Ahojte baby keď som mala v štvrtok ráno o 10tej pozitivny ovu test a piatok o 12tej už bola čiarka slaba tak to už prebehla ovulacia? Myslím vajicko. Prebehla v piatok alebo zo štvrtka na piatok? Čiže keby mame dnes sex co je nedeľa už je neskoro? Pýtam sa orientačne aby som tomu porozumela. Ďakujem
@denisa_deniska a to znamená ze za tie cca 2 dni po teste sa už vytvorilo vajicko a čakalo na oplodnenie a dnes už je zaniknuté? Tak to mam chápať? Alebo ako?
Vajíčko dozrieva pred ovuláciou. 12-48 hodín po poslednom pozitívnom teste sa zrelé vajíčko uvoľní (teda prebehne ovulácia) a do 24 hodín odumiera, ak nedôjde k oplodneniu. Ale kedy presne k nej došlo ti nikto na hodinu nepovie. Jedine, že meriaš teplotu alebo chodíš k lekárovi ti povie aspoň deň. Takže na sex za účelom plodenia je neskoro na 99%.
No to je reálne ten moment, kedy sa uvoľní to vajíčko. Spermie vedia počkať na vajíčko 3-5 dní, niekde som čítala aj 7, ale opačný prípad, tak max 24 hodín. Ono reálne nevieš, kedy ti prebehla ovulácia presne, takže skôr sa snažiť pred, čiže v deň poz. ovulačného testu
@bambulka711 čiže umrela vajicko včera v sobotu? Tak tomu mam chápať
?
Možno aj v piatok, nevieš, lebo nevieš kedy prebehla ovulácia
To ti naozaj nikto nepovie, nemáme vešteckú gulu. Ale ak aj by ovulácia bola až o 48 hodín od pozitívneho testu, tak dnes o cca 10tej už bolo po vajíčku. A 24 hodín je naozaj maximum, koľko prežije. Skôr by som sa spoliehala len na 12 hodín po ovulácii.
@bambulka711
@denisa_deniska čiže vajicko aj keby co bolo by žilo max dnes do desiatej ráno? Čiže sex dajme tomu teraz už je zbytočný? Tak tomu mama chápať?
Takže dúfam ze tam ešte je dnes je asi zbytočne ze?
Lebo včera a už kúsok aj piatok som mala kremovejsi lepkavy vytok
Áno, je neskoro, na 99%. Výtok počas ovulácie by mal ťahavý, priesvitný, ale napr v mojom prípade sa na to vôbec nespolieham, zatiaľ len tie testy 🙂
Áno, ako už som napísala, ak nie si zázrak prírody, je neskoro. Snažiť sa treba hneď, ako ti vyjde pozitívny test.
A ešte sa spýtam prečo niekedy aj keď sa snažia to nevyjde? To je vždy kvôli tomu ze nevystihnú vajicko alebo ?
Určite nie len kvôli tomuto, môže tam byť x ďalších faktorov, zdravotný stav, môže sa jednať o biochemické tehotenstvo, atď, alebo aj keby si to vieš načasovať presne na hodinu, tak to jednoducho nevyjde, ale ber to tak, ak čítaš prípady z modrého koníka, tu sú zvyčajne ženy, ktorým sa nedarí, pretože ženy, ktorým sa to podarilo na prvý pokus, druhý, tretí, v podstate hneď, tak tu písať a zisťovať prečo sa podarilo nebudú 🙂 ak je všetko u vás v poriadku, tak určite sa čoskoro dočkáte 🙂
Na to sa tiež nedá odpovedať, tam je milión vecí, ktoré musia zafungovať a ak čo len jedna zlyhá, nezadarí sa. My nemáme nič a predsa sme skončili pri umelom oplodnení 🤷
Nam kvoli zlemu soermiogramu a mojej imunite-zabijala embrya
Ahojte dievčatá, Ja mám otázku na hlien. V piatok som mala 16 deň cyklu, takže som predpokladala ovuláciu, keďže mávam cca 30 dňový cyklus. Necítila som vyslovene ovulačný hlien taký ten vajíčkový, ale naťahoval sa. Dnes v nedeľu večer mám už hlien bez naťahovania a nie je ho tam až tak veľa povedala by som nenaťahuje vôbec a cítim bolesti v podbrušku, ale len mierne A zdá sa mi že na oboch stranách a trochu sa mi do toho pridala plynatosť . Môže to byť dnes ovulácia aj bez hlienu??
@darling16 ako prebehne ovulácia tak aj skončí plodný hlien, ja som mala tento mesiac ukážkový hlien. dní pred ovu a ovu lepkavy priesvitný výtok ale je ako bielok je riedky. Ako prebehla ovu úplne zlepkavie je stále Priesvitný ale moc lepkavy a začína byť zakaleny.. A terah mam už biely krémový, vôbec lepkavy
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Prebehne 12-48 hodín po pozitívnom ovulačnom teste, takže skôr už je neskoro, ale za vyskúšanie nič nedáš 🙂