Prečo mi doktorka dala Dupfaston?

6. mar 2021

Ahojte, prosím vás, viete mi poradiť, či to má zmysel?
Môj mens. cyklus je veľmi dlhý.
Okolo 40-50 dní. Niekedy aj viac.
Nebolo tomu vždy tak, posledný pol rok.
Pri jednej kontorle spomenula aj nábeh alebo začiatok polycyst. vaječníkov.
Chceli by sme dieťatko.
Dr povedala. Treba najskôr upraviť menštruáciu.
Lenže som si robila ovulacne testy v tom období pol roka a nezdalo sa mi ze by boli pozitívne.
Podľa hlienu by som povedala ze možno niekedy na 30 deň a viac. Ak vôbec.
Aby som to skrátila.
Nasadila mi dufaston na 16 deň cyklu, lenže ak do vtedy ešte neprebehla ovulácia?
Ako mam šancu otehotnieť?
Alebo počkať dajme tomu pár mesiacov kým sa celý cyklus upravi?
Po prvej davke lieku mi prišla m na 28 deň.
Krátka ale bola.
Ale ja myslím, že som nestihla mat plodné dni.
Co teraz?
Nechcem spochybniť lekárku ale ma to význam takto brat?
Mozno sa mýlim.
Dakujem

karhu
6. mar 2021

pockajte pol roka, co to urobi, potom by som sla do centra na liecbu neplodnosti
mala som podobny problem, skusali sme s lekarmi to i ono..a po stratenych rokoch som aj tak skoncila na IVF

autor
6. mar 2021

Liek zabezpečí že príde m, ale ta môže prísť aj keď nebola ovulácia nie?
Čakať kým si telo navykne na skrátený cyklus a veriť, že ovu sa upravi spustí?
Som z toho zmätená.
Neviem ci nemám vyššiu šancu otehotnieť pri extra dlhom cykle, keď by náhodou ovu prebehla.
Ako keď ju začínajúcu umelo zabijem menštruáciou.

mikasz
6. mar 2021

Duphaston sa používa pri ťažkostiach, ktoré môžu vznikať, ak telo nevytvára dostatočné množstvo progesterónu:
Napr. Aj liečbu nepravidelného menštruačného cyklu ci nepravidelnú menštruáciu

Takze ked chces otehotniet, najskor treba zrovnat cyklus

majamat
6. mar 2021

este nemas istotu, ci si mala na 30den ovulaciu. navyse dlhy cyklus moze byt aj z nedostatku progesteronu a ak ho mas malo, tehu sa neudrzi. preto sa tento liek casto pouziva pri hroziacom potrate.

bebotka
7. mar 2021

Ono duphaston, ti cyklus skráti, ale často aj na úkor toho, že je ten cyklus anovulačný. Pri dlhých cykloch je ovulácia posunutá a tým pádom, ked nasadíš duphaston tak ovuláciu zablokuješ, cyklus sa tvári krásne, ale k otehotneniu nemôže dojsť. To pco môže spôsobovať to, že cylkus je dlhý a nedochádza v nom k ovulácii vôbec. krvácanie dojde len samospádom, v nie pravidelných cykloch, a bez nejakej pravidelnosti. ja by som skôr riešila u teba folikulometriu, zistiť či vôbec ovuluješ, dobre by bolo nasadiť clostyl na podporu ovulácie a ak nepomôže jedine centrum. Sama som si tým prešla brala som skoro rok duphaston a bez úspechu

autor
7. mar 2021

@bebotka presne presne presne tohto som sa bála.
No čas hra v môj neprospech.
Skúsim asi max tri mesiace a sledovať poctivo ovu, ale myslím si, že ak si mam duf nasadzovať podľa jej nariadenia 16 deň tak žiadnu nemam šancu zachytiť. Teda mat.
Asi ju budem musieť znova navštíviť, ale čo ak mi bude tvrdiť, že počkáme, či.
Ale ja mam fakt pocit, že tudy cesta nevede.

bebotka
7. mar 2021

ono ten duphaston je dobrý, mne udržal prvé tehotenstvo keď som začali špiniť, ale keď som ho užívala podľa starej doktorky tak som cykly mala krásne 28 dňové, len čo z toho, že nový doktor my zistil, že ak ovulujem tak neskoro až okolo 18 dňa a aj to nie pravidelne skrz pco, a ja som mala nastavený duphaston od 15 dňa. čiže mi skoro rok ušiel zbytočne, síce u nás to bol dlhý príbeh pokým sme prišli k deťom, niekedy nieje na škodu zmeniť ak lekára čo sa aj u mňa potvrdilo

autor
24. mar 2021

Dievčatá, tak som zmetena.
Po nasadení dufaston prvý krát menštruácia dorazila na 28 a teraz som ani nestihla nasadit a je tu 19 deň od začiatku minulej menštruácie ďalšia.
Keď to rátam, tak to je ako keby moja pôvodná menštruácia po 48 dňoch a ta vyvolana duf (co prebehla uprostred) bola umelá.
Akoze snažiť sa prirodzene skrátiť tu pôvodnú?
Alchymilka atď, alebo dávať dufaston a čakať kým sa to ustáli?
Lebo tak pocitovo mi to skôr vychádza, bez duf mam šancu skôr otehotnieť ako s nim🥺

autor
10. aug 2021

Ahojte, žienky, ak by tu ešte niekoho zaujímalo ako to dopadlo..
Duf, dlhé cykly, ovu a snaženie..
Moje vnútro mi povedalo, že toto nie je cesta pre mňa.
Duf som nebrala.
Mala som od vtedy 3 svoje dlhé cykly a okolo 30 - 35 ovu.
Otehotnela som.
Myslím, si, že keby som sa spoliehal na doktorku a verila jej ako mi duf skráti a upraví cyklus, možno by som prišla aj o rok snáh.
Netvrdím to všeobecne.
Len môj prípad, nie je vždy dufaston vhodný.
Otehotnieť sa dá aj s veľmi dlhými cyklami ak prebieha ovulácia.
(Co som si na začiatku nebola istá a keby som ten liek brala asi by som to ani nezistila).
Držím palce všetkým snažilkam, čo tu náhodou zabludili

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre