ahojte zienky.
chcela by som vediet kedy u vas nastal cas ze ste si povedali ze chcete babatko.
mam 26 rokov, manzel je o par rokov starsi a dietatku by sa vobec nebranil - hlavne v poslednom case su tie naznaky coraz castejsie. ja stale vsak tento pocit nemam, keby sa prihodilo tak samozrejme ze by som sa tesila ale nakolko beriem aktikoncepciu tento scenar je v podstate nemozny. vsetky podmienky na to aby sme mohli byt rodicmi mame - materialne, financne a urcite aj ludske 🙂
mozno je problem v tom ze si plne uvedomujem aka obrovska zmena by to bola a asi este nechcem prist o to pohodlie a slobodu, ktoru teraz mame - ist kam chceme, dovolenky, zabavy s kamosmi, mam dobru pracu - alebo som len sebecka? uprimne sa toho trosku bojim, byt mamou…
viem ze otehotniet moze trvat rozne dlhu dobu ale aj nemusi a moze sa to stat hned...
nehovorim, ze dieta v ziadnom pripade len este v sebe nemam tu tuzbu ako ine dievcata co sem pisu…
pride to na kazdu zenu?
dakujem za vase odpovede a vsetkym krasny den 🙂
Pride 🙂 tiez som mala podobne pocity. Okolo 28som si povedala tak skusme. A neslo to dva roky. A tuzba rastla. A potom ked som zbadala tie dve ciarky bolo to to najkrajsie co mohlo byt. Babula ma tri roky a som nesmierne stastna ze ju mam. Tie jej ranne usmevy, male rucky okolo krku a hviezdicky v ociach 🙂 cista laska.
presne ako pisu... baby ja som mala maleho ked som mala 29... 4 roky liecby lebo to nejak neslo 2 gynekologicke operacie s vysledkom ze nikdy nebudem moct mat deti...povedala som si faj adopcia to riesi lenze proti nam sa postavila cela rodina,manzelova strana chcela len rozvod,ale ustali sme to a ked sme uz mali ist do deckeho domova zistila som ze som tehotna skoro som odpadla a to nehovorim co nato moj gynekolog 😀 ...ale to pohodlie a spanok by som vymenila este raz zato co teraz mam zachariaško je zdravy a premna najkrajsi na svete nakukni do mojho fotoblogu alebo hociktorej inej maminky a opytaj sa same seba ci toto nechces aj ty 🙂 a ked k obrazu pridas zvuk a predstavis si ako to male k tebe bezi a krici MAMA....ufffff neodolas ver...
@misena01 ja si tiež myslím, že to príde samo 🙂 ja mám strašne rada deti, vždy som chodila varovať bábätká v rodine, kamarátkam... ale keď som si predstavila že by to bolo moje a starať sa o to 24h denne.. to sa mi veľmi nepozdávalo. Asi ako hovoríš, je to pocit slobody a pohody že môžeš ísť kam chceš a kedy chceš, dovolenky a zábava. Ale postupne to prišlo aj na mňa, teraz mám 29 a v máji čakáme bábo a ver že sa nemôžem dočkať 🙂 Až spätne som pochopila, že v mojom prípade to bolo o partnerovi, aj keď predtým som tiež mala dlhodobý vzťah a vtedy by som nikdy nepripustila, že bývalý nie je ten s kým chcem mať deti, myslela som že je ten pravý.. ale ukázalo sa že nie je. stretla som môjho terajšieho (už) manžela a túžba po malom človiečikovi prišla ani som nevedela ako 🙂 netlač sa do toho nasilu, určite to príde 🙂 a na margo toho čo tu písali žienky, áno nemladneme ale budeš mať bábo aj neskoršie ale preto lebo ho naozaj veľmi chceš, určite to bude lepšie ako keby si ho mala teraz len kvôli tomu že si mladšia a ešte po ňom tak netúžiš. držím palce 😉
@misena01 no, ja neviem, ci by to u mna prislo samo, aby som bola uprimna, nikdy som si nevedela predstavit, ze by som mala deti a keby sme si nepovedali, ze to nechame na osud, asi by som bola stale bezdetna 🙂 dokonca, ked som zistila, ze som tehotna, neskakala som radostou, velmi som sa bala, ako to bude, ako to zvladnem a tak 🙂 az s prichodom maleho na svet sa vo mne objavil materinksky instinkt a ked mi muz navrhol druhe dieta, tak som cakala na dve ciarky na teste ako male dieta na vianoce 🙂 takze ked ste po vsetkych strankach na dietatko pripraveni, na tvojom mieste by som vysadila antikoncepciu a nechala tomu volny priebeh 😉
@misena01 ahoj, ja mám naj kamošku, ktorej ťahá na 32 rokov a stále nechce dieťa. Chce cestovať, má pocit, že ešte nikde nebola a tento život jej vyhovuje. Má dlhoročného partnera, funguje im to, majú vlastné bývanie, len proste si nevie predstaviť, žeby mala dieťa...... takže nie si sama 🙂
ja mam par kamaratiek po tridsiatke a vyjadruju sa, ze deti vobec nechcu. Tak nemyslim si, ze to na nich pride ako blesk z jasneho neba. Radsej chodia na party, vinka, kavicky, nakupy a o dietati ani pocut....Ktovie, ako to bude za par rokov, ale ako ich poznam, tak sa asi velmi nezmenia. Cize nie, tuzba po dietati nepride na kazdu zenu.
@misena01 este sa tvoje pocity mozu zmenit 😉
Ja som si nevedela predstavit, ze niekedy budem matkou, netuzila som po dietati...az ked som mala 33 tak mi nieco preletelo cez hlavu a zrazu som zatuzila mat dieta...nastastie otehotnela som v podstate hned, ale aj tak to bol pre mna sok a z pohladu na test, ze to prislo tak rychlo som sa troska spamatavala...teraz som velmi stastna a citim, ze to takto malo byt 😵
@nice202 osobne si myslim, ze pokial maju tych partnerov a otehotneli by, tak by nelutovali 🙂
Vo vacsine pripadov odmietania dietata u zeny po 32-33tke, zdravej, financne zabezpečenej je zivot s clovekom, ktoreho si nechcu predstavit v ulohe otca vlastneho dietata, resp. rozne psychicke problemy.
@mima4 neviem mimka, v podstate je mi jedno, co so svojim zivotom spravia. Ja som vdacna za rodinu a neviem si predstavit nechciet deti. Este jeden priklad z najblizsieho okolia, moja mama ma 2 najlepsie kamaratky, ktore su bezdetne a takisto sa vyjadruju, ze deti nechceli... Chodia si na dovolenky, hore dole. Maju manzelov, ktori su s nimi od nepamati a deti nemaju. Nemyslim si, ze im to chyba a ani nie su psychicky narusene.
ahojte tak dnes to je 27 DC a zacal mi vitko neviem co to znamena ze by to ze dojde mrcha dufam ze nie mrcha ma dojst 22.1 ☹ ☹
do 29r som tvrdila ze len ked sa stane nehoda, a v 30 to prislo, teraz budem mat 32 a mala ma 8 mesiacov....ale mam sesternicu tej vyhovuje zivot bez deti, kazdeho naplna nieco ine....
@zutera
@anetkaadamko
@sisa2605
@zivika
@magdus999
@natas4
@tinki
dakujem za kazdu odpoved. deti urcite chceme 🙂 povedala som si ze do 30 by bolo fajn stihnut aspon to prve 🙂
nechcem sa do nicoho nutit, z toho nikdy nemoze vzniknut nic dobre… aj z hladiska veku to vidim realne na buduci rok, nechame tomu volny priebeh. a ktovie, mozno sa to vo mne o chvilu zlomi 🙂
@peterek414 asi si si pomýlila diskusiu 😝 a maš dve deti, tak by si už svoje telo mohla poznať (nič v zlom)
@misena01 mam kamarátku, ktorá nikdy nechcela deti. Teraz má cez 30 rokov, našla pána dokonalého a už sa jej aj názor zmenil 😀 Takže ono to aj môže byť tak ako píše @mima4 ... ak dotyčná nemá pri sebe toho pravého, nemusí o deťoch uvažovať vôbec ani po nich túžiť (aj keď si spolu dobre rozumejú a majú dlhodobý vzťah). No keď príde, môže sa daný názor veľmi rýchlo zmeniť. 😉
Ale zas u teba je to uplne iný príklad, lebo vy deti chcete, len tam ešte nieje ten pocit "už je čas".
Ahoj, ja som deti nikdy nechcela, netravila som čas zo žiadnymi deťmi, nerozpravala som o deťoch, vydala som sa a manžel mi povedal, ze by bolo na čase založiť si rodinu, nevedela som si predstaviť to, že sa budem musieť všetkého vzdať. Tehotenstvo som znášala zle, cele obdobie som brala ako najhorsiu vec ktora sa mi mohla stať ale ked sa narodil tak všetky pochybnosti zmizli, predtým som si myslela, že viem čo je laska ( k manželovi, rodičom) ale nikdy som necítila nič take silné ako lásku k malemu, bolo to ako keby som bola niecim omamena 😀 a trva to dodnes. Ked som otehotnela mala som 28 rokov.
mám 36 žiadna túžba po deťoch sa nedostavila 😉
@misena01 ja som po dietati netuzila nejako extra, ale manzel chcel. vysadila som antiko s tym, ze ved urcite hned neotehotniem. otehotnela som asi do 3 mesiacov a prva reakcia bola, ze som plakala. nie od stastia, ale ... ani neviem. cize neni pravda, ze ta tuzba pride. nemusi prist, ale potom sa potesite. teraz su deti nieco uzasne. ak by som vedela vratit cas, tak by som zmenila jedine to, ze by som mala deti skorej. prve som rodila ako 28 rocna. nebolo to neskoro, ale druhe po 5 rokoch, cize ako 33 rocna a to by som uz tak neskoro dieta nemala. mate 26 rokov a podla mna je ten najvyssi cas. cim vyssi vek, tym vyssie rizika predcasneho porodu, zlych krvnych testov a pod. pri druhom my vyslo podozrenie na DS a tie pocity a ten strach neprajem nikomu. a boli tie vysledky take len kvoli veku. cize cim skor, tym lepsie. vysadte antiko hned a ked otehotniete, tak sa teste, ze sa vam to podarilo. mate na to vek a mat dieta je uzasne.
ja som tuzila po dietati hadam od 15tich a ta tuzba rokom co rokom silnela, naozaj to bola ta prava tuzba.....jasne, ze som si musela z roznych dovodov pockat....skola, spravny partner, azemie atd. ...ale svoju tuzbu som naplnila vlastne tak rychlo, ako sa len dalo.....v 25ke 🙂 teraz mam 30 a napr. po druhom vobec tak entuzim akos om tuzila po prvom...asi rpeto ho aj este nemame (aj ked pomaly snad...)....proste teraz ma naplna praca, nakolko tu naj tuzbu som si uz splnila.... a ci to pride na kazdu zenu? neviem..... pre mna je zvlastne, ak to nejaka zena nikdy v zivote nepociti....... lebo ten pocit je uzasny a skor mi je takej trosku luto...ale to len z mojho pohaldu....dnes je totiz taka konzumna spol a doba, ze zeny si mozno tieto prirodzene tuzby prekryvaju tymi inymi....casto materialnymi...proste alternativou......neviem....to je len moj pohlad.....tazko povedat ako to je....
urcite ano, ale je to individualne...ja mam 33 a zatial ju nemam...niekto skor, niekto neskor.
@mima4
@sashabb
@stanislavao
@eliska31
dietatko urcite chceme a uprimne povedane, uz mi to nepride ani take nepredstavitelne ako povedzme pred dvoma rokmi 🙂 planovat dieta nie je ako planovat dovolenku, nikto nevie kedy sa mu to podari… dokonca sme uz mali obdobie ked sme si povedali ze to nechame na nahodu ale ja som sa v sebe citila ze este nechcem aby to prislo…
ak by som otehotnela som si ista ze by som sa tesila. ja len jednoducho neviem (mozno podvedome nechcem) spravit ten krok ze vysadim antikoncepciu a uvidime kedy sa podari...
@misena01 urobte to. verte mi, ze mat dieta po 30tke nieje ziadna vyhra. este neviete, ci nebudete musiet cakat a roky. stat sa moze hocico.
@misena01 - ako dieťa som mala deti rada, som sa starala o sesterku a bratranca, no bolo to málo. Páčili sa mi mnohodetné rodiny, my sme v okolí nemali. na gympli som si vravela, že by som chcela mať 4 deti. Prvé dve za sebou a potom pauza dlhsia, a potom dalsie dve za sebou. Plány, plány, plány, ideály. 😝 😀
No ozajstná tuzba po krpcovi chytila na vyske (mala som cca 22) - počas skúškového v janurári som po večeroch namiesto učenia (našťastie sa to na vysledkoch v skole neodrazilo 😝 ) štrikovala z Katarínky ako najatá. Urobila som kompletík a tým to haslo. Nikoho som nemala, tak som sa sustredila na iné veci. MM som stretla cca 28ročná, v 29 som sa vydávala. Krpca som chcela mať vždy po svadbe, tak sme tomu nechali hned volny priebeh. Nič,nič, niekolko mesiacov nič a bum- v 31-tke operácia, vaječník fuč 😨 , skončili sme v centre asist. reprodukcie, IVF a podarilo sa na prvy sup - 32ročná som rodila, potom som hned tuzila po dalsom, mm nechcel ani pocut, trvalo dlho, kym som ho nahovorila na dalsie IVF, sups podarilo sa, rodila som v 35tke. A to si vravím, že sme mali z neba šťastie, že máme dve vlastné deti. Inak uštrikovaný kompletík z Katarínky 🙂 vynosil nakoniec moj syn. 😀 😀
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@misena01 já si myslím že to časem prijde.A když ne nevadí. Teď tady u sebe mám sestru.Je jí 31 roků, miluje moje děti-její neteře, ale svoje děti? Ani náhodou! Je takto šťastná. Dokonce nechce ani bydlet se svým přítelem ve společné domacnosti.Je prostě taková. Každý by měl poslouchat po čem jeho srdíčko touží. A když to teď není děťátko nevadí 🙂.