Prekonala som mimomaternicové a spontánny potrat. Môžu nastať komplikácie, keď som nebola na kontrole?

hhhjnn
19. sep 2024

Ahojte mala som MMT tehotenstvo následne na to spontánny potrat na kontrole som nebola ešte nebol čas v kuse som robote a voľno si brat nemôžem 🥹 myslite že môžu byt nejaké komplikácie za to že som nešla na kontrole?

veselo_neveselo
19. sep 2024

@hhhjnn Akoze mozu, ale ked sa inak citis ok, nekrvacas, nemas teplotu/zimnicu, a si inak telesne ok, tak je to snad v poriadku.

Pri akomkolvek zhorseni ihned!!! k doktorovi. Davaj sa seba pozor, aj take veci ako bolest brucha, krizov, hnacky, bolest svalov - cokolvek pre teba nezvycajne si na sebe vsimnes, tak sa chod sa dat urychlene pozriet.

A najdi si cas na doktorov ked su potrebni. Zdravie mas len jedno, maternicu tiez, staci malo a mozes sa skomplikovat moznost mat dieta.

hhhjnn
autor
19. sep 2024

@veselo_neveselo ďakujem pekne za odpoved

e1i
19. sep 2024

@hhhjnn moje GEU skoncilo na operacnom stole

hhhjnn
autor
19. sep 2024

@e1i prečo

e1i
19. sep 2024

@hhhjnn lebo bolo v pravom vajcovode a ten laparoskopicky odobrali

butterflyeffect
19. sep 2024

Taktiez moje MMT operacka-mna rozrezali ako na cisarak… nepodcenovala by som kontrolu.

rachel36a
20. sep 2024

@hhhjnn bola si dva kwat republika? Lebo z toho co píšeš to vyznie ze v jednom tehu MMT a následne spontánny potrat a to nie je mozne
MMT sa ukončuje operaciou

katariiinkaa
20. sep 2024

@rachel36a mala som tiež mmt a neukončili to operáciou, telo sa s tým vysporiadalo samo. Primár mi to vysvetlil tak, že keď plod odumrie úplne na začiatku a nerastie ďalej, občas ho telo zvládne z vajcovodu vypudiť do brušnej dutiny, kde sa to vstrebe. Presne to bol moj prípad. Týždeň som bola kvôli tomu sledovaná v nemocnici. Dokonca to na sone vo vajcovode aj našli, ale bolo to take malinke, že primár sám odporučil nech ešte počkám, či to neodíde same. Chvalabohu že tam bol práve on keď má prijímali, lebo po 3 dňoch sa spustilo krvácanie ako ms a na sone už vo vajcovode nebolo nič. Takze nie je úplne pravda že vždy to konci operačne. Hneď po druhej ms som potom otehotnela, momentálne som 17tt a tentokrát je zatiaľ všetko v poriadku 🙏

rachel36a
20. sep 2024

@katariiinkaa to áno, mňa aj operovali a plod nenašli...nakoniec odumrel a vstrebať sa...ale ona píše, že MMT a potrat...to dokopy nejde

katariiinkaa
20. sep 2024

@rachel36a no ja si skôr myslim že išlo o dve tehotenstva, inak mi to tiez nedáva zmysel 🙂 ja som sa len vyjadrila k tomu čo si napísala, že mmt sa ukončuje operáciou.

hhhjnn
autor
22. sep 2024

@katariiinkaa ja už keď som mala mmt tak som krvacala a chodila som každý deň na odber krvy lebo hcg mi neklesalo jak by malo takže na ultrazvuku plod v maternici nenašli potom hcg kleslo na minimum a bolo mi povedané že len sa vicistite a bude všetko ok

katariiinkaa
22. sep 2024

@hhhjnn no pri mmt v maternici plod ani nenájdu, lebo je mimo maternice. Z toho čo hovoríte to skôr vyzerá na klasicky potrat, nie na mimomaternicove tehotenstvo.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre