Poraďte prípravky, ktoré užívať pri snažení po potrate

blackwidow123
1. feb 2020

Ahojte neviete poradiť vo pomohlo ked ste sa snažili ? Rozmyslam nad kupou gynex kvapky+GS mimistar alebo pinkfertil , s priateľom sme sa snažili rok a podarilo sa nám v decembri avsak v 2 mesiaci potrat a pricina nejasná gyn mi povedala ze to mohlo byť tym ze som nemala dostatok potrebnych latok keďže som užívala femibion 1 az ked som zistila že som v tom , s priatelom mame strach ze opäť nam bude dlho trvať kym sa podari a teda chcee investovať. Do dobrého produktu ktory by možno pomohol aj pri otehotneni rýchlejšie a zaroven aby moje telo plod prijalo a malo vsetko potrebne , píšem sem lebo forum kde su snažilky tak sa skôr pýtajú aa tiez trápia 🙂 ďakujem .

ericka_123
1. feb 2020

@blackwidow123 koľko si prosím ťa po potrate, lebo nejak december a 2. mesiac, možno skôr by som to uviedla podľa týždňov. Ak sa chcete opäť začať snažiť minimálne kyselinu listovú začni užívať. Po potrate je dobré piť čaj z alchemilky, aby sa zregenerovala maternica.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
blackwidow123
autor
1. feb 2020

@ericka_123 ratal to od poslednej mrchy ktora bola 1.12 , takze 8+2tt ( 27.1 som potratila ) čistím sa bez kyretazi , a v nemocnici povedali ze mozme sa snazit za tri mesiace idealne ak vsetko bude ok 🙂 no kis listovu berem aj nadalej ale myslim ze v mojom pripade to nestačí

blackwidow123
autor
1. feb 2020

@lubka261 to mas fajn a nieco na tom bude ja mam psychicky narocnu pracu ibaze cely december som lezala doma pretože som si zlomila nohu , no a cuduj sa svetu rok sa snazime a nic a len ležím a jeden vecer bez niakeho zistovania kedy mam plodne dni , ovulaciu a som bola v tom ... Len ta bolest ze to tak skončilo ...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77kacena
2. feb 2020

áno veľa robí stres a tlak v robote tento hektický životný štýl tiež nerobí dobrotu, vidím to všade dookola v tejto dobe je množstvo žien ktoré nevedia otehotnieť, snažia sa dlhé roky alebo potratili dva aj viac krát a to je len moje okolie a ani ja nie som výnimkou. Už som to tu písala veľa krát ale dobré výsledky majú bylinné vložky a ucelená trojmesačná kúra na podporu otehotnenia, ale v prvom rade treba vyšetrenia my sme boli na genetike, hematologií a aj so štítnou žľazou

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
77kacena
2. feb 2020

@lubka261 Veľmi nebezpečná je nerozpoznaná porucha štítnej žľazy v tehotenstve. „Najmä zo začiatku je plod pri dozrievaní tkanív a centrálnej nervovej sústavy vrátane mozgu odkázaný výhradne na hormóny matky. Preto sa presadil skríning tehotných žien. Každá je automaticky vyšetrená na funkciu štítnej žľazy a ak sa zistí problém, dostane sa do rúk endokrinológa.“ Keby sa porucha štítnej žľazy tehotnej ženy nerozpoznala, mohlo by dôjsť k nezvratnému celoživotnému poškodeniu dieťaťa, a to fyzicky aj mentálne. „Aj v ranom detstve je dôležité, aby bola štítna žľaza v poriadku, preto sa u nás robia testy každého novonarodeného dieťaťa,“ hovorí endokrinologička. Súhlasí s ňou aj gynekológ MUDr. Vladimír Spišák, ktorý prízvukuje, že tehotné a dojčiace ženy majú zvýšené nároky na príjem jódu a je dôležité na to myslieť: „Treba si uvedomiť, že už počas prenatálneho vývoja štítna žľaza plodu funguje samostatne, pričom jód prijíma z tela matky. Preto aj mierna hypotyreóza (znížená funkcia štítnej žľazy) budúcej matky môže spôsobiť poškodenie centrálnej nervovej sústavy dieťaťa.“ Výsledky štúdií ukázali, že aj mierny nedostatok jódu v gravidite môže spôsobiť poruchy neurokognitívnych funkcií detí, napríklad sťažené učenie, pokles verbálneho IQ a iné.
Čo všetko ovplyvňuje štítna žľaza?

Hormóny štítnej žľazy sa priamo alebo sprostredkovane podieľajú na takmer všetkých procesoch, ktoré prebiehajú v ľudskom organizme, napríklad:

ovplyvňujú dýchací systém,

stimulujú tvorbu krvi,

spolupracujú na produkcii tepla a termoregulácii,

zasahujú do premeny cukrov, bielkovín aj tukov,

ovplyvňujú hospodárenie tela s vodou a so soľami,

vplývajú na rast a obnovu tkanív a na centrálny nervový systém (najmä počas vývoja plodu v maternici).

kassandra25
2. feb 2020

@blackwidow123 urcite kyselina listova tabletky, a zdrava strava neurekom...

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
angela85
2. feb 2020

Úprimne,v takom skorom tehotenstve sa to proste stáva, mnohým, niektorým spontánne niektorým kyretazou, tým lepšie že tebe spontánne. Ja som išla kyretazou. Neboj sa,nič to nemusí znamenať. Od vtedy už mám dve deti. Upokoj sa... Možno to príde skôr ako pred tým a kľudne to môže byť hneď po prvom krate

khoj4
2. feb 2020

Ja som potratila v 24tt, rok a pol sme sa snazili a nic.. Kamoska mi poradila inofolic (prasky) este pred otehotnenim... Ale je to o hlavne o psychike, ked som uz prestala mysliet na to, ze sa nedari som otehotnela raz, po 6 mesiacoch zas a po dalsich 8 mesiacoch znovu (rozdiel 15m a dalsi by mal byt 18m). Vela stastia