Pozitívny ovulačný test a ideálny čas na pohlavný styk

22. dec 2020

Ahojte,
Včera poobede som mala ovulačný test pozitívny. Styk sme mali včera večer 22:00. Keďže ovulácia u mňa nastáva vždy nasledujúci deň - je potrebné mať styk aj dnes? Viem, že nič tým nepokazíme ale som zvedavá na Vaše skúsenosti - kedy ste otehotneli a tak 🙂
Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petamich
22. dec 2020

nam lekar kazal hlavne si to uzivat a nebrat to technicky a zvysit frekvenciu v case ovulacia +- 3 dni cize v tom tyzdni, testy som si nikdy nerobila, cize sme to sustredili okolo dna, ktory mi pocita appka a kazdy druhy den a vyslo 🙂 cize dnes ak mate chut pokojne ;) ak nie beztak by si mali na vajicko "pockat", drzim paste!

autor
22. dec 2020

Áno to mi je jasné ale keďže ovulácia nastáva 12-48 hodín po pozitívnom teste (u mňa vždy nasledujúci deň - odsledované meraním BT). Bude stačiť včerajší styk? Keďže zajtra už bude po ovulácii 😶 viem, že vajíčko je možné oplodnenia 12 h po ovulácii ale to už nemusíme stihnúť, ak styk bude až zajtra 😌

autor
22. dec 2020

@petamich ďakujem pekne 🙂 my sa snažíme už vyše dvoch rokov takze preto to takto riešim .. zvlášť ešte keď ovulaciu mám posunutú na 22DC, cyklus 34 cca

petamich
22. dec 2020

spermie v posve atd. vydrzia min. 48 hodin 🙂 ak su zdrave a cervikalny hlien pomoze tak aj podstatne viac myslim, ze az 5 dni som citala vo viacerych studiach, cize teoreticky by to uplne v pohode mohlo stacit, ze vcera ale ak to chcete poistit tak preco nie, mozno bude kvalita trosku horsia (mnozstvo a tak) ale ved staci ta jedna 🤞🏻a uplne chapem, ze to riesite, ked sa dlhsie snazite, to uz sa potom uplne neda, ze podme na to, tesime sa a uzivame si ako pride

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. dec 2020

Áno toto všetko viem baby, ste zlaté .. je ťažké na to nemyslieť, keďže to trvá tak dlhoo 🥺 Sex si užívame, zatiaľ sme sa chvalabohu nedostali do štádia, že to robíme nasilu lebo dve čiarky na ovulačnom teste. Dúfam, že sa tento cyklus podarí a stane sa Vianočný zázrak 🙂

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
22. dec 2020

@bambulienka25 všetky vyšetrenia máme za sebou, od hemato, imuno, endokrinológiu až po spermiogram, či hormonálny profil, folikulometriu atď ... manžel je úplne v poriadku, na spermiogram bol viac krát - lekárka v CAR mu doslova povedala že je plodný ako plemenný žrebec 😁 problém je na mojej strane - priechodnosť ok, vajíčka nedozrievaju, alebo dozrejú ale 2-3 dni pred MS mám ovulaciu, na hormonálnu liečbu som nijako rereagovala, mám vrodenú chybu maternice atď. Navštevovali sme už aj CAR ale pre túto šialenú dobu sme si dali na čas od neho pauzu. Preto to teraz riešim sama 🙂 ovulácia dnes tak dúfam, že novoročný darček budú // na tehu teste 🙂

nela6
22. dec 2020

ja mam pri ovu bolest 12h, podla toho co som citala, tak v momente ked ustane by malo byt vajicko pripravene, mali sme styk aj na zaciatku, aj ked ustala, a cakame tak uz 3 bejby, vela stastia

autor
22. dec 2020

@nela6 ďakujem za podporu 🙂

autor
22. dec 2020

@nela6 a gratulujem 🙂

sanssa
22. dec 2020

tak ono je najlepsie uz pred ovulaciou aby ste ju ako keby predbehli a potom v den ovulacie a mozno den alebo dva potom aby sa stihli spermie obnovit poriadne zase

lienka9
22. dec 2020

Ja citim kedy mam ovulaciu,tak to je jednoduchsie a ked sme sa snazili presne na ovulaciu vyslo to na prvu supu..ked sme skusali plus minus dva dni tak to nevyslo..tak za mna ak vies kedy mas tak si to poisti 🙂

autor
22. dec 2020

@lienka9 ďakujem 🙂 no snáď to vyjde 🙂

milka1988
22. dec 2020

Poviem to takto... Vždy som tu čítala že stačí každé 2-3 dní... Ale... Keď si prezeram pregnant grafy na fertility friend tak mali styk kedy deň v okolí ovulácie. Jedny mali 22 dní vkuse po sebe a to tak že ráno večer, ráno večer, a ostali tehotní. Veľmi veľa grafov je takých. Takže kašlem na nejaké 2-3 dni ;) pred a po každý deň je istejšie

petamich
22. dec 2020

@milka1988 skoda len, ze z tych 22 dni v kuse rano a vecer bolo asi tak 10 zbytocnych, teda samozrejme ak maju taky apetit, nech sa paci 🙂 by ma partner asi vystahoval, keby som rano/vecer 22 dni v kuse chcela one toto
ked sme boli na vysetreni na klinike reprodukcnej imunologie, tak nam povedali, ze kvalita ejakulatu je znacne ovplyvnena frekvenciou, ono staci jedna spermia to uz vsetci vieme ale neodporucali nam castejsie ako kazde 2 dni (a to my sme nemali problem s oplodnenim ale uhniezdenim), praktizovali sme kazdy druhy den v ovulacny tyzden a z troch pokusov boli tri uspesne a to partner ani zdaleka nemal ukazkovy spermiogram (po ktorom nas posielali do CAR, lebo vsak ideme podla tabuliek) :D cize ono je to do velkej miery proste o nahode, spravnom nacasovani, kompatibilite no a tej jednej rychlej spermii ;) a povedzme aj nalade, faze mesiaca, svetovom miery...to uz len na zlahcenie

alexiis
26. nov 2023

Dobrý deň,neviem či mi niekto odpíše,aké rada by som sa spýtala
Dnes mám pozitivny ovulačny test,predpokladám že ovu nastane ešte dnes max zajtra
Červené ♥️ znamenajú pohlavný styk
Kedy je ešte vhodne to skúsiť ? Aj dnes aj zajtra ? Nebude to veľa ? Keď spermie potrebujú aj “oddych” na obnovenie

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre