Dobrý deň, chcem sa spýtať, poslednú MS som mala 6.1.
Cyklus mávam pravidelný 28 dňový.
Mala som mať ovulaciu minulý týždeň okolo 20 januára.
Ale podľa sledovania bolestí a výtoku neprišla.
V pondelok som si urobila ovu test// silnejšie čiarky.
Dnes urobený znova. // slabšie.
Mám otázku: Je ešte šanca ze by sa niečo zadarilo, alebo počkať do ďalšieho cyklu?
(Pozn. Aktívne snaženie o baby už 3 roky, vše vyšetrenia v poriadku).
PS: Prosím komentujte len k veci.
Ďakujem
@medda_beda HP profil, imuno, endokrinológia komplet, komplet vyšetrenia v 2 Care.
A všetko v poriadku
A minulý mesiac a aj predtým som mala ovu presne v polovici cyklu.
tento mesiac je čudny, lebo aj moja ovu sa totalne opozdila napríklad, čo mávam na 14-15 den cyklu, tak sa mi ocividne posunula a budem ju mat podla testov az zajtra napozajtra čo je už 19-20 den cyklu (cca presne ako ty)...
mne ale ten tvoj ovu test z pondelka príde pozitívny. nie ?
@banderaska29 aj mne sa zdá pozitívny.
Bol aj nechránený styk v deň toho testu aj deň predtým
@zenazturca Genetika, PCT test, hematológia,hyfosy alebo laparoskopia robena bola? Lebo mne napríklad odporučili aj laparoskopiu.Cez hyfosy mám vajcovody priechodné, ale endometriózu nevylúčili.
@zenazturca tak to že máš pozitívny test znamena, ze ovulacia nastane, nie, že už je. takže snažiť sa určite treba najma po pozitívnom teste den dva tri 🙂
@medda_beda všetky tieto spomenuté mám urobené.
Aj laoarpskopiu pred 10 rokmi.
@zenazturca A nerozmýšľate nad IVF?
U nás už tiež nevidia iné možnosti.Nechápu, že prečo sa nedarí.
@medda_beda ivf nie.
@zenazturca z pondelka vyzera test ako pozitivny,co znamena ze ovu nastala utorok/streda,al ste vtedy mali sex mohlo sa zadarit
V pondelok bol test pozitívny to znamená ze do 36hod došlo k ovulácii. Pozitívny test naznačuje vrchol LH.
@zenazturca Rozumiem.
Ja som bola proti, ale rozhodla som sa na to našetriť.Dovtedy mám kopec času to skúšať prirodzene a rozhodnúť sa.
@wejuska7910 áno mali sme vtedy
@medda_beda je to hormonálna cesta?
@zenazturca Pokial viem tak by ma čakali len injekcie kedže som zdravá a odobratie vajíčok.
V podstate áno, ale myslím si, že zložitejšie to majú ženy ktoré majú problémy.
@medda_beda rozumiem.
Jedno obdobie som mala HAK injekcnu a nedopadlo to dobre.
Preto odmietam ivf
@zenazturca tak to je pochopiteľné.
@banderaska29 toto by som netvrdila že deň dva tri po .. u každého je to iné ...určite v deň pozitívneho testu áno ale napr ja som mala 21.1. takto pozitívny o 16:00, na druhý deň 22.1. som bola na gyn. prehliadke o 10:00 ráno a doktor mi povedal že už je po ovulácii....
@mmm2mmm treba sa teda aj gynekológa opytat, na akom princípe funguju ovulačne testy 🙂 a to čo tvrdím, je oficialna teoria o zmyslu robenia ovulačných testov. netvrdim, že to čo hovoriš, nie je pravda, žensky cyklus je nevypytatelny. ja mam pocit ze som tento mesiac nemala ovulaciu a nedokazem si vysvetlit prečo, nakoľko mam cyklus ako hodinky. tak mam aj strach či je všetko ok :(
@banderaska29 viem na akom princípe fungujú😀 a chápem aj to že až po pozitívnom teste prichádza ovulácia ale ten interval je 12-36 hodín čo je veľké rozpätie, a preto radiť niekomu že tri dni po teste sa snažiť je podľa mňa už neskoro...to je všetko čo som napísala ...a uviedla príklad že u mňa evidentne prišla ovulacia skôr ako do 18 hod ...čiže keby som sa snažila ešte tri dni po teste tak je to síce príjemné ale úplne zbytočné
@mmm2mmm " tak to že máš pozitívny test znamena, ze ovulacia nastane, nie, že už je. takže snažiť sa určite treba najma po pozitívnom teste den dva tri 🙂"
treba sa naučiť aj čítat s porozumením. napísala som den - dva - tri. to znamená, aby som ti to napísala uplne po lopate, že sa treba snažiť od pozitívneho testu najbližšie tri dni.
@banderaska29 rozumela som čo si napísala a uviedla príklad z praxe ...ak v deň pozitívneho testu príde ovulácia do 12 hodín niekedy v noci je úplne odveci snažiť sa dva dni po pozitívnom teste ...🙈lebo podľa tvojej logiky 21.1. bol test pozitívny a teda snažiť by som sa mala ešte aj 24.1. čo je tri dni po ...a už 22 bolo po ovulácii a teda zbytočne...
@mmm2mmm bože ty fakt nerozumieš vobec čo som napísala, ja uz neviem ako inak to mam napisat. ja som nikde nenapísala, že sa ma snazit 3 dni po pozitívnom teste 😀 asi si prepracovaná, neviem si to inak vysvetliť. proste treba sa snažiť cely mesiac a hlavne nie ako roboti ale ako partneri.
@banderaska29 ?
@mmm2mmm ok chápem že máš asi 15. pokojne si pozri aj internetove stranky alebo zavolaj gynekologovi, ako funguju a na akom principe funguju ovulacne testy 😀 to že tebe prebehne ovulacia inak ako všetkym zenam neznamena, že teraz to tak je a bude u každej 🙂
@banderaska29 ako môžeš niečo napísať , potom to poprieť a tvrdiť že si nič také nenapísala a keď Ti tú časť zvýrazním ,napísať že mám 15 🙈
@mmm2mmm ja nepopieram, čo som napísala. ja popieram tvoju teoriu ako si to pochopila 😀 vobec to nechápeš, ja už to jednoduchšie napísať nedokážem bohužial, aj ked by som rada
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Ak nevieš kedy máš ovuláciu tak majte styk každé 2 dni.Odsleduj si cca zopár cyklov a zistíš kedy asi môže nastať u teba ovulácia.To zistíš cca mínus 14/16 dní od MS.
U mňa môže nastať od 10DC do 20DC.
Testovala som od 10DC a na 12DC som už mala pozitívny test tak isto aj na 13DC.
14DC bol už negatívny.
Aké vyšetrenia ste podstúpili? Môžeš napísať všetky prosím?