Dobre ranko
Potrebujem poradit,vcera som bola na hyfosy (prefuky vajecnikov)
A pani Dr. mi povedala ze asi jeden nemam priechodny ze nevie ci sa mi stiahli tak svaly ze sa tam ta tekutina nevie dostat alebo je naozaj nepriechodny..druhy bol ok videla tekutinu povedala ze ten je ok
Len mna to strasne bolelo strasne silny tlak ani to neviem popisat ...tak som si uz aj drzala bruch lebo som myslela ze mi vybuchne od bolesti
Uzavrela to tym ze priatel ma ist urologovy na urologicka vysetrenie(spermiogram ma tak neviem co este na urologickom vysetreni)a ze mam s tym prist a dohodneme sa na IVF uz definitivne..
Povedala ze nemame mat sex hned po tomto ze jeden den pockat lebo by som mohla dostat infekciu zase kamoske to robili inde a nej povedali sex hned ako dojde domov tak ja neviem..ci je tam nejaka samca ze sa to podari normalne
Chcem sa spytat mate niekto podbnu skusenost?som z toho neštastna umele este nechcem hned,dojde mi to ako keby ma do toho tlacila aj minule ze umele bude naj ked sa nam nedari 1,5r
Ale nechcem este takto hned ist na umele rozmyslala som laparku alebo najprv umele IUI
Otehotnel niekto s jednym vajecnikom?vela ludi povie ze ked je priechodny len jeden tak aj keby otehotniem mozem mat mimomaternicove 😞neviem uz som vycerpana z tohoto co sa stale deje
Prosim poradte budem vďacna za kazdu radu a skusenost ...
@petra844 Ja som mala podobny problem.Jeden sa im zdal neprechodny. Poviem pravdu mna do velmi bolelo aj som krvacala po HSG takze sme sex nemali par dni.. Inak potom mi robili laparoskopiu a vsetko mi pozerali a vsetko bolo v poriadku!!! Mozno laparoskopia bude dobra pre teba?
@petra844 ja som bola tiež na HyFoSy, jeden vajcovod sa javil ako nepriechodný. Asi dva dni na to som mala prvú IUI bez stimulácie, vajíčko bolo na strane kde bol priechodný vajcovod. Hneď prvá IUI vyšla, malá má rok. Po pôrode som raz dostala menzes a znova som otehotnela, som v 18tt, takže a mojou plodnosťou to nebude také zlé ako som si myslela 😁. Držím silno prsty aby to aj tebe vyšlo 😉
@meredith83 ano to som rozmyslala laparoskopiu a potom IUI
Uvidim
Inak ako prebieha ta laparka viem ze sa tu otom uz dost pisalo ale ake mate skusenosti
@lavender21
Jeeej to je super
Neviem ci mam dat najprv laparku a potom IUI
@petra844 ja som mala ľahšie rozhodovanie, IUI som mala zadarmo a tak som to skúsila... Na laparku by som šla až keby sa dlhšie nedarilo, bojím sa narkózy...
@petra844 🙂 no takto ja mam PCOS tak mne robili dve veci. Pozerali vajecniky to urobili cez pupok a potom my urobili aj rez nizsie a pozerali aj tam. Vsetko som mala ciste. Ja som 7 mesiacov po tom otehotnela... Ale nebolo to pre mna nic moc. Bola som potom slaba a mala som bolesti.. Takze by som odporucala si zobrat zopar dni volno. Viem ze niektore zeny idu na druhy den do prace ale clovek nevie ako to bude posobit na neho.. Inak narkoza bola pre mna v poriadku som sa citila dobre. Ale to ako vpustaju vzduch do brucha sposobi najviac bolesti..
@lavender21 inak to IUI neboli?ci bola to taka bolest ako pri hyfosy?lebo mna hyfosy dost bolelo myslela som ze mi bruch praskne taky strasne silny tlak a ja neviem co vsetko dokopy
@petra844 pre mňa to bolo menej nepríjemné ako HyFoSy. Ale mňa ani to nebolelo, len to bolo nepríjemné. Tak neviem. Asi záleží aj od doktora ako to vie zvládnuť...
@lavender21 neviem co robit skocim za mojim gynekologom pokecat a opytam sa ho ci laparku a potom IUI alebo ci by sa mohla laparka preskocit
Len ked mam asi jeden vajecnik priechodny myslis ze sa to bude dat?lebo ja sa v tomto vobec nevyznam
Inak nevies kolko sa ma cakat po hyfosy ci to niesu 3mesiace? a potom treba riesit dalej ked sa nezadari? alebo to mozem uz riesit hned neviem ako chcela by som dat tomu sancu ale zase ked mam jeden nepriechody tak si poviem naco cakat
@petra844 kto ťa poslal na HyFoSy? Tvoj gynekológ, alebo z centra? Aký máš vek? Ja by som na laparoskopiu zatiaľ nešla, ak na to nie je aj iný dôvod. My sme sa dva mesiace snažili tak, že odsledovali veľkosť folikulov, pichla som si pregnyl a mali sme časovaný pohlavný styk. Potom tretí mesiac sme mali IUI. Ale to som vedela že folikul je na tej správnej strane kde to funguje...ak ťa čas netlačí, skúšala by som to takto, čo najprirodzenejšie... Nemyslím si že toto by bol dôvod na IVF a ja osobne by som do toho nešla... IVF je samozrejme aj biznis, ak ťa čas netlačí skúšala by som nájsť doktora ktorý by dal tomu čas a sledoval prirodzený cyklus...
@lavender21 no moj gynekolog povedal ze mam ist do Gin fivu ze navrhuje prefuk ze uvidim co mi povedia tam tak mi vytlacil vsetko co mi robili unho vsetky vysledky aby vedeli ..ja mam 28r
Ako IVf tiez nechcem skor by som cchcela vyskusat takto ten planovany styk ze by ma sledovali
Inak ten pregnyl si si ty pichla?ja sa strasne bojim ihiel ...🙈😬😂
Len neviem ci mam prechodny jeden ten vajecnik lebo povedala ta dr ze to moze byt aj stiahnuty sval ale aj nepriechodny neviem teda co dalej
Myslis ze mam ist za svojim dr aby ma riesil alebo mam ist zase do centra?teraz vlastne sme to uzavreli tak ze priatel ma ist na urologicke vysetrenie a potom sa dohodneme na Ivf jaze ja neccem este ivf ze to pockame
@petra844 určite by som šla do centra 🙂 nech ti povedia aké sú možnosti, čo by ti odporúčali. Keďže si IUI platíš, podľa mňa ti spravia aj keď je istá prechodnosť len toho jedného vajcovodu. Ale najlepšie je ozaj poradiť sa s doktorom... Mám pocit že dvakrát mi pichali pregnyl sestričky v centre a raz manžel 😂 sama som to nezvládla...
@lavender21 no sak uvidim ako to cele dopadne
@lavender21 neviem ci to nenecham teraz tak chvilu a potom to zacnem riesit
@petra844 Pregnyl som si pichla sama 3 krat. Prvy krat som sa straaasne bala. Ale ta ihla je omnoho mensia ako normalne. da sa to zvladnut...
@meredith83 ach ja sa strasne bojim ihli hned ked ich vidim odpadavam 🙈🙈
@petra844 ahoj, chcem sa opytat, ako pokravujes? Ja mam rovnaky problem ako ty, no a neviem ako dalej...
@michaela329 ahoj..nic dobre
Tak od jula po hyfosy bola pauza jaze uvidime pockame ze mozno sa zadari no stale nic januar bolo iui neuspesne
A teraz som po ivf dneska som mala kontrolnu krv a nejsom tehotna😏takze bojujeme
Mam este 7 zmrazenych tak dalsi mesiac ideme na ket
@petra844 to je mi ľúto, že IVF nevyšlo, ale zas na druhej strane, prvé málokedy vyjde, kolegyni vyšiel druhý pokus. Nechcem byt vlezla, ale mas aj ine problemy, ci ide len o ten vajcovod.? Ja sa bojim IVF, pretoze ak by nevyslo na prvy raz-co je vysokopravdepodobne, asi by som sa zosypala.
@michaela329 no ja som to zobrala uz nejako sportovo nic ine mi neostavalo aj ked mi to bolo luto ale povedala som si ze mame este 7zmrazenych tak snad sa na nas usmeje stastie..len mne normalne prisiel menzes tak som pred odverom krvy vedela ze to nevyslo..
Ano vela bab hovori ze prve vide malo komu
Uvidime u kazdeho inak vies ako
No ja som nebola na ziadnych testoch este ta hematologia reproimunologia ani na genetike
Tak neviem este kde je uplna pricina
A priatel ma aj lenivsie spermie ale to pri ivf nehralo rolu vybrali najlepsie
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Presne toto iste sa stalo aj mne. Rok 2013 hyfosy v gyn fiv, jeden vajcovod priechodny, jeden alebo nepriechodny alebo uzavrety krčom. Tekutina neprešla. Hned ma poslali na iui- obidve neuspešne, zaujimave bolo, že som 2x ovulovala na tej asi nepriechodnej strane a aj tak iui robili. Ivf som odmietla, my sa snažíme už 10 rokov.