Ahojte, máte nejaké rady, tipy na nepriechodné vajíčkovody? Po dvoch cisárskych mi zistili nejaké zrasty a tak máme problém s otehotnením😔
Na nete som čítala, že je dobré robiť si obklady z ricínového oleja. Skúšala ste niektorá? Prípadne skúšali ste niečo iné? Bylinky, masáže...
Ďakujem🌷
@bambulienka25 prosím ťa a prefuk je konkrétne čo? Nejako laicky si to viem predstaviť, ale bola by si taká milá a troška mi to priblížila? Robí sa to pod narkózou? Bolí to?
@bluehorsee pri lahsej forme mozes skusit denne 600 mg NAC (N-Acetylsystein). Rozpusta hlieny a niektori lekari ho tu v Nemecku odporucaju na lahsie formy...pri silnejsie upchatych ti pomoze len operacia...
@bluehorsee V druhej teme pises, ze este je to len podozrenie na nepriechodne vajickovody - mas to uz odvtedy potrvdene? Absolvovala si HyFoSy?
@nafka0483 hyfosi mi nerobili, ale pred 3 rokmi som bola na laparoskopii kvôli ranke na maternici a po tomto vyšetrení mi doktor povedal, že pravý vaječník mám akoby skrytý za maternicou a prilepený k črevu a teda sa tam vytvorili zrasty.
Druhý bol ok, ale už sa snažíme rok a pol a nič:(boli sme v CARE a tam mi povedali, že pravdepodobne sa "zaniesol" aj druhý vajcovod. Doktor povedal že by sme mohli opäť skúsiť laparku, alebo to hyfosi ktoré sa tu spomína. Nemám problém podstúpiť žiadny zákrok, ale predsa len, ak by to šlo aj nejako prírodne, rada vyskúšam..
To spriechidnenie vajicovodov je diskutabilne, už sa v niektorych pripadoch ani neodporuča a posiela sa na ivf.
Nikto nevie či sa cih podarí spriechodniť, ak by sa aj podarilo nikto ti nezaručí na ako dlho (a či stihneš otehotnieť) a v týchto pripadoch je vyššie riziko mimomaternicoveho tehotenstva.
@nafka0483 ahoj, pred 3 rokmi mi robili laparku kvoli inemu problemu a uz tam boli nejake nie velmi dobre vysledky. Teraz ked sa snazime o babatko, v Care nam povedali ze ti bude pravdepodobne sposobene upchanim, rsp zanesenim druheho vajcovodu. Lekar mi navrhol hyfosi ale na tom som este nebola. Mam v tom troska chaos lebo terat neviem ci to hyfosi vlastne nieje ludovo nazyvany prefuk
Hyfosy sa iba skontroluje či je priechody ten vajicovod. Ak nebude nič ti s tým nespravia nedá sa. Je to penová tekutina ktorá je vidno pod ultrazvukom či prechádza tadial kade má.
@bluehorsee No ale ved to su dohady, co predpokladaju. To treba skontrolovat, mozno upchate nie su. Mozu to urobit laparoskopicky, ale HyFoSy mas ambulantne - absolvovala som to, bola to parminutova zalezitost. Vlozia ti zrkadla a zavedu kanylu cez krcok (absolutne som to necitila), potom zrkadla vyberu, daju dnu usg sondu a cez kanylu zacnu pustat kontrastnu latku, na usg hned sleduju ako sa vylieva - vyplni maternicu a zacne prechadzat do vajickovodov, ak sa niekde zasekne, tak vidia, ze je nepriechodny. Ja som citila velmi jemnucky krc ako menstruacny, ale trvalo to sekundu a bolo to slabucke a uz aj lekarka hovorila, ze vsetko krasne priechodne a bolo po vysetreni.
Niekedy aj ten tlak latky vajickovod moze uvolnit, akoby "preplachnut". Cize zacala by som tym. A ak sa potvrdi, ze nepriechodne, potom mozes riesit ci to pojde laparoskopicky spriechodnit.
@nafka0483 ďakujem ti veľmi pekne za čas a výborne vysvetlenie. Máš pravdu, zatiaľ sú to len dohady, ale vieš aké sme my ženy, nerady čakáme na nejaké výsledky a najradšej by sme všetko vzali do vlastných rúk😃nehovoriac o tom, že moje naivné ja mi našepkáva aby som sa ometala a skúšala všetko dostupné do doby keď na to vyšetrenie pôjdem, no a následne mi doktor s úsmevom na tvári povie, že sa stal zázrak a po zrastoch tam nieje ani chýru🙃🤭
@bluehorsee Tak co ja viem, ja som chcela mat cim skor vysledky vysetreni, nech viem na com som. Zbytocne budem skusat plno veci, ked pricina bude niekde ine. Cize ja som sa objednala na HyFoSy. Akoze nebudem klamat, bala som sa, ze to bude boliet, lebo som citala rozne pribehy, ale lekarka bola v tomto skvela, vsetko vysvetlila a naozaj som bola velmi prijemne prekvapena ake to bolo rychle a bezbolestne 🙂
@bluehorsee ja som skúšala ricinove zábaly, aj masáže, aj serapeptazu a nič... Ak aj je nepriechodný, nevieš do akej miery. Ale zas nerobila som to pravidelne a dlhodobo. Skončila som aj tak na laparke. Mala som kopec zrastov.
@rootham ďakujem za odpoveď. Ja som s tými zábalmi začala v pondelok. Každý večer si dám zábal, na brucho horúcu fľašu, tak ako píšu v návodoch. Za ten čas môžem povedať, že ľavá strana podbruška ma dosť pobolieva. Akoby som mala dostať menzes. Nejaký pádny dôvod na bolesť ale nieje, kedže niesom v štádiu cyklu, že by som cítila nejaký diskomfort. Navyše chodím častejšie na malú potrebu. Čo u mňa tiež nieje normálne.nechcem aby to vyznelo že si to nahováram, ale mám pocit akoby ten olej naozaj niečo priniesol. Mala si aj ty nejaké podobné pocity?
@bluehorsee je to blbé, ale mne sa tam stále čosi deje, pobolieva, pichá... Tak ja sa tak nedokážem odsledovať. Každopádne, nepokazis tým nič. Pozri YouTube. Ak vieš anglicky, je tam hodne o tejto téme. Aj videá s masážou. Nejde to len tak, že zábal. Aj masáž treba 😉. Ale to treba robiť 2 hodiny po jedle a plus ja mám doma drobca, takže cez deň sa mi to absolútne nedalo robiť a po večeri čakať dve hodiny... 😕 Nič moc. To už sa mi spať chcelo. Takže nerobila som až tak často. Tiež je to treba iba do ovulácie.
Pomohli niekomu tie ricinove zabaly?
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.