Posunutá ovulácia znamená posunutie menštruácie?

7. júl 2022

Peony vecer. Pokusame sa dlho o dieta, sledujem ovu bt aj ovu testami. Ovu mavam na 14-15.den a cyklus dlhy 26-28 dni. Prvy krat som ovu zaznamenala na 19.den. Znamena to automaticky, ze sa mi cyklus predlzi o par dni alebo mi moze prist na 28.den? Vdaka.

xsuzannex
7. júl 2022

Medzi ovu a ms je tzv lutealna faza ktora by mala trva cca 12 dni.. takze ak je toto u teba v poriadku, tak ano, mala by byt posunuta aj ms.. ale najlepsie ked vies kedy si ovulovala tak si na nejaky 11ty den po urobit test..

autor
7. júl 2022

@xsuzannex dakujem za odpoved. Ja som rozmyslala nad tym, ci je to pravidlo dodrzanie tej lut.fazy pri nezvykom posunutej ovulacie.

xsuzannex
7. júl 2022

Tak v pripade ze by sa spermia dostala k vajicku, treba nejaky ten cas aby vsetko prebehlo ako ma az kym sa bud podari a zacne stupat hcg alebo nepodari a dostanes ms

frida1990
8. júl 2022

Áno, ak bola ovulácia v danom cykle neskôr, o to neskôr bude aj nástup menštruácie, treba rátať 12-14 dní od ovulácie, vtedy by mala nastúpiť menštruácia

autor
9. júl 2022

@xsuzannex
@frida1990 dakujem, tak opat nevyslo. Test negativny, pms jak svina a uz mam 30.den cyklu. Mozem cakat ms.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre