Dobrý deň ,chcem pomôcť kamarátke,ktorá ma pomaly rok problém otehotnieť už je zúfalá lebo na maličké sa veľmi teší.Bola u gynekológa ten ju iba pozrel povedal že je mladá, všetko je v poriadku nič nenašiel a tam to skončilo.Moja otázka znie aké vyšetrenia môže podstúpiť ona či partner s akým doktorom to riešiť či sa za nejaké platí a pod.. Keď sa na to pýtala tam,tak jej povedali že má všetko v poriadku,že musí len čakať..v rodine žiadne choroby nič,ani nefajčia, nepijú, žiaden nadmerný stres . Rada by som jej pomohla
@luciik2111 partner si môže zaplatiť vysetrenie spermiogramu. Kamaratka si môže robiť na začiatok ovulacne testy aby zistila ci ma ovulaciu. Koľko ma rokov?
@gejb 21,áno ovulačné testy si robí aj si meria bazalnu teplotu a pod
Velmi odporucam sledovanie cyklov, zistit na zaklade pozorovania vlastneho tela, ci prebieha ovulacia a kedy presne. Naozaj kopu uzitocnych informacii na ig najdes na profile @ownyourcycle a ked bude mat istotu, ze u nej je vsetko v poriadku, potom si asi bude treba posvietit na partnera.
kolegyni povedali že má čakať 2 roky.... tiež bola mladá do 25 r a ozaj do 2 r. sa bábo podarilo.
@luciik2111 tak potom je na rade on. Ak by mu vyšiel spermiogram bez chyby, potom sú možné ďalšie vyšetrenia. Ale to zas nech netlačia az tak na pílu..
Ak ma 21, tak to fakt este mozu chvilu cakat, pomaly rok este rokom nie je. Ak k tomu pripocitas, ze sa mozno nie vzdy trafili do plodnych dni, tak fakt nie je kam sa ponahlat.
A do centra asistovanej na konzultaciu moze ist aj bez obvodneho, ci nie?
@luciik2111 gyn moze spraviť hormonalny profil. Partner moze absolvovat spermiogram. A kamoška sa može pýtať na endokrinológiu, reprodukčnú imunológiu, genetiku, hematológiu.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
V našom prípade po roku neúspešného snaženia nám bolo odporučené aby partner absolvoval spermiogram. Tam sa prišlo na príčinu a mohli sme riešiť. Ak je u nej všetko v poriadku, nech dá skontrolovať aj partnera.