Ahojte, zaujímalo by ma koľkým ženám pomohlo urýchliť otehotnieť pomocou sledovania teploty a ovulačných testov. Alebo ste sa na to vykašlali a až potom sa to podarilo? Ja len, že ši sa tým týrať alebo nie. ďakujem
p.s. Ak tu už taká otázka je ospravedlňujem sa (keď tak vložte odkaz)
12mesiacov som sledovala, 13. som sa na to vykašlala a z dovolenky sme sa vrátili traja 🙂
Sledovala som BT len 3 mesiace, potom som už ovulku poznala sama. Snažili sme sa podľa nej a vyslo to po dosť dlhom čase a potom hneď na prvý šup po MA
Mne to pomohlo,lebo som vlastne zistila,ze ovulku mam o týžden neskôr.otehotnela som vlastne až na 22 den cyklu.
Mne sa vdaka testom podarilo za 3 mesiace,predtym rok snazenia bez,keby som vedela skorej.Ale ja som mala ovulku vzdy inak niekedy 23 den,niekedy 19,a sem tam aj 25,tiez som mala MA,potom pol roka pauza a zasa na 3 mesiac s ovu.testom.To uz dopadlo dobre.
Ano, mame vsetky 3 dni planovane a vzdy pri vsetkych 3 sme sledovali ovulaciu ovulac.testami. vzdy na treti cyklus som otehotnela.
ano pomohlo - tri krát 😉
Ja som ovulku merala a sledovala 8mesiacou aby som vedela ako to funguje a babo sa nam podarilo na 2mesiac snazenia 🙂
Nie, nepomohlo. Pri starsej sme nacvicovali pol roka az potom sa zadarilo. A dvojicky sa nam podarili na prvy sup. S manzelom sme boli ten mesiac iba raz spolu a sup ho tam. Este som mi vravela ze tusim mam plodne dni, len podla toho som to spomenula, ze som vedela te som v strede cyklu, ale reku ved raz sa nic nestane, kolko sme starsiu robili. No a o 2 tyzdne na to kolajnice ako hrom ;)
Ovulacne testy pomohli, mam ovu o tyzden neskôr. S meraním BTskusenosti nemam
Prvykrat som nesledovala pravidelne, ale pri druhom otehotneni som vedela podla hlienu, ze ovulujem. A to som si nakupila testov, ze podporim svoje sledovanie testom....a nebolo treba. Na prvy sup po prvej menstruacii sa nam podarilo. 🙂
8 mesiacov som vsetko sledovala, riesila a potom som sa nato vykaslala a zrazu som bola tehotnaaaa 😊
nesledovala som, len som si značila cyklus do mobilnej aplikácie, bábo sa podarilo hneď prvý mesiac, a potom som spätne zistila, že to bolo cez plodné dni ako mi to vypočítala aj apka 🙂 ale kedy som mala ovuláciu, nemám šajn, niekedy cez tých 5 plodných dní🙂)
Snazili sme sa dlho... mala som cykli 40-50 dc ...stale som si myslela ze neovulujem... napchavala som,sa inofolicom ci inymi zázrakmi a nepomohlo...
Nasrdila som sa 😀 kupila ovulacne testy tuto z bazáru - kočky ich kupuju a predavaju po 0.40€ kus... su fakt spolahlive ... v snažilkach testuje s nimi asi každa 😀
Výsledok ? Hned prvy cyklus bola ovulacia na 27 dc pozitivny ovu test.... 3 dni sme sexovali ksždy den ...a na 29 dc bola ovulka ( stupla vtedy bazalna teplota) ... 🙂 dnes som 8 tt.. uz aj u doktorky som bola .. priam neverila ..kedze moj muž má vyse 96% spermii patologickych .. a ja mam aj obratenu maternicu a kadečo ine 🙂
Takže ! smelo do toho ... bez tohto "dokazu" že je ovulacia by sme urcite v tedy nesexovali.... a ja by som nadalej mínala peniaze na hormoni a ine veci co by mi mali skratit ..síce dlhý..no nakoniec fungujuci cyklus !🙂
Pridávam fotky ovu testov -zelene
Tehu testy - modre 🙂 dpo = den po ovulacii
Hadam niekomu moj príbeh pomože 🙂 a PS: to ze sa mas na vsetko vykaslat a neriesit... to su somariny... ja som to prave tento prvy cyklus riesila 😉 cize nezalezi to od tvojho postoja. Ale od pohlavneho styku v ten pravý čas !🙂
Áno, nám pomohlo sledovať kedy je ovulácia najprv sledovaním bazálnej teploty a potom aj ovu testami. Keďže som mala krátku poovulacnu fazu snažili sme sa pol roka. Pomohli az bylinkové čaje a tinktúra z Drmku (vitex). Teraz uz koncime 1.trimester. Jaaj a hlavne zadarilo sa až keď som sa uvoľnila a povedala som si, že som pre mimi pripravila všetko a kedy príde vvtedy bude. Tak ak už poznáš svoj cyklus, hlavne sa uvoľni a skús sa sústrediť na niečo iné. Držím palčeky 😉
Ja som 2x otehotnela s pomocou ovu testov. Dovtedy sa nedarilo a ked som ich použila, tak na prvý sup 😉 u mna si ovulácia chodi, ako sa jej zachce a pritom mám pravidelný cyklus. Pri prvom to bolo týžden pred MS a pri druhom týžden po MS. A ešte prípravok Femigard - hneď na prvý cyklus jeho užívania sa to podarilo obidva razy. Možno náhoda a možno nie...
Ja som si na nete našla nejakú kalkulačku, kde mi rátalo cyklus, plodné dni a pod, ale veľmi som to neriešila. Iba som zistila, že rovno počas svadobnej cesty by som mala mať plodné dni, sme sa s MM zasmiali, ani v päte sme nemali, že nám to naozaj aj vyjde a rovno na prvý krát 😀
Ahoj, my sme sa snažili vyše roka, potom som si kúpila ovulačný tester a vyšlo to na prvýkrát. 😉
ahojte opytam sa ked mi skoncili plodne dni a mam nafuknute brucho a tvrde a merala som si vcera bazalnu teplotu a mala som ju 37°C a dnes som merala a mam ju 37,2°C moze bit taka po plodnich dni dakujem kazdy den uzivam kyselinu listova a snazime sa o babetko
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
4 mesiace som sledovala,na 5ty som sa na to vykašlala a otehotnela som 😀 Skôr mi ale pomohla dovolenka a relax