Ahojte,idem po radu k snažilkam,keďže doteraz som nemala problém s otehotnením...snažíme sa štvrtý mesiac a zatiaľ nič...tak som prvý krát zvolila zisťovacie metódy ovulácie,meriam druhý mesiac bazalnu teplotu, podľa meraní som mala minulý mesiac v polovici...cyklus mám ako hodinky,28dnovy,no tento mesiac ,som pridala aj ovulacne testy,no a podľa bazalnej aj podľa ovulacnych testov mi tento mesiac ovulácia vyšla na včera,čiže 16DC...je to teda okej pri pravidelnom 28dnovom cykle?mala som včera aj (asi)ovulacne bolesti,požiť ovulacny test a pokles bazalnej z 36,6 na 36,3...dnes tiež 36,3...
Všade spomínaný plodný hlien nemávam...len vodnaty a biely krémový...
Prepáčte ak pre niekoho blbé otázky no pred tým som s otehotnením problém nemala tak ak má niektorá skúsenosti budem vďačná za reakciu... ďakujem
Po ovulácii bazálna teplota stúpne, ak si nemala teplotný vzostup 3 (dni) po sebe idúce platne namerané teploty, pričom aspoň jedna dosiahla alebo presiahla tzv. Hornú hladinu, tj. najvyššia teplota, zo 6 predchádzajúcich platných teplôt + 0,20 stupňa, tak v tom prípade ešte ovulácia nebola. Pozitívny ovu test neznamená, že ovulácia určite prebehla, iba oznamuje že sa tak s najvyššou pravdepodobnosťou stane v blízkom čase.
Plodný hlien môže mať aj vodnatú podobu.
@blaazi minulý mesiac som to mala napr tak že v polovici cyklu bazalna teplota klesla na 36,5 na cca dva dni a potom vystúpila na 37,1 a na tejto teplote sa držala až do 27DC deň pred MS sa znížila...
No a tento mesiac sa po MS držala na 36,6 -36,5 a predvčerom a dnes bola znížená na 36,3...čiže ak vystúpi zajtra/pozajtra prebehla ovulácia ..tak?
Áno, ak ďalšie dni vystúpi a bude sa držať hore, ovulácia prebehla
@blaazi ďakujem krásne,nikdy som si nemyslela že budem toto sledovať...😏mala som totižto 6rokov nehormonalne teliesko...počas toho som mala pravidelný cyklus, ukážkovú ovuláciu,a teliesko mi vybrali a ovulácia každý mesiac inak...a bejby sa nedarí...
Prajem Ti, aby sa zadarilo čoskoro 💗😊
@blaazi ďakujem krásne 🙂
Tak dnes teplota vyskočila o 0,3...zo včerajších 36,3 na 36,6...len sme nemali kedy žiaľ...tak sme boli spolu pred týždňom a včera...neviem či sme stihli...😏
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ano je to ok