Ahojte podarilo sa niekomu otehotnieť hneď po sekcii? Prebehlo tehotenstvo v poriadku? Budem na rizikovom keď sa nám náhodou podarí? Doktor mi odporučil rok počkať no ja by som strašne chcela ďalšie 😞
@lilienkah čo znamená “hneď po sekcii”, aký časový úsek? Doktor ti povedal rok počkať, čo je ešte podľa mna v pohode čas, lebo všade inde ti povedia najskôr dva roky po sekcii… sa teda odporúča. Ja osobne by som neotehotnela skôr. Vieš o tom že v tom prípade riskujes svoj život aj život dieťaťa? Ak nie je jazva ok, hrozí ruptura maternice, placenta praevia a mnoho dalších rizikových faktorov
@lilienkah ja som mala normalne porody, ale poviem Ti, ze brucho som mala na padrt dobrych 9 mesiavov po porode, pichalo tam, bolelo tam. A to som mala male deti a bezproblemove porody. Ja nechapem, preco chces riskovat. Mala si normalne rozrezane brucho, CELE, nielen kozu, na maternici mas rez a jazvu, to sa musi zrast, zahojit a spevniet. Cim vyssi vek, tym menej kolagenu v tele, pomalsie sa tieto veci davaju dokopy.
Skorsim tehotenstvom po sekcii riskujes, ze ked Ti bude maternica rast, jazva to nemusi vydrzat. Moze Ti prasknut maternica cela a vykrvacas do brusnej dutiny, co uz je zivot ohrozujuci stav. Vies to?
Okrem toho, keby to aj telo vydrzalo, ako sa chces starat o babatko, co uz mas? Nebudes ho moct nosit, v domacnosti nic robit, no krasne vyhliadky. A este, keby aj toto si zvlqdla, tak lutujem Tvoje brucho, ake bude po 2 sekciach za sebpu v tak kratkom case. Diastaza a mozno aj pruh, ta isto neminie. Neriskuj, skus potlacit tie poblaznene hormony. Lebo to su asi len hormony. Treba zapnut aj racionalne uvazovanie.
Zrejme mas zatial kludne babatko 😆 ... vyckaj chvilu, ono ta to hned prejde.. 😶
chcela by si hneď ďalšie, no aké dojemné... a čo to, čo už máš? Od toho v pohode odídeš do nemocnice, ak prípadne budeš mať rizikové tehotenstvo, resp. ako mu zabezpečíš starostlivosť, keď budeš síce doma, ale s nariadeným kľudovým režimom? A čo ti utečie, ak to ďalšie nebudeš mať hneď? Chcelo by to trošku použiť rozum...
byt rodicom, znamena byt zodpovedny, uvazujes zodpovedne?
@lilienkah ja som otehotnela 9mesiacov po sekcii, neplánovane. poviem ti, nie je to med lízať.
Ja som otehotnela 10 mesiacov po prvej sekcií. Prvé tehu bolo rizikové, druhé úplne v poriadku. Mala som ísť rodiť prirodzene. Aj mi v 40tt odtiekla plodová voda, mala som kontrakcie, ale neotvárala som sa. Tak nakoniec po 16tich hodinách po odtečení plodovej vody ukončili tehu druhou sekciou. Dcéra mala 53 cm a 3850 g. Druhé tehotenstvo bolo plánované, odkonzultované s gynekológom, že je jazva zahojená. Tak sme sa začali snažiť a hneď na prvý pokus sa podarilo. Akurát som musela odstaviť od kojenia, aby som nepotratila.
3m po
Ja som sa pýtala tých ktoré to zažili nie tých ktoré majú na všetko názor a ani to zažili 😃 ale ďakujem za vaše múdrosti.. ani ma nepoznáte a už sa navažate že si mám počkať kým mi dieťa vyrastie a či som zodpovedná atď. 😂 nepísala som že hneď na další deň chcem otehotnieť 🫢 skôr ma zaujímajú názory žien ktorým sa niečo take stalo
Mne po sekcii lekár nevravel vôbec nič také, že odporúča počkať s druhým...otehotnela som po roku a absolútne žiadny problém, druhý syn sa narodil prirodzene a nevenovali mi pritom žiadnu špeciálnu pozornosť, že rodím prirodzene 20 mesiacov po sekcii.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
No to je síce pekne že ty by si chcela hneď ďalšie , ale predsa len si treba aspoň podľa mna dať trošičku pauzu nehovorím že úplne ten rok ak sa na to cítiš určite aj skôr , ale tvoje telo potrebuje aspoň pár mesiacov na regeneráciu a znovupripravenie, znovuzosilnenie maternice a vsetkeho ostatného . Každopádne je to na tebe samozrejme , ale ja by som pocuvla doktora . Pôrod , či už sekcia alebo spontánny je obrovský zásah do tela , dopraj mu trosku oddychu .