Potrat - ureaplazma

ona12
19. jan 2019

Ahojte, mali ste niektorá ureaplazmu? Ja som kvôli nej vraj potratila... Vyliečili ste s antibiotikami? Podarilo sa vám hneď otehotnieť bez problémov?

lanvinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
suesana
20. jan 2019

Ahoj, ja som síce v dobe, keď som mala ureaplazmy nebola tehotná a ani sa nesnazila, ale mala som veľké problémy so zapalmi močového mechúra či obličiek a trvalo skoro rok kým sa mi to poriadne preliečilo a takmer celu tu dobu som aj brala atb. Drzim palce.

laura222
20. jan 2019

Tiez som mala ureaplazmu a pravdepodobne som ju mala v tele vyse 10 rokov kym mi na to prisli. Mavala som opakovane zapaly. Niekedy to bolo menej casto /1-2x do roka/ az pred cca 2 rokmi som isla zo antibiotik do antibiotik. Ked na to konecne prisli dostali sme s muzom Doxyhexal na 3 tyzdne. Odvtedy /klop, klop/ som nemala jediny zapal. No a aktualne som v 28tt 🙂

jana2518
27. feb 2019

Ahoj mne sa to stalo tiež, v septembri som potratila v 6.tt a tiež mi bola zistená ureaplazma. Brali sme antibiotiká, potom ster bol negatívny. Ale tiež by ma zaujimalo či sa niekomu podarilo hneď potom otehotnieť.

ona12
autor
27. feb 2019

@jana2518 no.... Ja som nebola na kontrolnom stery pretože akurát sedím v čakárni.... Mala som dve čiarky

jana2518
28. feb 2019

Super, gratulujem 😊 my by sme sa chceli skúsiť tento mesiac dúfam že sa podarí. Daj potom vedieť ako si dopadla a či všetko Ok?

alexandra2468
31. mar 2019

@ona12
@jana2518
Baby ako ste na tom?
Ja som bola pred par tyzdnami u lekarky aby mi spravila kompletne vysetrenia preventivne, kedze chceme babatko. Nasla mi ureaplazmu a ja som tyzden na to zistila, ze som tehotna. Takze sa teraz vlastne nemozem liecit. Chcem sa vas spytat, kedze ste obe prisli o babo a mali ste ureaplazmu, ci ste mali nejake tazkosti pred a pocas tehu. Dakujem

ona12
autor
31. mar 2019

@alexandra2468 ahoj ja som vôbec nemala žiadne ťažkosti ani zápaly, vytoky absolútne nič... Až Výsledok ukázal... Mne to bolo vysvetlene tak, že to môže mať každá druhá žena ani o tom nemusí vedieť až keď není žena tehotná. Vtedy vraj ta baktéria sa dostane do toho plodu a tak...

alexandra2468
31. mar 2019

@ona12 preboha.. A tebe nasli ureaplazmu este pred otehotnenim? Ci az po? Zaujimalo by ma totiz ako sa postupuje ked ma zena zistenu ureaplazmu a je aj tehotna... lebo moja lekarka tomu teda nevenovala ziadnu pozornost hmmm.. povedala mi iba, ze “tak tehotna lieky brat uz nemozte. Pridte na kontrolu niekedy.”

ona12
autor
1. apr 2019

@alexandra2468 nie mne až po potrate zistili, vraj to.sposobilo potrat

jana2518
1. apr 2019

@ona12 aj mna to až po potrate zistili a potom sme s manželom brali antibiotiká on 10dni a ja 20 dni stery boli potom negatívne a teraz sa snažíme znova o bábätko.

natasha1988
30. júl 2020

Ureaplazma je zakerna lebo je to niekedy aj bezpriznakove. Mne lekarka urobila test na uraplazmy az ked som 3x bez priciny spontanne potratila. Na inych testoch na hematologii a endokrinologii nic nezistili. Potom stacili 1 antibiotika a dalsi raz ked som otehotnela uz sa nam narodilo zdrave dieta. Takze to bola pricina. Upozornujem, ze nic mi nebolo, chodila som na preventivky, platila som si u gynekologicky testy LBC cytologie. Nechapem preco mi lekarka skor nerobila take testy, takto to zanedbala, vobec som o tom ani netusila, ze na dalsie infekcie sa da testovat. Pritom ureaplazmy normalne mozete dostat v bazene, virivke a pohl. stykom.

misickaminnie12012
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre