Priateľ ide na spermiogram. Čo nás potom čaká?

zuzulik2207
5. okt 2011

baby s priateľom sa snažíme cca 1 rok o bábo. išla som k svojmu gynekologovi že sa nám nepodarilo a odporučil partnera na spermiogram. ja už jedno dieťa mám - 2 ročné. rodila som cisarskym, pooperačné komplikácie neboli. takže si myslí že ja som v poriadku.... priateľ ide na spermiogram buduci týždeň. keď bude spermiogram v poriadku, čo ďalej? aké vyšetrenia ma čakajú? a kde? musíme ísť potom rovno do centra? alebo začne môj gynekolog so zákl. vyšetreniami? mám 33 rokov a priateľ 35...
ďakujem za odpovede

lucka1987
5. okt 2011

rok snazenia sa nie je vela.. niektorí lekari zacinaju taketo veci riesit az po dvoch rokoch aktivneho snazilkovania sa. no vzhladom na tvoj vek urcote lekar cakat nebude. ked muzov spermiogram dopadne dobre , s vysledkami pojdes za tvojim gyn. ten by ti mal urobit v prvom rade utz , ( v ramci beznej prehliadky) a hormonalny profil. z neho sa dozvie hladiny jednotlivych hormonov, vdaka, ktorym telo otehotnie. pripadne si posvieti na tvoj menstruacny cyklus a plodne dni, kedy ovulujes atd atd. kedze uz jedno babo mas a nepises zeby si mala s pocatim probelmi, je najpravdepodobnejsie ze pojde o problem hormonalny, niekedy stacia dva trimesiace brania napr duphastonu, ci ineho lieku na horm, baze a "problem" vyrieseny. drzim palce

anjelicek26
5. okt 2011

Merat bazalku, dat urobit hormonalny profil, stery, vysetrit stitnu zlazu, skontrolovat maternicu na zrasty a vajecniky na priechodnost. To je dalsi postup. Centrum az vtedy, ked sa zisti nejaky vazny problem. Vela veci sa da poriesit aj u gynekologa medikaciou...

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre