Prerušovaný pohlavný styk mimo plodných dní

27. nov 2020

Moja otázka je skôr anketova ako osobná,ale zaujima ma to.... báli alebo nebáli by ste sa prerusovaneho styku mimo plodných dní, ktore boli jasne verifikovane ovulacnymi testami?

sylvia_123
27. nov 2020

Ja mam prerusovany styk 12 rokov, ci cez ovulaciu ci mimo nej, neotehotnela som.

simsalabim
27. nov 2020

Ja by som to neskusala...otehotnela som mimo plodnych dni, tesne pred menzesom (jediny styk v tom mesiaci). Prerusovany styk to sice nebol, ale moje oba uplne nechranene styky skoncili tehotenstvom, tak by som sa bala...

clori
27. nov 2020

pozor, ovulacny test nie je potvrdenim, ze ovulacia prebehla. na to sluzi meranie bazalnej teploty.

1aduliatko1
27. nov 2020

ja s mojim mužom fungujeme na prerušovanej súloži ..on to proste vie ovládnuť ...ale s ex som sa bála tejto metody, nebol si istý, kedy bude 😀

clori
27. nov 2020

@simsalabim u teba tiez pozor. zjavne si mala ovulaciu v case nechraneneho styku alebo po styku. internetova kalkulacka je tiez na houby 🙂

simsalabim
27. nov 2020

@clori neboj, davame s manzelom velky pozor. V nasom veku uz dalsie tehotenstvo uplne vylucujem.

mariska1989
27. nov 2020

S manželom takto sme fungovali keď sa narodila druhá dcéra nemalo zmysel sa chrániť tabletkami keďže manžel viac v práci ako doma .fungovali sme takto kým moja malá 5 rokov a rozhodli sme sa pre 3 dieťa . Ktoré sa podarilo hneď keď bol doma na plodné dni .aj po potrate sa to podarilo hneď takže určite to funguje ak naporiadok to chlap ovláda takže pri mojom sa toho nebojím

clori
27. nov 2020

@simsalabim to som teraz komentovala len tie 2 tehotenstva "sex pred menstruaciou". ak si detailne nesledujes cyklus ovulacnymi testami a meranim bazlanej teploty (aspon meranim BT, ovu testy byt nemusia), tak nikdy nemozes s istotou tvrdit, kedy mas plodne dni a ovulaciu. totiz u kazdej zeny je normalne, ak sa jej 1x rocne posunie ovulacia na neskor (ruka v ruke tym ide posun menstruacie). ty si sice cakala na menstruaciu, ale ak si mala posunutu ovulaciu, menstruacia by ti neprisla v termine, ale povedzme o 1-2 tyzdne neskor oproti tvojmu ocakavanemu terminu. u velkej vacsiny zien nikdy nebyva ovulacia presne v polke cyklu, ani presne na 14DC. jedine, co plati, je, ze ovulacia byva 11-17 dni pred menstruaciou. mala si proste to stastie, ci smolu, ze ste sa spoliehali, ze pride MS. lenze si mala prave tesne pred ovulaciou, ktora mohla byt vyrazne posunuta oproti tvojim standardnym cyklom. ale to uz som sa moc rozpisala 🙂

autor
27. nov 2020

@clori pozitívny ovulacny test značí,že k ovulacii môže dôjsť najbližších 12-24-36 hodín aj s rezervou...takže ak bol pozitívny v jeden deň a ďalších 10 dní bol negatívny,myslím,že je to jasné,že ovulácia už dávno bola a vajco zakapalo 😉

clori
27. nov 2020

Autorka: este raz. pozitivny ovulacny test nie je automaticky potvrdenim, ze ovulacia prebehla. pozitivita ovu testu len vravi, ze je hladina LH zvysena. ci je tato hladina ale dostatocna na ovulaciu, to ti test nepovie. a ja sama som mala pozitivny ovu test (oci mi sla vykolat testovacia ciarka), ale bolesti som mala az o 4 dni a BT to potvrdila az na druhy den. lutealna faza potom potvrdila, ze som ovu mala az 4 dni po pozitivnom teste. a tiez som mala takto aj anovulacny cyklus. ovu test pozitivny 12DC, o 10 dni neskor na ultrazvuku skoro 4 cm cysta, MS mi prisla az okolo 55DC. ano, ovu test reagoval na zvysenu hladinu LH, ale nestacilo to, aby folikul praskol. nadalej rastol, az dorastol do takej velkosti. zmenil sa na cystu.

fokuska
27. nov 2020

Anonym: Ano, bala by som sa v pripade ze by so urcite nechcela otehotniet. Keby sme boli obaja zmiereni s tym, ze ano, je tu moznost otehotnenia, takze ak a stane, tak s tym budeme ok, tak len vtedy by som do toho isla.

@simsalabim Pises, ze si otehotnela mimo plodnych dni. V skutocnosti to bolo cez plodne dni, akurat, ze si si myslela, ze ich mas inokedy 🙂

elizabet173
27. nov 2020

praktizovala by som to jedine v prípade, že by prípadné tehotenstvo ani mňa ani partnera nezaskočilo, inak nie

autor
27. nov 2020

@clori tak logicky keď bola hladina zvýšená,tak prebehla resp.v najbližších dňoch bude prebiehať...nasledne všetky ďalšie testy boli negatívne.v Tom jednom a Tom istom cykle...

simsalabim
27. nov 2020

@fokuska no ano, mozno som sa zle vyjadrila. Zjavne museli byt plodne, ked som otehotnela. Ale myslela som to tak, ze cyklus mam roky pravidelny ako hodinky, ovulaciu si viem odsledovat, v ten mesiac aj prebehla ako zvycajne. Len ten jeden styk zjavne uvolnil v ten mesiac este jedno vajicko. Nemyslim, si, ze by inak, bez neho, bola v ten mesiac este jedna ovulacia.

clori
27. nov 2020

autorka: doplnila som do mojho predosleho prispevku moje vlastne skusenosti s ovu testami, ovulaciou atd. ale este doplnim, ze pri spominanych specialitach som mala vzdy len 1 pozitivny test. a zaroven som merala BT. mala som to tip-top odsledovane. vtedy sme este velmi aktivne pracovali na babatku a ja som aj casto chodila na UTZ kontroly ku gyn. preto si aj dovolujem na margo pozitiv ovu testu takto pisat 🙂

simsalabim
27. nov 2020

@clori chapem, co chces povedat. Ale nemyslim, si, ze to u mna tak bolo. Ja mam menstruaciu ako hodinky, ked som bola mladsia, tak naozaj na hodinu presne (o pol stvrtej rano bol moj zvycajny cas). Nikdy mi v mladsom veku nemeskala, od prveho menzesu chodila pravidelne, v zivote som nebola na vyvolavacke. Avsak posledne roky sa mi cyklus skratil z mojich 31 dni na 27, ale tiez chodi uplne presne - s vynimkou jedneho razu, ked som lezala so silnou chripkou a menzes prisiel o 6 dni skor, a minuleho mesiaca, ked zas meskal par dni. Ale to omeskanie - prve v mojom zivote - uz v mojom veku beriem normalne (mam 50). Z toho dovodu som presvedcena o tom, ze vtedy - pred 22 rokmi - u mna prebehli 2 ovulacie. Ta druha neplanovane.

autor
27. nov 2020

@clori viem,ako si to myslela...tu sa naše názory rozchádzajú lebo žena čo chce dieťa vidi ovulaciu každý deň v mesiaci resp. Si ju žela a ja som z opačného súdka,ja si prajem byť už neplodna 😁

fokuska
27. nov 2020

@simsalabim Ano, presne tak ako pises je to mozne. Mnohe si tvrdia svoje, ze urcit eotehotneli bez ovulacie, lebo jendu uz v ten mesiac mali :D ale vidim, ze ty plne chapes ako to bolo 🙂 🙂

clori
27. nov 2020

prave preto, ze som sa svojmu menstruacnemu cyklu venovala intenzivne, si dovolujem tvrdit, to, co pisem. a nie, nezacala som si cyklus sledovat, lebo mi zasibalo zo snazenia. ja som to robila aj davno predtym, nez som vobec manzela spoznala. mala som uz vtedy problemy s cyklom a potrebovala som vediet, ze co sa so mnou deje. a ano, mam vyskusany aj prerusovany sex. ale len s tym, ze som si bola 100% ista, ze je uz po ovu. a nebolo to len vdaka ovulacnemu testu 🙂

adusa1987
27. nov 2020

Aj mi sme to praktizovali muz vedel kedy co a ako a neotehu som ale po 2 sekciach som si dala sterilku a mam pokoj

hettinka
27. nov 2020

Nebála, pokial by pripadne tehotenstvo nebol až taký problém.
My tak fungujeme dlho a nic sa nestalo. Ale už mame aj vyšší vek, takzesanca klesá. Do 35-ky som mála teliesko.

autor
27. nov 2020

@hettinka koľko máš rokov? A praktizujete prerusovany hocikedy alebo len mimo plodných

kristina2015
27. nov 2020

Nebála by som sa . Za mňa v pohode 😁

hettinka
27. nov 2020

po 40-ke a plodne/neplodne neriešim, manžel si dáva pozor stále a funguje. Ale teda, keby sa stalo, aj dieťa prijmeme, hoci by to bolo už náročné a cielene už nechceme

vandica
27. nov 2020

Môj muž je tiež veľmi opatrný na toto. S bývalou tak fungoval 10r. a žiadne tehu, my spolu 5r. a tiež nič. Samozrejme mimo toho keď sme cielene chceli dieťa. Tak sa to podarilo hneď na prvýkrát cez plodné dni.
Takže ja sa toho fakt nebojím 😁

mirus11
27. nov 2020

Žienky mi takto fungujeme s mužom už skoro 12rokov a áno raz sa n nestalo,že by som zostala tehotná,okrem druhého dieťatka (prvé bolo zamiesene cez GynFiv)a pri druhom sme si nedávali pozor,ale inak fungujeme na prerušovaným styku a nič sa nám neprihodilo.takze my takto budeme fungovať aj ďalej

kayyaa
27. nov 2020

My tak fungujeme 15 rokov a ani raz som neotehotnela neplanovane - na manzela je spolah a aj ja poznam svoj cyklus.
Naopak, ked sme chceli babatko, vzdy to vyslo hned na prvy sup😊

lenkamatkova
27. nov 2020

My sme tak s ex fungovali 5 rokov, neotehotnela som. S mojím terajším radšej ochrana, neverí si. Ale tak prípadov je plno kedy si pár myslel, že to majú pod kontrolou a...nemali :D

miskanathan
28. nov 2020

My sme takto fungovali 13 rokov bez nehody.

any_soj
29. nov 2020

@simsalabim ako vieš, že si bola mimo plodných dní? Mala si potvrdenú skôr prebehnutu ovulaciu? Lebo mohla si mať neskôr ovulaciu v ten mesiac.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre