Pomoc pri čítaní grafu BT

feketka
9. apr 2022

Ahojte zienky, gynekologicka mi zistila,ze nemam ovulaciu tento mesiac a tak rozmyslam, ci sa to da spatne zistit aj z grafov bazalnej teploty. Kazde rano si meriam BT monitorom daysy, ktora mi dopredu oznaci (silnejsim cervenym kruzkom na obrazku) kedy mam mat ovulaciu, ale ked sa niekedy pozeram na tie teploty, tak mam pocit, ze bud ovu neprebehla alebo prebehla v uplne inom termine, ale uz v tom mam taky chaos, ze neviem ani kde je sever. Viete mi pomoct urcit z obrazkov kedy ovu prebehla a kedy nie? Popripade v ktory den podla teploty som ju vlastne mala? Da sa to? A co znamena ta prerusovana ciara pri konci plodnych dni?
Odpustite mi moju nevedomost, ale fakt sa v tom uz stracam :(

pondelok01
9. apr 2022

@feketka skus si tie teploty ponahadzovat do appky fertility friend, tam je to ovela prehladnejsie.

feketka
autor
9. apr 2022

@pondelok01 tiez som nad tym rozmyslala, ale ked nahadzovat kazdy den po sebe mi pride dost pracne,hlavne ked to mam v tejto aplikacii automaticky synchronizovane...mne toto pride prehladne,len by som potrebovala usmernenie co co znamena 🙂

pondelok01
10. apr 2022

@feketka z grafu vo ff by ti to bolo jasnejsie, aj ich algoritmus analyzy je najlepsi/najpresnejsi. Z tejto tvojej appky to vobec dobre nevidim, Y os ma zbytocne velky rozsah, a tie gulicky su prilis velke, vobec nevidim jednoznacny trend pred a poovulacnych teplot, aj ked tam nozno je. A to uz na taketo grafy pozeram par rokov, a viem, co mam hladat. Nahod si aspon par mesiacov do ferrility friend. Da sa to aj cez ich webstranku, cez pocitac, to bude rychlejsie.

feketka
autor
10. apr 2022

@pondelok01 ok, tak vdaka za tip 🙂 mozno je toto vazne neprehladne a nakoniec nie som az taka blba :D

pondelok01
10. apr 2022

@feketka je to naozaj neprehladne

feketka
autor
10. apr 2022

@pondelok01 nahadzala som to tam od januara, ale stale neviem co to znamena :D vies mi to aspon trochu laicky vysvetlit? Inak, neviem preco mi nechcelo spravit graf na marec. Moze to byt tym,ze som jeden den nemerala a tym padom sa mi to nevytvori?

feketka
autor
10. apr 2022

opravujem sa, uz viem preco mi nevyhodilo marec, ono sa to berie za cyklus a nie za mesiac 🙈

pondelok01
11. apr 2022

@feketka z tychto grafov ti vychadza, ze ovulaciu mas medzi 16-19 dnom cyklu. Ak mas taku gynekologicku ako ja, co ta pozri medzi 10-12 dnom a skonstatuje, ze nie je dominantny folikul=neovulujes, tak by som si az taku tazku hlavu z toho nerobila. Robievas si aj ovulacne testy? Skusila by som testovat od 13-14 dna, ci to to sedi s teplotnym vyvojom. Ja mam cykly nepravidelne, ale ked si robim testy a meriam teplotu, tak mi to potom vzdy vyjde, ze za 14 dni od ovulacie urcenej touto metodou dostanem menstruaciu, a je jedno, ci je to CD 28 alebo 48.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre