Dobrý večer prajem milé mamky,bábky a dami.
Chcela by som sa informovať či sa tu niekto nájde (alebo či nepoznáte niekoho zo svojho okolia s podobným problémom.), ako 15 ročné dievča som si nešťastne zlomila panvu. Vyhla som sa operacii, ale čakali ma dlhé rehabilitácie. Chvála bohu som to zvládla, ale ako roky idú tak sa snažíme o dieťatko vyše 2roky.
Moj fyzioterapeut ma upozornil že nemusím mať nikdy deti. Niekoľko krát som navštívila gynekologičku, a vraví že je to všetko v poriadku. Ako neviem rozmýšľam zmeniť gynekologa. Ale v skratke nájde sa tu niekto kto dokázal otehotnieť normálnou cestou,a vynosiť dieťatko .
Uvedomujem si že by to odnášali určite komplikácie a určiteskoršícisarsky rez. Len Vás poprosím nejaké dobré slová nádeje, že nesmú jediný. A zé sa nám podarí aspoň jedno bábo.
Ďakujem pekné
@simona24 a keď vás môžem poprosiť dlho da snažili o dieťatko, mali nejaké komplikácie
@sofimatko52 suseda a ma dve deti
kamaratka tiez po autonehode, panvu mala
dolamanu operovanu, ma tam kovovu platnicku, maju 2 deti, a podarili sa velmi rychlo
@sofimatko52 mna zrazilo auto ktore mi nastiepilo a puklo panvu a teraz som v 28tt a podarilo sa nam na prvy sup otehotniet. Moja kolegyna mala zlomenu panvu a ma 2 zdravych synov 😊 jedine obmedzenie o ktorom viem po vaznejsej zlomenine panvy sa vraj odporuca rodit cisarakom nie prirodzene kvoli enormnemu tlaku
Tiež kamoška po autonehode, po ktorej dokonca nejaký čas nechodila, bez problémov má dve zdravé deti.. podľa mňa to že sa ti nedá otehotnieť s tým nemá nič, že si ju mala zlomenu
@sofimatko52 moja spolubývajúca na šestonedelí. Mala autonehodu a okrem toho aj ine zranenia, cela zjazvena po operaciach ktorými si v minulosti presla a v pohode vynosila dietatko. Rodila však cisárskym rezom a trvala jej dlhsie rekonvalescencia. Viem, že ostávala v nemocnici ešte, ked ja som uz odišla.
Nemyslím.ze fyzioterapeut je ten pravý odborník na také výroky.
@dadus_ka ďakujem pekné normálne vo mne horí plamienok nádeje snáď sa to podarí
No, ja som mala ako dieťa 2x luxáciu bedrového kĺbu. Cca od mojich jedenástich rokov sa lekári tvárili, že je všetko ok a už tomu netreba venovať pozornosť. Samozrejme, že som mala v tehotenstve v kĺbe a spone neskutočné bolesti, ale to vraj bolo normálne (pred r. '89). Všetky tehotenstvá boli inak na prvý šup, normálne, rodila som prirodzene. Až keď som sa po treťom nevedela postaviť na nohy a vydupala som si ortopéda, zistila som, že ja som mala vtedy aj prasknutú panvu. Takže to ide. Spätne som rada, že som o tom nevedela, inak by som sa možno bála mať deti.
@sofimatko52 zlomená panva by nemala byť problémom pri otehotnení. Tá neovplyvňuje fungovanie vaječníkov a maternice. Problém môže byť v tehotenstve s váhou dieťaťa, rastom maternice, tvojim priberaním a zatazou kosti .... Možno kvôli panve posledné týždne odleziz, možno nie. Fyzioterapeut sa nemá čo vyjadrovať k plodnosti. Môže povedať, že panva nezvládne pôrod a podobne. Ale problém otehotnieť nie je v panve. 2roky je dosť na to, aby ti doktorka urobila základné vyšetrenia.
@sofimatko52 keď som začínala v práci, zastupovala som pani, ktorá bola na MD a v rámci kočíkovania sa do práce prešla, tak sme sa sem tam rozprávali. Mala ako mladé žieňa zlomenú panvu a lekári jej dieťa neodporúčali, ale ona veľmi po nich túžila. Ako dlho sa snažili si už nepamätám, myslím, že nejaký čas ležala v nemocnici, no mala dve dievčatá.
@ukulela Aj ja si myslím, určite už zmenim gynekologa. Ďakujem veľmi pekne ženy zlaté 🙏🙏🙏🙏🙏🙏
Kamarátku zrazilo auto, mala zlomenú panvu. Má dve deti, otehotnenie a tehotenstvo úplne bez problémov. Rodila sekciou.
@sofimatko52 tiež si myslím že to nemá zo zlomenou panvou nič spoločné,splodenie ako také...pokiaľ ide len o to aj nám to trvalo vyše dvoch rokov ,vtedy,keď sme na to prestali myslieť...Ak si fyziologický v tomto smere zdravá , nestresovala by som.Vsetko je veľmi individuálne .Zväčša to tak byva,tie ktoré majú túžbu,musia si počkať ,niektoré (menšiny)majú deti každý rok🙊
@sofimatko52 prepáč ale tvoj fyzioterapeut je somár.....panva je zlomenina kostí, s otehotnením to nič nemá......panva sú kosti, maternica je maternica....hlavne by som verila gynekológovi nie fyzioterapeutovi ktorý nie je ani lekár a ani nemá na také tvrdenia vzdelanie.....treba sa dať do kludu, netlačiť na pílu, nesústreďovať sa len na to že chceš otehotnieť....skús po pozrieť recenzie na Gynex je to bylinný prípravok, veľa kočiek po dobratí otehotnelo lebo upravuje celkovo hormonálny cyklus, začni cvičiť.....ak sa nebude dariť dlhšiu dobu gynekológ ti môže urobiť hormonálny profil alebo ťa poslať na vyšetrenia spolu s partnerom či nie je chyba v spermiách.....
hmmm reci fyzioterapeuta by som nebrala vazne, nie je gynekolog a nevie zhodnotit tvoj zdravotny stav po tejto stranke. ako mozno to pojde lahko a mozno nie no vidis aj na tu spominanych prikladoch, ze to nie je nic, co by bolo nemozne
ja som tiez fyzioterapeut a neodvazila by som sa niekomu tvrdit ci moze otehotniet alebo nie lebo nie som gynekolog tak neviem 🙂 kazdopadne drzim palce 🙂
Aj moja ex kolegyna po nehode a ma dve deti 🙂 chlapca a dceru a bolo vsetko ok 🙂 takze sa nad tym netrap 😉
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sofimatko52 kamarátka po autonehode mala zlomenú panvu, dnes má 2 krásnych chlapcov 😉