Ahojte, je tu veľa diskusii o tom, že ovu test potvrdí tehotenstvo skôr ako tehotenský.
Ovulaciu som mala 26.6 - kedy myslíte, že je možné urobiť ovu test aby tehotenstvo ukázal? Respektíve koľko dní po ňom by ukázal tehu test // ?
Ovu test robiť taktiež ráno ?
Ďakujem
Co to je za logika? Kedy je mozne urobit ovulacny test, aby ukazal tehotenstvo?? Nie je jednoduchsie kupit si tehotensky test a nevymyslat?
Sisa_s má pravdu. Kup tehu test a testuj keď až mešká MS.
Áno je mi jasné po toľkých rokoch snaženia, že výpovednú hodnotu o tehotenstve má len tehotenský test. Strašne ma ale bolia bradavky, cítim sa inak tak preto špekulujem.. viem že ničomu nepomôžem a nezostáva mi nič len čakať na termín ms 🙄
Ovulacny test reaguje na LH hormon, tehotensky test na hormon HCG. Su to oba hormony z rovnakej skupiny, moze sa stat, ze ovu test zachyti HCG, ale nie je to pravidlo a rozhodne by som sa na to nespoliehala /LH hormon sa totiz vyskytuje v tele pocas celeho cyklu zatialco hcg len pri tehotenstve.
Prosim, kup si tehotensky citlivejsi test a na spolahlive testovanie ovu testami zabudni. Je to absolutny nezmysel.
No ja keď som cítila "príznaky" prsia, tlak v podbrušku atd..tak nikdy to nebolo tehu. Keď som otehotnela nebolo mi vôbec nic.
No nedopadlo to dobre v 6tt
Aky bude mat pre teba vyznam vediet cim skor ci si naozaj tehotna? Beries nejake lieky, ktore sa v tehotenstve nesmu, alebo naopak potrebujes praveze nejake lieky kvoli tehotenstvu nasadit?
Ak nie, tak to nema vyznam - ak skutocne tehotna si, tak aky je rozdiel ci sa to dozvies hned alebo o 2 tyzdne? Na tehotenstve to nic nezmeni.
Rovnako tak ked nie si - ten fakt nezmenis tym ci sa to dozvies skor alebo neskor. A jked budes robit testy skor ako treba, tak potom rozmyslat ci tam nahodou nie je naznak ciarky a ked nie je, tak ci to znamena ze naozaj nie si, alebo ci sa to este moze ukazat... naco to spekulovanie a stresovanie.
Takze bud v pohode, nestresuj sa, ocakavaj menstruaciu a ak nepride v den kedy ma, tak urob test a maj prijemne prekvapko 🙂
Ja som v januari mala mega pozitívny ovu test dva dni pred mrskou ale nebolo z toho tehu🤷
mne ovu ukazal tehotenstvo skor ako tehu test 😉 nejake 4 dni pred ms,sice nebol pozitivny,ale dost silny na to,ze som cakala ms..na druhy den bol ovela silnejsi a tehu ledva viditelna slaba ciarocka..ako sa farbil ovu,tak silnel aj tehu..ale uplne pozitivny bol az ked na tehu bola riadna kolajnica,myslim nejake 2-3 dni po meskani ms
@niki_9 urcite ja mam 5 dni do ms a aj ovulacny vysiel a nasledne aj tehotensky test
Ano mne ukázal dokonca v dvoch tehotenstvach pozitivitu... Najprv som robila ovu test a silná čiarka bola ako pri ovu.. A potom následne aj tehu bol pozitívny,, teraz nemám doma tehu test, ale mam pred MS robila som si 3dni teraz ovu testy a pozitívne, takže si myslím ze som tehu, len nemám tehu test na potvrdenie doma 😂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Mne ukázal tehotenský 10dpo slabú čiarku. Ovu test mi neukázal vôbec.