Ahojte. Mam za sebou neuspešné tehu, pozajtra pdostupujem kyretaz v 10 tyzdni. Vyzeram ako ciste prasa. Take mam brucho ako v 9. mesiaci, nezapnem si nic.Je pravda, ze pred tehotenstvom som sa stravovala nizkosacharidovou stravou 3 roky a ked som sa dozvedela ze som v tom, zacala som jeste vsetko. Sladke, ovocie, dzusy, nie raz aj cestoviny dokonca aj pizzu. Nie kazdy den samozrejme. Tym, ze som potratila mam este stale vysoke hcg a ked dlhsie nejem odpadavam takze po 2 hodinach zazivam vlci hlad a musim jest. Chchcem sa spytat, ci je mozne, ze po kyretazi sa to ustali, prestanem zadrziavat vodu a prestanem odpadavat po 2 hodinach nejedenia. Nestaci ze som stratila svoje vytuzene dieta este som sa aj vyžrala. Take mam prsia,ze si neviem nic zapnut, ako tank vyzeram.
Ahoj... Ustáli, ale nie hneď... Ja som sa dávala dokopy mesiac...možno aj viac...a nemyslím len postavu, ale celkovo...aj rozbúrené hormóny, vyrážky... Teraz bolo to HCG najvyššie a pomaličky bude klesať... Vyjadrujem úprimnú sústrasť... :(
Prechdzam roznymi fazami lahostajnosti a hnevu k vlastnemu telu po tomto vsetkom. vybijam si frustraciu stale inak ale dnes ked som si dala rifle a rozbil sa zips tak som revala 20 minut pred tym ako som.sa dokazala.postavit a odist do práce.
Ja nie som odbornik na stravovanie, to poviem hned. Ale kedze si pred tehotenstvom nemala tu nasu klasicku stravu a chybali sacharidy, tak telo si za tu dobu, co si to zacala jest, vsetko pekne krasne zacalo ukladat. Dovolim si tvrdit, ze viac ako u bezneho cloveka a problem ani tak nebude HCG, ale progesteron. Proste uplne ine hladiny ma tehotne telo. Tak normalizacia potrva. A pochybujem, ze mas brucho ako v 9 mesiaci, to zvelicujes,...poznam zlost na svoje telo, ale z inych dovodov, lenze to Ti este horsie robi. Ale je to podla mna hormonalne toto, tieto reakcie, plus psychika, kazdy stratu preziva inak a ak si perfekcionistka, co asi si podla toho, co pises, tak duplom. Musis si prejst tymito fazami smutenia, hnevu, frustracie, ale pride cas, ked sa prehupnes do dalsej fazy a prijmes to. Co sa stalo, sa neodstane a kazda zena musi casom najst sposob, ako sa s tym vyrovnat, ako ist dalej. Kazdy ma ten proces iny a rozne dlhy. Skus sa potom neskor, ked sa vyplaces a vsetko okolo...pozriet na svoje telo s laskou a obdivom, nie je to Tvoje zlyhanie. Mam pocit, ze to teraz tak vnimas, ale to sa zmeni. Casom. Nehovorim, ze bude vsetko ako predtym, ale vsetko sa ukludni, aj hormony, aj hlava, aj srdce potom...Drzim Ti palce ❤
Dolezite je, nehnevaj sa sama na seba. Jednoducho kazda sme ina ja som tiez po MA v 10tt zadrziavala vodu a to sa odrazilo na vahe. Ale ako Hcg kleslo na nulu, bolo vsetko ako pred tehu. Niektora nepriberie do 6m. A moze zjest aj kona a nic. Netrap sa a hlavu hore. Teraz potrebujes byt silna a nie utrapena z rifli...ver mi.
Je to normalne, tiez som to tak mala, trvalo mi pol roka sa dat dokopy. V poslednom tehu sme uz zistili ze preco sa to deje. Moje telo zacalo velmi skoro reagovat na to tehu znakmi preeklampsie. To sa zachytilo a nasadili lieky a babatko som donosila uplne v poriadku.
Prepáč, ale z tvojho písania mi príde, že nevadí až tak, že som prišla o dieťa, ale viac ma trápia kg navyše🤦♀️s tým si predsa musela rátať, že keď príde tehotenstvo, kg pôjdu hore.
@domka222 vies co mna to trapilo dost, my sme o tom vtedy este nepovedali nikomu a zrazu na mne bolo vidiet, ze som cela ina. Mozno ma rovnake pocity. Ze nemas ani dieta, okolo vidis tehotne a kociky a mas len kila navyse a bojis sa ako budes vyzerat dalej. Mne ostali prsia z D na F na asi 3 mesiace. Bolo to strasne, hlavne ked prisla nejaka teta a ta hned, no ale ti chuti papat ako vidim. Mne bolo do placu
@domka222 myslis si ze ma netrapi ze po 2 rokoch neuspesneho snazenia ze som prisla o svoje 1. dieta v 33 rokoch? tolko som plakala po.poslednom sone kde sa zistilo ze bábätko ktoremu uz bije srdiecko tam uz ani nie je, ze mi uz aj alzy dosli. uz len chodim ako bezduchy clovek, ked sa pozriem na svojho chlapa aky je z toho nestasny, mam chut sa permametne fackať. Ked som bola "tehotna" pozerala som sa do zrkadla s laskou aj ked som videla ze som pribrala a povedala som si ze kaslem na tych par kil, hlavne nech nechy a nic mojmu dieťaťu. Teraz ked sa pozeram do zrkadla, vidim len sadlo na bruchu a kozy ako mamut a odrazu sa ten pocit vyparil a ostala som sama vo svojom tele, ktore som zacala vnimat. Takze nie, netrapia ma pribrate kila viac ako strata svojho prveho dieťaťa.
@domka222 vies mne vadilo, ze to vidiet a tehu som nikomu neoznamila. Takze to bolo mega neprijemne, ked posobis vyzrato a nemozes za to. Ako mala som chut povedat, ze ved ja som bola pred tyzdnom na kyrete. Ale nechcela som, aby to mama vedela a trapila sa. Tu by to uplne zlozilo.
@domka222 Ako bezne na taketo reci mozem vies co, ale vtedy to bolo hrozne obdobie. Kazdy den som uvazovala, ze si to napalim do betonoveho muru. V dalsom tehu som tiez velmi rychlo naberala, 10kg v 14tt bolo hore. Ale to uz sme vedeli co je zle a dalo sa to stopnut. Hlavne z toho mame zdrave babo, ale na tie mozne babatka a cely ten kolotoc po lekaroch nikdy nezabudnem.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Napisala si to dost zvlastne, ale chapem, ze kazdy prekonava stratu inak... ja som mala +3kg ked sme prisli o male v decembri, bola som v 14tom tyzdni...trvalo cely mesiac, kym hcg kleslo na nulu...vaha bola prakticky okamzite prec, ale to spravili skor tie slzy a smutok s toho celeho... mrzi ma, cim prechadzas.