Podarilo sa vám otehotnieť počas dojčenia?

blackcurrant
4. mar 2021

Baby, je tu niektorá, ktorá chce otehotnieť ešte počas dojčenia 1. dieťatka? (alebo sa jej to už podarilo)?
Môj malý má 5 mesiacov a chceme začať pracovať na súrodencovi 😇 Ešte som nemala menštruáciu od pôrodu. Neviete ako zistím kedy (a či vôbec) ovulujem?
Príp. ako je to s tehotenstvom keď chcem kojiť prvého aj naďalej? Nebudú žiadne komplikácie?
Za každú radu vopred ďakujem 🙏

basska_b
4. mar 2021

Pridaj sa do tejto skupiny, je síce neaktívna, ale ja som našla inšpiráciu v príspevkoch a sama som tam napísala vlastnú skúsenosť

https://www.modrykonik.sk/group/8877/

Skúsim ti odpovedať na tvoje otázky. Môžu sa ti teraz stať dve veci:
- počkás na to, kým sa ti vráti cyklus (zvykne to trvať 6-14 mesiacov) a potom sa začnete snažiť. To býva také najistejsie

- keďže MS je vždy reakcia na ovu, ty vlastne ako úplne prvé dostaneš ovu ... nevie sa vôbec povedať, kedy to bude... a môže sa stať, že sa práve do nej trafíte a otehotnies skôr, ako dostaneš prvú MS po pôrode.

basska_b
4. mar 2021

No a s kojenim po otehotneni je to takto: spravidla sa tomu telo začne brániť. Začnú bolieť bradavky, klesne tok, dieťa môže byť nespokojné. Ja som udržala kojenie mesiac po otehotneni, ale začalo mi to byť nepríjemné a hlavne noc bola problém. Bolo horúce leto, malej nič netieklo, plakala. Tak sme to v 16 mesiacoch ukončili. Oznámila som jej, že necháme pre babo. Ona na mňa keď pozrela, akoby rozumela. A nebola ani slza okolo toho. Uspala som na rukách, večer umelé mlieko a v noci som dala vodu z fľaše. Po týždni prespala celú noc. O tom si môžeš prečítať článok na mojom profile
https://www.modrykonik.sk/blog/basska_b/article/odstavenie-a-oducenie-zaspavania-na-prsn-a0l6ym/

margaretka_
4. mar 2021

Ja som otehotnela ked som uz mala cyklus. Kym nemas, tak to je asi iba o stasti ci nahodou netrafite tu uplne prvu ovulaciu. Dojcila som cele tehotenstvo, aj den pred po porodom a aj na druhy den hned aj starsieho, ked nas prisiel pozriet do nemocky. Problemy neboli ziadne. Babatko malo pri narodeni 56 cm a 4.5 kg, takže mu zjavne ani nechybali ziadne ziviny, ako sa casto tvrdi 😀
Inak mne cyklus nabehol ked mal starsi rok a 3 mesiace.

basska_b
4. mar 2021

@margaretka_ Hej, jedine sa tvrdí že telo matky sa vyčerpáva. Naša známa čakala dvojičky, čo je samo o sebe záber a pri tom kojila. V 40tke osteoporoza ako hrom. Radšej by som brala vápnik. Hoci dôvod mohlo byť u známej aj štyri deti za sebou a samotné dvojičky

margaretka_
4. mar 2021

Teda ano, nemala som uz v tehotenstve mlieko a bolo to neprijemne, tak sme to zredukovali tak aby jemu stacilo a ja som to vydrzala 😀 a tiez sa vtedy konecne odstavil aj v noci 😀

kiki68
4. mar 2021

Mne gyndos povedal, ze vidi, ze je to tam cele ready hned 8 tt po porode. Menzes nemam, som skoro 8 mes po porode. Mam ist teraz na kontrolu, som zvedava co uvidi na usg. Ale zase my to este neskusame, cize sa chranime.

dada0902
4. mar 2021

My sme tiež chceli malý rozdiel medzi deťmi syn ten bol riadny dudkac a na prvú menštruáciu od pôrodu som si počkala 14 mesiacou som si myslela ze sa jej nedočká aby bolo druhé 😄

nevenka
4. mar 2021

@basska_b u nas to bolo velmi podobne, ja som dojcila este 3 mesiace po otehotneni, ale len 3x denne, potom 2x, 1x...do stratena. Noc sme oducali tazsie, ale podarilo sa. 17 mesiacov.

patricka
4. mar 2021

Ja som otehotnela počas dojčenia a menzes som este nemala.....

myrra81
4. mar 2021

@blackcurrant ja som otehotnela pocas dojcenia ked mal maly 2r. 4 mesiace

carduelis
5. mar 2021

Ja som dostala pri plnom kojeni menstruaciu 5,5 mes po porode.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre