Nemate niekto foto zo sledovania ovu testov easy&home v tejto appke? Dakujem
@nikapuggioni to vazne nie je ovu pri takychto peknych testoch? Chodis aj na folikulometriu?A ako si zistila,ze mas pcos?
Áno chodím a nikdy není dominantný folikul. Dokonca mávam aj ukážkový cervikalny hlien. Pri pcos moze byt zvyseni LH hormon ktorý mam práve ja zvyseni preto moje ovu testy vyzerajú takto. Inak ostatné hodnoty mam v poriadku. Ďalší cyklus začínam s Clomidom tak dúfam ze sa mi naštartuje ovu
A zistila som to kvôli tomu ze po skončení uzivania HAK som mala strašne dlhý cykle a bez tabletiek progesteron by sa mi MS sama nespustila. Keď som bola u lekára tak podľa Sona videl v každom vajeciku male cysty to je prvý príznak PCOS. Tak ma poslal na 3 den cyklu na HP kde mi zistil nepomer FSH a LH hormonu. Ideál je 1:1. Ja som mala 1:3 to je ďalší príznaky PCOS. Ďalší príznak žiadna ovulacia dlhé cykli. Našťastie AMH hormon mam len o niečo máličko zvyseni. Od 15 do 29 rokov ma byt 9.2ng/ml q od 30 do 45 rokov ma byt 7.8ng/ml ja mam 9.00 ale mam 30 rokov takze lekar ze môžem ešte spadat do 9.2ng/ml.
@nikapuggioni ja som mala amh okolo 4, mozem mat aj ja pcos?cyklus mam taky nepravidelny 26-36dni ako kedy
Vieš čo neviem ako to je na sk. Podla tabuľky co som nasla na slovenskej stránke mi vyšlo ze mam AMH veľmi vysoké podľa talianskych mam len niečo málo zvysene co je podla.lekarov ešte v norme. Treba sa opýtať lekára a spraviť HP aby sa bud potvrdilo alebo vyvratilo podozrenie na PCOS. Pretože ak máš len napríklad amh trosku zvysene a ostatne testy vyjdu ok znamena to ze PCOS nemáš.
@nikapuggioni ja som mala robeny hp teraz na 3dc,ale na vlastnu ziadost a tam bolo pisane vsade ok,ale neporovnavaju sa tam hormony medzi sebou v akom pomere su
Pozri tu sú moje výsledky. Odber bol robený vo folikularnej faze. Fsh mam v norme a LH mam zvyseni. A fo sa týka stitnej mam ok len mam zvyseni anti-tpo bola som u endokrinologa a povedal ze ostatne hodnoty mam v norme ze ma budu len každý rok sledovať. A tiež nemám vo výsledkoch napísané že je niečo zle až na anti-tpo vedľa výsledkov mam šípku ze je zvýšení. Až lekar mi potom vysvetlil ze lh mam zvyseni o viac ako 3-nasobok. Tak keď nás výsledky doma pozri si pomer FSH a LH
@nikapuggioni LH som mala 2 a FSH 5,5,tak by to mohlo byt ok? Rozumiem tomu spravne?
Máš tam nepomer skoro 1:3. V norme by to bolo keby si mala LH- 2 a FSH- 2.3 (plus minus) za normu sa považuje ak hormony (LH a FSH) majú pomer 1:1. Ale nemusí to byť príznak PCOS. Ultrazvuk je jeden s prvých vysetreni ktorý sa robí pri žene s dlhými cyklami ak vidieť vo vajecnikoch veľa malých cyst pák sa začína riešiť ci ide o PCOS. Treba sa informovať viac u svojho lekára. 🙂
Držím palce
@nikapuggioni dakujem ti za rady 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ja ju používam. Ale mam PCOS takze cely cyklus mi vychádzajú silné a ovu neprebehne