Ahojte, nedarí sa mi otehotnieť už 2 a pol roka. V centre nic nezistili, až ma môj gynekolog poslal na hematologiu a tam zistili vrodeny trombofilny stav, poruchu zrážanlivosti krvi. Môže mať práve toto vplyv na otehotnenie? Doktorka mi predpísala anopyrin, mám ho brať dlhodobo. Na kontrolu ma objednala až v auguste. Vraj po ňom zvykli ženy otehotnieť. Beriem ho uz 4.mesiac, ale asi to je kratko este. Máte niektorá skúsenosť?? Ďakujem za každú radu.
Ja mam tiež trombofiliu vrodenú beriem aspirin protekt no zatiaľ 4r a žiadne tehu.
Zalezi aj aky trombofilny stav.. Ja mam leiden a na ten ze anopyrin neucinkuje, hematolog mi povedal..
@petkasaurus toto mam napisane v sprave tak neviem
@jone228 áno, tiež mám nachylnost k tvorbe krvných zrazenín a po otehotnení je to veľmi nebezpečné, keďže sa môžu upchať vytvárajúce sa cievky k plodu a nebudú vyzivovat plod. Pomohlo mi to, chodila som po otehotnení na pravidelné kontroly na hematologiu a dr mi namiesto anopyrinu dala injekcie na riedenie krvi po potvrdení tehotenstva. Ale na začiatku je dobré brať lieky. Držím palce nech sa zadari a čoskoro nájdete na teste dve čiarky. 😉
@jone228 ja mam len ten leiden, vidim, ze ty mas toho viac :( na to ostatné co tam mas je asi ten anopyrin, netusim.. Moj hematolog dava pacientkam s mojou diagnozou na skusku pichat clexane, aby sa zadarilo a ze niektorym sa tak postastilo.. Nech ti to vyjde
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@jone228 viac kamoskam to pomohlo, ja berem anopyrin 150mg denne od zaciatku tehu a este par tyzdnov budem, potom ored porodom vysadim aby som nevykrvacala, Drz sa , pomoze ti to uvidis ale nestresuj