Problém otehotnieť po pôrode v 23. týždni a následnej kyretáži

esterka13
15. máj 2023

Ahojte , pridávam diskusiu ci ste mala niektora takýto problém
V oktobri 22 som v 23 tyzdni porodila našu dcérku :( rodila som spontánne , nakoniec nevyšla placenta tak ma museli uspať a robili aj kyretaz
Od januára sa snažíme o druhé dieťatko ale vôbec sa nám to nedarí , beriem vitamíny , sledujem si ovulácie , jednoducho skúšame skoro každý druhý deň a stále nič , som smutná pretože pri prvom otehotneni sa nám to podarilo na prvý krát a teraz sa snažíme a nič :( už si namyslam ci mi niečo pri tom kyrete nepoškodili , čo si myslite vy ? Ďakujem za Vaše odpovede :(

jaskolka
15. máj 2023

A čo tvoj gynekológ na to?Nehake vyšetrenia ti robili? Možno telo ešte nie je celkom zotavene, alebo psychicky to akosi "nejde". Predsa len, máš za sebou ťažké obdobie..

anjelicek26
15. máj 2023

Snazite sa len piaty mesiac, skutocne tomu daj cas. Je mi uplne jasne, aka silna je ta tuzba, ale ten cas, ktory sa snazite, je stale v "norme"... ja som si obehala lekarov, dala spravit preventivku, laparku, pozriet stitnu zlazu a hematologa, som rada za to, vdaka info, ktorym som odtial ziskala... Ked po lete nebude ziaden vysledok, chodte do CAR na poriadne vysetrenia, aj keby len hormonalny profil, sledovat ovulaciu, nech ste v dobrych rukach...

kkovacovak
15. máj 2023

@esterka13 ženy, mali by ste si rat a navždy uvedomiť že urobiť si dieťa nie je len tak. Nejde to zo dňa na deň a už vôbec nie len preto lebo si to želáme. To že kamoška otehotnela za 5s na diskoteke na záchodoch neznamená že sa to stane nám. Môže to trvať roky, potrat je tiež bežná vec ktorá sa deje. Treba byť realista a nemať plodenie deti idealizovane lebo potom si frustrovana že to nejde tak ako si si ty myslela. To že sa budete "snažiť" každý druhý deň nemá vôbec žiadny význam rovnako ani to že sa dopuješ vitamínmi. Ak si podľa lekára zo zdravotnej stránky v poriadku tak to príde vtedy kedy to má prísť.

terry658
15. máj 2023

@esterka13 to že prvýkrát to vyšlo hneď neznamená, že to druhýkrát pôjde rovnako. Mať dieťa je zázrak, aj keď pre niektorých bežný. S doktorom sa začína niečo riešiť až po roku. My napríklad máme interval 1-2 roky, kým sa nám podarí počať. Doporučujem nestresovať, tým sa to len zhoršuje. Skús sa zamerať na niečo iné. Napríklad cvicenie, zdravá strava, výlety, prosto hocičo len aby si sa necítila tak zviazaná pri myšlienke, že sa nedarí. Vela známym pomohlo to, keď si povedali, že nato kašlú a zrazu čakali malé.

henrietka12
15. máj 2023

@esterka13 ahoj ja som na tom úplne tak isto ako ty ... Tiež som v októbri min rok porodila dcérku v 20tt a tiež mi robili kyret ale mňa neuspeli 🤦 bola to strašná bolesť 😔 ale netrvalo to dlho a ževraj pre zotavenie bolo lepšie že má neuspali ale už aj mna napadlo či tam niečo neporušili keď som im tam skuvíňala od bolesti... Snažíme sa od februára ale nič ...teraz beriem druhý cyklus clostil tak som zvedavá ... Ja mám ale pcos ... A môj muž ide aj na spermiogram ...ale mi sme sa o druhé snažili dlhšie tak preto ...

melany444
17. máj 2023

@esterka13 od januára je ešte krátko..
My sa snažíme tretí rok...🙂

braniso
22. máj 2023

5 mesiacov je zatiaľ krátka doba...ale chápem, že ak to pri prvom išlo rýchlo, tak už je trochu stres, že čo sa deje. Ja osobne by som ešte počkala minimálne 3 mesiace, snažila sa nestresovať a potom zašla na reprodukčnú kliniku

maggieee
31. máj 2023

no my sme to mali podobne, prvé dieťa sa zadarilo veľmi rýchlo a keď sme po 2 rokoch chceli druhé, tak zrazu nič...skúšali sme to rok a potom mi môj doktor doporučil CAR. Vybrali sme Repromedu https://www.repromeda.sk/ Urobili mi amh testy a na základe horšieho výsledku doporučili IVF. Mali sme obrovské šťastie, hneď prvý pokus bol úspešný. Ale nejde samozrejme len o šťastie, ale aj o dobrý výber kliniky. Boli sme maximálne spokojný s profesionálnym prístupom.

floki1994
31. máj 2023

@esterka13 tu dost mozno pracuje velmi hlava...je tam velka tuzba co chapem a velmi sa na to upinate..my sme tl mali opacne ...prve sa zadarilo po 4 mesiacoch a bohuzial v 19tt sme on prisli..nasledne sme si dali dva cykly pauzu a ze nebudeme sai davat pozor ze urcite to nepride hned tak som nam naplanovala vylet, ja som si nabrala veci v praci atd...a hned na prvy sup co by mi nikdy nenapadlo...skuste zamestnat inak hlavu, vyrazte si niekam prec...5 mesiacov este nie je dlha doba...ono to pride v spravny cas ;)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre