotnela 😉
@christinka1 Bola som už u endokrinologicky,mam štítnu žľazu beriem euthyrox tabletky pomaly rok.. tiež mám nepravidelný cyklus.
A tebe aké tabletky predpísala?
@barnecka ako často skúšate tie dva roky bábo? Skúšala si aj ovulacne testy či vôbec nie?
@diamond007 neskúšala som gynekológa som sa pýtala či nemôže spraviť testy na ovulaciu a povedal ze teraz je dôležité upraviť menštruačný cyklus lebo je nepravidelný
@barnecka ovulacne testy si vieš kúpiť v lekárni pokiaľ viem... Neviem jak často skúšate ale cyklus nie je dôležity ako máš dlhý, ak máš ovuláciu. Kamoška má menzes raz za tri mesiace a otehotnela oba razy. Test vyšiel pozitívny v novembri a poslednu menštruáciu mala v lete.... Ak spávate spolu obden (doporučuje sa) tak dva roky je dlhá doba ale nič strašné ak nemás pravidelnu menštruáciu. Na začiatok si kúp ovulacne testy a odsleduj, kedy máš ovuláciu ak máš....
Ak môžeš, vyhni sa zatiaľ umelému oplodneniu. Je to podľa mňa časovo aj finančne aj psychicky náročné, síce robia čo môžu, ale nepodarí sa na prvýkrát, to málokomu.
@barnecka mne predpísala siofor a pomohli
ja môzem len odporucit ist na kliniku, ktora sa na problemy s otehotnenim specializuje, my sme s muzom riesili tento problem na klinike repromeda, vdaka nim mame doma zdraveho chlapceka
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@barnecka ano po dvoch rokoch je najvyssi cast ist na kliniku... oni vam vsetko vysvetlia a poradia. A nie, mozno to ani nebude treba umelo, ale nastavia ti hormonalnu liecbu vzhladom na problem, aky mas to mozne je urcite riesit aj inak, ako progesteronom. To vajicka nezlepsi.