Ahojte, navštevujeme CAR a podla doterajších vyšetrení sme obaja v poriadku. Ja mam vsak zistenu potravinovu intoleranciu, dietu som ale prestala dodrziavat, uz som na to akosi nemala trpezlivost a jej prejavy sa mi daju zvládať, konkretne vajicka, mlieko, lepok, kukurica, rajciny a pod. Ani som to nehovorila zatial lekarovi, nejak ma to nenapadlo, len si nejak o tom vyhladavam na internete az teraz.. Chcem sa spytat, ci tu je niekto podobny, ci to bola prave ta pricina neplodnosti a po diete sa stal ten maly zazrak. Ďakujem!
Švagrinej zistili celiakiu v dospelosti, rok ju dodržiavala kým sa jej stav nezlepšil a potom otehotnela, dovtedy sa im nedarilo a stále ju dodržiava už si zvykla.
mam intoleranciu na kukuricu, psenicu, paradajky a este na nejake veci a dietu som ani nemala nasadenu, prirodzene som tie potraviny kusok obmedzovala, lebo akne a problem s travenim - s otehotnenim sme nemali najmensi problem a lekar, ked som mu to vramci prehliadky spominala to neriesil, kedze intolerancia vraj nie je alergia ale kazdy organizmus je iny, skus si to sledovat, nasadit dietu a uvidis...drzim paste
@petamich dakujem, ved to.. Ze nemam az take hrozne priznaky.. Trocha samozrejme odmedzujem, co mi robi zle, ale skúsim o trosku viac
Ano, kamoska mala vajcia lepok a ked vysadila otehotnela.dalsia mala len lepok, dlbe roky sa snaizli a ako jej ten lepok zistili, vysadila a otehotnela.
Suvisi to s najkou imunitnou reakciou a tvoke telo si vytvara protilatky a yakto si moze vytvarat aj proti oplodnenemu vajicku.
Inak - odporucam aj Imunovital, nam tam pomohli.
ja som o tom tiež čítala, intolerancia lepku môže mať ako jediný prejav neplodnosť, vôbec nemusia byť prítomné gastrointestinálne ťažkosti. Moja sestra síce nemá potrvdenú intoleranciu, ale o 2. bábo sa snažili 7 rokov neúspešne, a 3 mesiace po začatí bezlepkovej diéty otehotnela. Ja som necelé 2 mesiace taktiež začala dodržiavať, uvidime, či to pomôže aj mne.
@bolarazjedna dnes som si robila test a nic.. Zajtra idem na krv.. Som uz odhodlana, ze znova nastavím dietu, nielen kvoli otehotneniu, zevraj uz aj kvoli uspesnemu samotnemu tehotenstvu.. Drzim ti palce 🙂
Mne pred mesiacom zistili z krvi celiakiu na reprodukčnej imunologii.. som po 3 potratoch .. 10.júna idem na gastro aby mi ju potvrdili znova a mohla začať s diétou a konečne donosila zdravé bábätko ❤️🙏🏼
@petkasaurus mne v máji 2018 diagnostikovali celiakiu a po roku dodržiavania diéty som otehotnela, dovtedy sme sa snažili a nic
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@petkasaurus ano, kolegyninej dcere pomohla bezlepkova dieta po diagnostikovanej celiakii az v dospelosti.