Potrebujem objasniť jednu vec ohľadom snaženia sa

juliavolna
23. jan 2022

Kočky, všade dookola čítam vetu ako : “ak sa snažíte dlhšie ako rok treba vyhľadať pomoc odbornika” čo ale podľa vás / ak ste tu aj odborníci alebo aj nie odborníci / znamena ?
- mame sa snažiť iba cez plodne dni ?
- alebo každý druhý deň?
- počíta sa doba snaženia aj taká že “necháme to na nahodu a možno to vyjde a možno nie “?
- chodili ste napr n folikulometriu?
-cyklus mám pravidelný ale napriek tomu neviem ( necitim-ako niektoré ) či mám plodne dni
Ďakujem pekle

miadi
23. jan 2022

Zas take nepochopitelne to nie je. Ak sa snazite viac ako rok - akymkolvek sposobom a stale nie si Tehotna., tak je dobre sa dat vysetrit.

juliavolna
autor
23. jan 2022

@miadi cize do toho mám počítať aj “necháme to na nahodu” alebo iba naozaj snaženie sa každý 3 deň napr

diamond007
23. jan 2022

@juliavolna tak necháme to na náhodu by som moc do toho nerátala, ak spolu týždeň nespite cez plodné dni tak ťažko otehotnieť asi.
Ale ak spolu spite obden mimo ms tak by som to rátala.

miadi
23. jan 2022

@juliavolna ano vsetko odkedy sa snazite. Aj Keby ste jeden mesiac len raz mali sex a iny si si sledovala ovulku

hennyinnsbruck
23. jan 2022

Ked zena pri pravidelnom sexe 2-3x do tyzdna do roka neotehotnie .

mareka49
23. jan 2022

Plodné dni sú základ.
Takže ešte odsleduj ovuláciu.
Ma mnoho prejavov aj keď môžeš patriť medzi tie ženy, čo zaidne nemajú.
Napr zvýšená chuť na sex, niekto zas bolesti v podbrušku, niekto celkovo väčšia sexuálna príťažlivosť navonok, prsia, podbruško ako sa správa.
Výtok.. Niektoré ženy aj bolesť krížov.
Ovulácia a teda od nej sa odvíjajú e plodné dni sú alfa a omega.
Je mnoho článkov a hlavne kúp si ovulacny testy.
Aj keď ani tie nie sú spoľahlivé.
Skúsila by som odsledovat ovuláciu a 3 mesiace sa snažiť okolo nej minimálne.
Až potom lekar

miadi
23. jan 2022

Proste ked ste sa zacali snazit minuly rok v january a stale nic tak kludne sa dajte vysetrit. Nemusi byt problem nikde a moze byt .. aspon budes kludnejsia ked vam povedia ze vsetko ok. Tak budes vediet ze je to o nacasovani.

juliavolna
autor
23. jan 2022

@diamond007 dalujem

miadi
23. jan 2022

Precitaj si nieco o ovulacnom hliene. Ked je ako bielko suroveho vajcicka tak mas plodne dni. Potom ked sa zmeni na hustejsi kremovy - uz je po ovulke. Pred ms su suche dni ak si tehotna tak namiesto nich su mokre ..

juliavolna
autor
23. jan 2022
alison11
23. jan 2022

@juliavolna Ráta sa obdobie keď ste sa nechránili či už náhodu alebo snaženie sa. A ja keď som chodila na folikulometriu sa nám nedarilo,skôr sa zadarí keď to tak netlačíš a moc nesleduješ čiže skôr sex každý2 až 3deň by som volila prípadne odsledovanie si bazálnej teploty pár mesiacov kým zistíš kedy presne je ovulka je tu aj skupina grafy bazálnej teploty a je to tam vysvetlené testy ovulácie ukazujú 12-24 hod dopredu.

juliavolna
autor
23. jan 2022

@alison11 a ako často ste chodili ako to prebieha

juliavolna
autor
23. jan 2022

@miadi dakujem

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre