Prebehla mi už ovulácia?

27. jan 2021

Ahojte, s partnerom sa snažíme o bábätko, začala som si robiť teraz prvý cyklus ovulačné testy a som trošku zmätená. Dnes som 10 DC a môj ovulačný test o 13.30 (čas kedy testujem) vyzeral ako na prvej fotke, čiarka už vyzerala dosť silná, tak som si povedala že testnem ešte večer a už by mala byť silnejšia. No zostala som zaskočená, lebo čiarka bola slabšia (test na 2.fotke). Viete mi prosím poradiť ako to chápať? To znamená že už prebehla ovulácia ? Ešte doplním že cyklus nemám úplne pravidelný, cca 33-45 dní.
Ďakujem vám za rady 🙂

zuzana111984
27. jan 2021

Asi máš tie fotky prehodené, pozitívny je test na druhej foto, to znamená že ovulácia bude do 12-48h. To, že ten večerný je slabší je bežné, zajtra by bol ešte slabší. Len je zvláštne, že ovulácia je tak skoro pri tak dlhom cykle 🤔

viikkki
27. jan 2021

@zuzana111984 ja mam 28-31dnovy cyklus a ovulaciu na 9dc

zuzana111984
27. jan 2021

@viikkki sranda 😄 tak oprava, nie je to zvláštne 😊

autor
27. jan 2021

Och ospravedlňujem sa prehodilo mi to fotky. Z 13stej je na 2.fotke a teraz večerný na prvej. Teda ovulácia už prebehla?

zuzana111984
27. jan 2021

Ten test z 13.00 naznačuje, že prebehne o 12- 48 hodin. To už si musíš odsledovať, napr. podľa bolesti, možno prebieha teraz, možno zajtra 🤷‍♀️

zuzana111984
27. jan 2021

@viikkki bože, prepáč, ja ti tu posielam smajliky, (kliklo mi na tvoj profil) 😢 a teraz si spomínam, že si ťa pamätám z júloviek, opustila som skupinu pred Vianocami 😔 je mi to ľúto, drž sa 😥

viikkki
27. jan 2021

@zuzana111984 to je v pohode 😞😢ďakujem ti 😔tiež mi je veľmi veľmi ľúto co sa ti stalo je to strašne 😞😢

dannyelle
28. jan 2021

Ja mavam niekedy pozitivne ovu testy aj 2-3x za cyklus, inokedy su len slabucko pozitivne, tiez nemam standardne dlhy... Treba si sledovat aj ine veci ako testy-teplotu, hlien...

autor
28. jan 2021

Ahojte baby, opäť ja. Dnes už mám takýto test a absolútne neviem, čo si o tom teraz myslieť 😃

sense
28. jan 2021

Ze máš práve ovuláciu, takže sup na to,lebo ta je vtedy ak sú čiarky rovnako silné alebo testovacia je silnejšia ako kontrolná...
Vccera si mohla mat večer preto slabší test ak si predtým viacej pila

bebotka
28. jan 2021

Neviem, či pri takých dlhých cykloch ako píšeš, že máš by ovulácia mala prísť oveľa neskôr ako 10den´cyklu, kedže luteálna fáza trvá cca tých 14 dní, skôr by som rátala s ovuláciou okolo toho 18 až 19 dňa cylku. ono najlepšie je tú ovuláciu odsledovať testami, ale aj folikulometriou u gynekologa, lebo napríklad ja som mala pco a vysokú hodnotu lutenizačného hormonu, testy pozitívne dlho a ovulácia vôbec neprebehla.

autor
28. jan 2021

Áno, práve preto sa mi to nezdalo, že nejak skoro by som mala ovuláciu, keď menštruácia mi v podstate len teraz skončila. U lekára som bola a povedal mi, že som v poriadku. Ide totiž o to, že som v lete otehotnela hneď prvý mesiac čo sme sa snažili, no v septembri som v 9tt o bábätko prišla a keď som sa pýtala lekára, či nie sú potrebné nejaké vyšetrenia či je všetko v poriadku, tak mi povedal, že načo, že som úplne v poriadku keď som bez problémov otehotnela na prvýkrát, tak len nech sa snažíme ďalej :/ Tak som si teraz začala sledovať ovuláciu a uvidíme.

patricia2120
29. jan 2021

Ahojte maminky ,prosim vas neviete mi poradit ci je sanca ze by som mohla byt tehotna? Merala som si BT
15DC 36.8
16DC 37
17DC 37.3
18DC 37.4
19DC ( dnes) 37.1

Teplota moze takto klesat ? Alebo us sa mozem vzdat nadeje. Mam taky vselijaky pocit zaludku,bolesti v podbrusku aj citlive prsia ale nie velmi naliate .dakujem

bebotka
29. jan 2021

@patricia2120 teplota je ok, ale pocity ešte mať nemôžeš kedže ak si aj otehotnela tak ešte nie je embryo ani uhniezdené, sleduj, aká bude teplota dalšie dni a uvidíš či sa zadarilo či nie

patricia2120
29. jan 2021

@bebotka a teraz sa ma udrzat ta teplota nad 37? Robila som si test ale neviem ci je pozitivny ,ci to nie je len ten kanalik

silvena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
sense
1. feb 2021

@silvena skus si spraviť tehu test keď máš 2 dní pred MS... Možno si tehotna... Ak teda prichádza do úvahy aj tehotenstvo

silvena
1. feb 2021

@sense pockam do menstruacie a urobim ,take divne sa mi to zda

sense
1. feb 2021

@silvena raz som tu niekde citala ze mali zeny pozitivny ovu test ...

silvena
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
radussska1
15. feb 2021

Ahojte baby potrebovala by som trošku poradiť! Keďže sa vtom velmi nevyznam skúšam druhý mesiac.Chcela by som vedieť či už bola ovulacia lebo teploty mi skáču.Dakujem za každú radu ♥️

marinecka95
15. feb 2021

@radussska1 teploty ti teda riadne skáču 😁 ale ovulácia žiaľ ešte nebola - tá nastáva vždy keď sú 3 dni minimálne vyššie hodnoty ako v predošlých šiestich dňoch

radussska1
15. feb 2021

@marinecka95 takze keď ďalšie dva sni bude tak vysoka ako dnešná tak je ovulácia?? Nikdy som nemyslela že tak pozde mam ovulaciu lebo bolesti a už mala ako pri ovulacii🙂

marinecka95
15. feb 2021

@radussska1 teploty by sa mali držať vyššie ako predošlé .. mali by byť ešte kúsok vyššie aby to značilo ovulaciu. Prikladám ti graf na ukážku - https://mm-0.turbo-cdn.com/img/og-img/tool-bbt-...
Tu vidno pekne kedy nastala ovulácia. Merias si teplotu každý deň rovnaký čas? Teplota skákať môže kadejako ale ty máš riadne “výkyvy” medzi dňami

radussska1
15. feb 2021

@marinecka95 no meriam si pravidelne skoro rovnaký čas možno je niekde pol hodinka rozdiel tak neviem preco mi to tak skáče.Mávam raz 25dc potom 26 aj 28 takto sa mi to strieda .Tak som nemyslela že tak pozde je ovulácia.

marinecka95
15. feb 2021

@radussska1 meranie BT ma pravý zmysel až vtedy, keď sa meria v presne rovnaký čas každý deň ihneď po zobudení. BT ovplyvňujú všelijaké faktory ako teplota v izbe, vstávanie cez noc, atď atď ... ovulácia môže nastať kedykoľvek - ja mám vlastnú skúsenosť pri cykle 28 dní som mala kedysi ovuláciu 24/25 DC a pod. 14 DC ovulácia sa uvádza ideálna 🙂) Málo žien ju aj reálne má v polovičke svojho cyklu 🤷‍♀️

radussska1
15. feb 2021

@marinecka95 aha už tomu začínam chápať🙂 ani nevies ako ti ďakujem.No zajtra kupim ovulacne testy pre istotu ak este nebola nak ju stihnem a budem sledovať graf aj testy .Je mozne že sme sa snažili mimo ovulácie kedze som spoliehala priblizne na kalendar.Dakujem♥️

marinecka95
15. feb 2021

@radussska1 pozor aj pri tých ovulačných testoch - tiež nie sú stopercentnou zárukou že ovulácia prebehla. Tie ukazujú len zvýšenú hladinu LH hormónu v tele - blížiacu sa ovulaciu. To či ovu prebehla zistíš až z grafu BT ale meranie musíš robiť naozaj podstivo po dodržaní “pravidiel testovania “ 😁

radussska1
15. feb 2021

@marinecka95 veď sa snažím hned ako vstanem si meriam BT a citala som že ťa polhodina sa este môže omeskat.No sledujem graf aj to furt citam ale neviem nerozumiem velmi tomu .Snažím sa to pochopiť ale no 😂Niekde píšu že keď mám nizku teplotu a vyskočí hore o 0,3 stupňa tak ovulácia bola.Tak Kedy vlastne je nechápem .

marinecka95
15. feb 2021

@radussska1 áno udáva sa minimálny nárast teploty - minimálne 0,3 stupňa. Po tomto náraste sa ti však musia teploty držať vyššie ako tie predtým minimálne 3 dni. Ty máš však takýto prudký nárast viackrát ale teplota sa ti ďalej ďalšie dni neudržala takže ovulácia nebola.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre