Pomalé klesanie hCG po biochemickom potrate

7tinka7
12. apr 2023

Ahojte, prosim ako rychlo vam klesalo hcg po biochemickom potrate ?

Mne klesa moc pomaly aj napriek menzesu
od 1.3 zo 191 //161// 110/ 71// a posledne 31.3 na 50:(

Rada by som bola uz na 0 nech sa mozeme znovu snazit.

Je tu niekto kto to mal podobne ?

Ďakujem

monika_mt
12. apr 2023

No, v prvom rade preco si meriate hcg? Aku to ma vypovednu hodnotu? Biochemicky potrat je velmi casta zalezitost, deje sa velmi casto, drviva vacsina zien ani netusi, ze prekonalo biochemicky potrat, pokial sa zrovna netestovali tehotenskym testom. Tam nenastal ani vyvoj embria, nezacala srdcova cinnost. Takze nevidim dovod cakat aby ste sa mohli zase zacat snazit.

7tinka7
autor
12. apr 2023

@monika_mt doma si ho sama z krvy nemeriam ale dakujem za vecny komentar. Na vysetrenie hcg chodim lebo ma dr chce sledovat 🙂.
Snazit sa bojim lebo ked mi zas vystreli hcg tak bude zas problem ze pre co kym uvidia plod🙂 taha sa mi to od 14.2 🙂

mimuska328
12. apr 2023

@monika_mt pretože treba mať najskôr hodnotu pod 10 ideálne 0 aby sa mohli snažiť znova? Ako by si to sama doma testovala že koľko má presne v krvi hcg? Aj mne doktor po MA sledoval krvou či klesá hcg dole lebo sa môže stať že zostalo niečo tam dole a je problém.. kvôli tomu sa to robí..

7tinka7
autor
12. apr 2023

@mimuska328 ďakujem ♡

zuza265
12. apr 2023

@monika_mt lebo je to bezny postup: sledovanie klesania hcg …

zuza265
12. apr 2023

Mne klesalo velmi rychlo. Do menej ako tyzdna som bola na 0

lucia7933
12. apr 2023

ja som po dvoch MA a ani raz mi nebolo merane hcg z krvi

lucia7933
12. apr 2023

len sama som si testovala ci uz nemam pozitivny test

7tinka7
autor
12. apr 2023

@zuza265 po biochemickom ?

7tinka7
autor
12. apr 2023

@lucia7933 a mala si aj kyretaz ci len samocistenie ?

zuza265
12. apr 2023

@7tinka7 ano. Aj ja som mala odsledovane hcg gynekologom po biochemickom… potom mi robil este pre istotu ine vysetrenia aby sa predislo opatovnemu potratu (ak by bol z dovodu zapalu, choroby atd).

monika_mt
12. apr 2023

@lucia7933 Presne ja tak isto, 2x MA a raz biochemicke, a v zivote mi nikto nikdy nemeral hcg v krvi...Preto sa cudujem co tu zienky pisu, ze ich sledovali, merali hodnoty atd. Po normalnom potrate ok, este to by som chapala, ale po biochemickom?? Podla mna uplne zbytocne vysetrenia, bez nejakeho relevantneho dovodu.
Este by som dodala, ze pri opakovanych potratoch (nie biochemickych, ale realnych potratoch kde bola uz aj akcia srdca), tak treba predovsetkym hematologicke vysetrenie, aby sa predislo znovu zlemu scenaru.

monika_mt
12. apr 2023

https://najmama.aktuality.sk/clanok/248232/dve-...
Aj tu pisu, ze biochemicky potrat nema ziadny vplyv na dalsie tehotenstvo zeny a nie je dovod na to, aby zena nemohla hned po nom otehotniet.

7tinka7
autor
12. apr 2023

@monika_mt samozrejme problem neni ale treba pockat kym klesne hcg. Kym neklesne nebude ani ovulacia napr.
Mna zaujima komu ako klesa hcg nakolko dr chce mat pod kontrolou aby kleslo na 0 a nikde neostal plod alebo zvysky.

7tinka7
autor
12. apr 2023

@monika_mt a testy mam stale pozitivne tj kym nebude 0 ani nezistim ci som znovu tehotna.

rachel36a
12. apr 2023

@7tinka7 mne klesalo 6 tyzdnov...uz ma chceli poslať na onkologiu, lebo ze sa tak moze prejavovat hormonalny nador...nastastie to kleslo do nuly...

lucia7933
13. apr 2023

@7tinka7 prvy raz kyretaz v 8tt, druhy raz som sa vycistila sama v 6tt

lucia7933
13. apr 2023

@monika_mt no ved toto...a to som sa mojej gynekologicky aj pytala ci netreba zobrat krv na hcg, zevraj nie. Tak som si povedala ze ok,asi vie co robi. Ved je dr.
a ano ta hematologia je dolezita, mne prave tam nasli pricinu mojich dvoch MA

zuza265
13. apr 2023

@monika_mt tak ked mi to robil lekar asi mal dovod to sledovat (nepytala som sa preco a slo to velmi rychlo) a nepoucovala som ho, ze by sa to nemalo, lebo iny lekar to nerobi (co som ani nevedela). Netusim aky je na to lekarsky dovod - viem si len domysliet a viem si ich ako laik nejak odovodnit, ze mi to zmysel da. Celkovo som mala 4 vysledky hcg (2x pohotovost, 2x moj lekar)… toto nie je utocne co pisem, len ze toto naozaj ja ako laik zhodnotit neviem, ale dava mi to normalny zmysel 🙂

lylyjana
13. apr 2023

@7tinka7 mne tiez merali hcg po mimomat a to mi aj odobrali vajcovod. Ale po mesiaci som mala negat. Skus zacat brat gynex kvapky, mozno pomozes telu sa spamatat trochu 🙂 drzim palce

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre