mala som spontalny potrat krvacanie mi skoncilo 25 augusta 2011.......
da sa otehotniet hned bez toho aby mi prisiel menzes?
No my sa snazime tiez,ale zatial sa nepodarilo a moja doktorka povedala,ze najlepsia liecba je zacat hned po prvej menstruacii od spontanneho potratu,nakolko cistenie nebolo nutne
Ahoj, pokiaľ prebehla ovulka, otehotnieť môžeš hneď. Ale záleží čo ti povedal lekár. Ja som, Bohužiaľ potratila dvakrát (raz 9 a raz 7tt), robili mi aj revíziu. Po kontrole mi lekár doporučil skoré otehotnenie. Že pokiaľ NEBOLI žiadne kompilkácie, je to plošná rana, ktorá sa zahojí do dvoch týždňov... nieje nutné čakať. Držala som sa toho pri prvom raze a podarila sa nám krásna dcérka, tak dúfajme, že sa to podarí aj teraz... a musím podotknúť, že mi lekár nikdy nič nepodcenil...Veľa šťastia všetkým!
@sissi33 dá sa ale počkala by som cca 3 mesiace 😉
@sissi33 Ja už som svoj príbeh napísala na koníkovi mnohokrát, tak ho na povzbudenie ešte raz zopakujem: prvé tehotenstvo skončilo v 11.tt. spontánnym potratom, bez nutnosti chirurgickej revízie, ale s následným veľmi dlhým obdobím krvácania. Chodila som si po injekcie Methylu do zadku ako na klavír - nič príjemné... otehotnela som v deň, keď som konečne dokrvácala 😉 Takýto "hazard" sme nemali v pláne, okolnosti k tomu prispeli ... tak som sa vydesila, keď som na teste zbadala dve čiarky! Ale tehotenstvo skončilo dobre, narodením syslíka presne na moje 31. narodeniny 🙂 .
A to, že po potrate je telo najvnímavejšie na nové tehotenstvo mi nezávisle od seba tvrdili dvaja gynekológovia, asi na tom niečo bude... veľa zdaru!
kde sa da skor zistit beta HCG v krvi alebo moci?
ja som ešte len týždeň a dva dni po čistení, potratila som spontánne v 11tt a už sme mali viackrát sex s priatelom.. je možné že by som hneď otehotnela ???
@nalali Ahoj, čítala som tvoj "zážitok" v inej téme... o tom, ako sa vodilo po potrate nám, si môžeš pozrieť tu, o pár príspevkov vyššie. V podstate je pre teba dôležité, čo presne bolo to "čistenie" v tvojom prípade: čistenie samovoľné, len po injekciách či tabletkách alebo čistenie inštrumentálne, teda kyretáž? Ak sa maternica vysporiadala s potratom sama, môžeš otehotnieť aj hneď a máš dokonca skvelé šance (viď môj prípad). Po výškrabe sliznice logicky otehotnieť nemôžeš, lebo vajíčko sa nemá kde uchytiť a endometrium musí najskôr dorásť. Myslím si, že sa však ani v jednom prípade nemusíš dopredu zbytočne stresovať. Príroda je múdra, keď bude telo na tehotenstvo pripravené, všetko pôjde, ako má. Držím palce!
Ahojte ja som potratila na Vianoce v tretom mesiaci tesili sme sa no nebilo mu srdiecko....musela som ist do nemocnice na cistenie po necelych troch mesiacoch som uspesne otehotnela z novu noo a znovu som potratila doma na toalete sama sa cistiim teraz stalo sa to tuto nedelu a je to bolestivejsie ako po cistenii v nemocnici ... Lekar povedal aj prvy krat nech pockame pol roka na dalsie tehotenstvo no nepockali sme a zopakovalo sa to znovu mali sme pockat maternica nebola este pripravenaa a telo mi plodove vajce vypudilo uz po mesiaci tehotenstva teraz odpociivam lebo dost krvacam uz 4 den ... Uz taku chybu neurobiime radiim cakajte radsej toho pol roka lebo sa moze vsetko zopakovat tak ako mne ... Uz 2 tyzden po otehotnenii som citila ako sa otvaram neprijemny pocit na chvilku to prestalo a po dalsich dnoch som zacala spinit silnejsie a silnejsie a vecer uz som doma samovolne potratila .. Cistenie nemam teraz nutnee ale uz pockame toho pol roka uz by som nezniesla tretiu stratu .. Tak radsej pockajte dievcataa ☹
@3110 je mi ľúto,že sa ti to zopakovalo....
ale je to asi individuálne...niekomu sa to stane znovu aj ked počká rok a niekto načaká ani na prvú mrchu a bábo donosí...príroda si s nami robí čo chce.
ja som prežila MA 29.12. a tiež sa už snažíme o bábo..dr.povedal,že je všetko v poriadku..uvidíme...
držím palce
Ahojte,ja som potratila v 6tt a necistili ma a nekrvacam a citim sa dobre,mohli by sme sa uz pokusit o babo teraz ci mam radsej pockat do prvej menstruacie??som strasne nedockava,ale prajem si nech to dobre dopadne
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@sissi33 samozerejme ze mozes otehotniet. ovulacia je skor ako menzes... len ci je to rozumne tak skoro...