Počatie počas ochorenia. Je to nebezpečné pre plod?

miriandy
8. sep 2011

Ahojte/dobrý deň,

chcela by som sa poradiť. Je snaha otehotnieť/počať počas ochorenia (prechladnutie, nádcha, boľavé hrdlo) nebezpečné pre prípadne vzniknutý plod?

Ďakujem vopred za Vaše názory/skúsenosti.

Miriandy

eviq
8. sep 2011

ahoj, môže to byť nebezpečné a nemusí...to však ukáže až čas. Ja si myslím, že je lepšie počkať s otehotnením, kým budeš úplne zdravá. Radšej mesiac počkať, ako sa potom strachovať 🙂.

maria30
8. sep 2011

@miriandy stať sa môže hoci čo, to nikdy dopredu nemôžeš vedieť.. lepšie je radšej počkať kým vyzdravieš.. ale ja som v tomto posledom tehu ani nevedela, že so tehotná, lebo som si robila testy a boli negatívne... tiež som bola chorá a užívala som coldrex, čo sa v tehotenstve a hlavne v prvom trimestri nesmie a malý je úplne zdravý 🙂

karina1
23. nov 2011

@miriandy tak to by ma tiez zaujimalo.. cakat kym vyzdraviem nema u mna zmysel :-/ mam pocit, ze minimalne nejake to prechladnutie mam kazdy druhy tyzden - najma teraz na jesen.. su tu nejake maminy, ktore otehotneli v case, ked boli prechladnute, bolelo ich hrdlo a pod..?

palesandra
19. feb 2013

otvaram temu 🙂 my sa tiez zaciname snazit ale tie nachdy a prechladnutia sa stale dookola opakuju, ked nie ja tak manzel.
co si myslite ak a som zdrava a partner je nachladeny? nebude to mat nejaky vplyv na spermie?

andrejta
19. feb 2013

@karina1 mne doktor povedal, že príroda je chytrá - že keď je telo slabé, tak sa to jednoducho neuchytí. z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že ja som otehotnela počas užívania antibiotík, takže asi tak... 😀

dodole84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
prskavka2223
15. apr 2017

Ahojte...s partnerom sme sa snazili 4 roky o miminko a pred vianocami som ochorela,mala som teploty,suchy kasel a nadchu,co cert nechcel vtedy som otehotnela...velmi sme sa potesili,kedze po 4rokoch snazenia to bolo ako zazrak,ale nasa radost sa skoncila po 4tt+5 ☹...potratili sme a dodnes neviem ci to malo vplyv to ze sa nam to podarilo pocas dni ked som bola uuplne k.o. bola som na kyrete a dnes je to uz 3ti mesiac,menzes mi po kyrete prisiel na 3ti tyzden co som bola milo prekvapena....snazime sa dalej,ale je to zase vo hviezdach kedy sa nam podari ☹...tato predstava ma desi aby to zas nebolo tolke roky ☹...ma niektora takuto skusenost?

dankabodvanka
15. apr 2017

@miriandy Komu sa chce súložiť, keď má nádchu...sople...horúčku?

prskavka2223
15. apr 2017

No tak samozrejme ze ta horucka nebola nonstop 2 tyzdne vkuse a pri soploch,ked clovek pouziva sprej a na kasel sirup tak jeden den bolo lepsie na druhy den horsie...ale kasel a unava z neho ma drzala 2 tyzdne cca

gogo22
15. apr 2017

Baby, ked sa to ma uchytit, je jedno v akom case. Plodik si sam vyberie kedy 🙂 ak by to tam vnutri bolo pre neho nevhodne, dostanete ms. Ak si povie ze "ano" tak vie preco ;)

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre