Prekonala som tretí potrat. V čom je problém?

myari
23. aug 2023

Čaute,
zažili ste niektorá z vás niekoľko potratov za sebou, zistili ste v čom je problém, zase otehotneli a úspešne porodili?
Za posledný rok mám za sebou zistené zamlčané tehotenstvo v 8tt - čakanie a potrat v 11 tt, samovoľný potrat v 6tt a naposledy samovoľný potrat v 5tt.
S partnerom máme genetické vyšetrenia, kde sa nič nezistilo.

Máte niekto podobnú skúsenosť? Kde by mohol byť problém? Prípadne, kde sa mám ešte objednať? 😃

Ps: Mám za sebou už jedno úplne normálne, zdravé tehotenstvo a pôrod. Mám normálnu váhu, žiadne zdravotné poroblémy, pravidelnú ms, pravidelne cvičím, dopĺňam folát, omega 3, vit D.
Iba zúfalstvo ma doháňa. 🙃

barbie1981
24. aug 2023

@myari ahoj mám kamarátky, ktoré takto potracali x rokov. Jednej zistili poruchu štítnej žľazy, začala sa liečiť a už ma dve krásne a zdravé deti a druhej zistili celiakiu ( nemala absolútne žiadne tráviace problémy) a keď prešla na bezlepkovú stravu , tak sa jej podarilo otehotnieť a porodiť už 3 detičky, tak za mňa určite gastro vyšetrenie a endokrinologicke.

gabu_lienka
24. aug 2023

@myari vysetrenie na reprodukcnej imunologii ste riesili? Taktiez hematologia a spominana endokrinologia?

3petka
24. aug 2023

@myari skús hematologiu a endokrinológiu. Ja som na tom bola tak isto. Prvé tehu v pohode akurát mi zistili štítnu a druhé som šla na vyšetrenia a je z toho laiden mutácia. Následne som otehotnela pichala clexane a všetko ok relatívne.

anjelicek26
24. aug 2023

Ako pisu kocky hematolog a endokrinolog.. mne zistili dve mutacie zrazanlivosti krvi. Tak teraz v tehu musim pichat.

oli18
24. aug 2023

Moze to byt porucha zrazanlivosti krvi. My, zeny v rodine, ju mame dedicnu.

pininka1
24. aug 2023

Mam susedu ktorá to takto ma, nikto nechápe, prvé otehotnela bez problémov, porodila, potom už iba potraty, všetko absolvovali, žiaľ, nepodarilo sa. Ona ale mala veľmi ťažký pôrod, vraveli jej ze možno sa tam niečo narušilo, čo nieje priamo viditelne a proste neudrží ten plod. Ktovie. Držím prsty.

taktotedanie
24. aug 2023

Partner nech si ide na spermiogram

wishes
24. aug 2023

okrem hematologie, endokrinologie este chod na imunologiu / alergologiu 🙂

janage
24. aug 2023

@myari kamoška podobne ako ty akurát tých potratov ruším až 5. Prišli na problém s krvou. Pichala si cele tehu injekcie do brucha na riedenie krvi a ešte niečo brala. Presnejšie bohužiaľ neviem. Po cca 8 rokoch donosila zdravé druhé dieťa.

lauritka
24. aug 2023

Urcite riesit autoimunitne ochorenia- cize imunologia, vysetrenia stitnej zlazy, zrazanlivost atd. je toho vela skryteho a mnoho lekarov ta odbije tym, ze to sa stava.. Telo ti nemusi prijat "cudzie" bunky a zbavi sa toho, ked maš napr. poruchu imunitneho systemu, potom sa bezne dava prednison aby potlacil imunitu pred otehotnenim.

zorkahorka
24. aug 2023

Veru, chod ba hematologiu. S velkou pravdepodobnostou ti zistia syndrom lepivtch dostuciek, ma ich velmi vela zien, ani o tom nevedia. Preventivne sa kvoli potratom potom picha fraxiparin

vandica
24. aug 2023

@myari Ja mám tiež jedno zdravé tehu za sebou, a po nom dva potraty, tak som išla na vyšetrenia. Genetika ok, endokrinologia ok, hematologia ok, reprodukčná imunologia tam sa zistil problém zvýšené NK bunkdy a cytokíny. Moje telo proste berie plod ako votrelca a zabíja ho. Tak mám momentálne nasadené kortikoidy a zajtra začínam 18tt. Ešte aj muž bol na spermiograme, niečo máličko sa zistilo ale to u nás problém nie je.

miskajerry
24. aug 2023

@vandica ako sa zistuju prosim tie cytokíny, ako prebieha vysetrenie a kolko to stoji, je to v Bratislave? dakujem

vandica
24. aug 2023

@miskajerry zisťuje sa to z krvi, takže ti len krv vezmú a dr si ešte robí anamnézu, všeličo sa pýta. Ja chodím do Nitry, ale je repro centrum aj v BA, tam neviem čo to stojí. Teraz platím kazdy mesiac 70e ked idem na kontrolné odbery, ale za prvé som platila viac tuším, to boli nejaké širšie odbery, ale už neviem kolko to bolo.

myari
autor
24. aug 2023

ďakujem vám všetkým za skvelé rady.
na tej genetike vyšetrovali aj trombofilné mutácie, takže to krvou najskôr nebude.
nasledujúci krok pre mňa bude asi to vyšetrenie štítnej žľazy, neskôr aj imuno.

gabu_lienka
24. aug 2023

@myari na imuno som chodila do Nr, neviem odkial si, a ako je to inde, ale v NR dlhe cakacie doby - 3-4 mesiace. Odporucam ti objednat sa co najskor

miskajerry
24. aug 2023

@vandica Aká je to prosím ulica v Nitre alebo poprosim nejaký kontakt na nich, dakujem

mima172
24. aug 2023

@myari Ahoj, tvoj gynekológ ta isto nasmeruje a pošle ťa na potrebné vyšetrenia (hematologia, endokrinologia...). Tiež mam za sebou 3 potraty (MA v 11tt a v 12tt a spontánny v 6tt) a jedno úspešné tehotenstvo ukoncene preeklampsiou. Dôvod potratov už vieme, zistený bol na hematologií. A to, čo píšeš, že na genetike vyšetrovali aj mutácie, tak riadne vyšetrenie krvi ti urobia len na hematoglií, na genetike nesledujú všetko potrebné z hemato hľadiska.
Držím palce 🙏

vandica
24. aug 2023

@miskajerry Tu je link na stránku, je tam dolu aj mail, najlepšie sa kontaktovať tak, telefon málokedy zdvihne sestrička.
https://www.dzurilla.com/reprodukcna-imunologia/

nikkybob
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre