Pomohlo vám pri snažení sa o bábätko cvičenie podľa Ľudmily Mojžišovej?

nikusska89
10. júl 2018

Ahojte, ma niekto skusenost s cvicenim podla mojzisovej a vdaka tomu ste otehotneli ? Ak ano cvicili ste len same podla knihy, dvd alebo chodili ste aj k nejakej fyzioterapeutke, aby vas to spravne naucila ? Ak ano, napiste mi prosim za kym ste chodili a ako ste boli spokojne...ma niektora z vas skusenost s pani katarinou drabikovou alebo martinou jurcovou ? na stranke fertility som nasla ze oni su vyskolene v KE. Dakujem 🙂

gerfinka
10. júl 2018

Ahoj, ja som cvicila podla videa. Ale nie uplne pravidelne. Otehotniet sa podarilo(akurat uz som v termine porodu), ale neviem nakolko k tomu pomohlo aj to cvicenie, kedze som ho presne nedodrziavala podlapodla časového postupu. Okrem toho som tiez uzivala inofolic (tiez nie uplne kazdy den) a pila alchemilku. Ako som zacala "cvicit", tak asi po 2 mesiacoch sa zadarilo.

milus777
10. júl 2018

Cvicila som pred ivf a podarilo sa na prvykrat. Ci malo nato vplyv to cvicenie tak neviem ale cvicenie pomoze na lepsie prekrvenie panvy a celkovo na chrbticu 🙂

jeanne0
10. júl 2018

Tiez planujem vyskusat a chcem ist aj na hormonalnu jogu....ja uz som v takom strese ze urcite mi to cvicenie pomoze aspon v tomto smere....zo vsetkych stran pocuvam ako sa nedari, az nechapem ci som to len zacala viac vnimat ked sa snazime aj my alebo je to dobou...neuveritelne 9 z 10 znamich ma problem pocat 😭

jatva
10. júl 2018

Je lepsie ist k fyzio, lebo tie cviky treba robit spravne, plus treba uvolnit svalstvo rektalne.

loloo
11. júl 2018

Áno veľmi pri prvom tehotenstve

nikusska89
autor
11. júl 2018

tak ja planujem ist k fyzio, aby ma to naucila cvicit spravne pretoze objednala som si knihu ale podla toho ako tam je to vysvetlene, neviem ci to cvicim spravne pravdupovediac....@gerfinka a ako dlho ste sa snazili o babatko kym sa to podarilo ? blahozelam 🙂

nikusska89
autor
11. júl 2018

@jeanne0 ber to tak, ze aspon na vas nepozeraju ako na "divnych" ked maju aj oni problem s tym pretoze to plne chapu.....v nasom okoli praveze nikto nema problem a vsetci si robia deti lusknutim prstov ani nevedia ako a preto na nas pozeraju ako na cudnych ze ako je to mozne ze deticky zatial nemame a ked im povies ze nie stale to ide len tak lahko, pozru na teba nechapavo 🙂

jeanne0
11. júl 2018

@nikusska89 to mas pravdu, chapu to taky co si tym presli...aspon na mna nepozeraju ako na blazna ked skusam nemozne, skusame spolocne....nie ako poznamka od svokra ze ani deti robit nevieme 😠

nikusska89
autor
11. júl 2018

@jeanne0 ved toto ze ked v okoli vas je viac tak sa navzajom chapete, viete podporit, poradit....tak od svokra je to vrcholne netaktne ze dal takuto poznamku ak vie co este riesite, ale ludia su ludia s tym nic nenarobime.....mna zaujalo na nete to cvicenie, ze ma to nieco do seba a v konecnom dosledku aj keby to nepomohlo k babu tak aspon clovek si zlepsi zdravie, chrbticu atd 🙂...vy ako dlho sa uz snazite ?

jeanne0
11. júl 2018

@nikusska89 presne tiez to tak vnimam ze aspon pre zdravie ak nepomoze....my si nedavame pozor uz 5 rokov a posledny rok uz s tym ze teda skusame uz vsetko dostupne aby sa zadarilo...tie predchadzajuce roky som nebrala ako snazenie lebo to sme si len povedali ze by sme babo prijali ak by sa prihodilo a tak sme nedavali pozor, no ked za 4 roky nic tak sme sa zacali snazit a sledovat plodne dni, ovulka...lekar...na umele nechceme zatial tak este skusame ine moznosti, ale v januari uz 30tka na krku a lekar strasi ze bude neskoro...

kubkovamama
11. júl 2018

@nikusska89 ahoj, Mojžišovej cvičenie som skúšala cca 5r dozadu,ale "vdaka" stresu a práci atd atd to bolo absolútne nepravidelné, narýchlo..plus potom sa zistili neurčité aj konkrétne príčiny neschopnosti u mňa teda donosiť bábätko. Dala som sa na klasickú jogu. Niečo zmenila v hlave a takisto prístup k robote. 2x kúra Gynexom,potom som z rešpektu k mojej super gyn. absolvovala pirulovú a hormonálnu prípravu na tehotenstvo no a nakoniec aj s pomocou liekov,x krát pobytov v nemocnici sme to dobojovali a malá už má rok a pol. S odstupom času verím na 100%, že tá joga mi max pomohla k uvoľneniu blokov na tele aj duši a tá lekárska klasická farmaceutická podpora..možno by to nevyšlo aj bez toho, ale niečo mi už vtedy a aj teraz našepkáva, že tie cvičenia a môj celkový prístup(už iný ako predtým) k veci, tak to bol základ.

nikusska89
autor
12. júl 2018

@kubkovamama smiem sa ty spytat co je to pirulova a hormonalna priprava na tehotenstvo ? tak mna gynekologicka poposielala na vsetky mozne vysetrenia kde mi vyslo ze som v poriadku...bola som aj na laparoskopii atd...teraz uz navstevujeme centrum asis.rep., kde opat vsetky tieto vysetrenia sme podstupili...chceme vyskusat inseminacii lebo to mi pride este ako tak v pohode z pohladu ze nie je to tak hormonalne narocne na telo, ale IVF este nechceme tak preto chcem vyskusat to cvicenie ze snad pomoze...

nikusska89
autor
12. júl 2018

jeanne0 podla mna sa tej 30tky nemusis obavat, dnes maju zeny deticky aj v ovela vyssom veku....ak nemas nejake zdravotne problemy kvoli ktorym je dobre cim skor mat babo lebo potom uz moze byt neskoro tak nemusis mat stres z "30"tky ....my sa snazime uz 3 roky, taktiez ako u vas ze prestali sme si davat pozor a nechali tomu volny priebeh 2 roky a ked nic tak sme zacali sledovat plodne/neplodne atd - to je teraz 1 rok.....ale tak ja vnimam to ako celok ze uz 3 roky lebo myslim si ze za take obdobie sme museli trafit urcite plodne dni a nic :/

kubkovamama
12. júl 2018

@nikusska89 to bolo akože humor..😉U mňa bola mierna porucha zrazanlivosti(aj keď to podla dr.vraj vôbec nebola prekážka a je zbytočné sa tým zapodievať) no gynekologicka mi predsa len dala 3mesacnu prípravu pred snažením Anopyrin,dávku už si nepamätám,Duphaston,Utrogestan,ten Gynex,Homocystein,Magnezium a Guajacuran potom som prešla na injekcie Fraxiparine až do pôrodu,Utrogestan mi tiež nechala až do terminu

veronka2010
14. júl 2018

@jeanne0 aj ja plánujem cvičiť podľa videí

lenka_vi1
31. júl 2018

@jeanne0 nam sa prvykrat podarilo po 9 mesiacoch ale nedopadlo to dobre, potom som si kupila alchemilku a vitamin E a do 2 mesiacoch som otehotnela. Dnes mame 5 mesacneho chlapceka. Za mna pomohol vit. E, tiez som brala kys. listovu.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre