Som s manzelkom 3 mesiace po potrate v 20 tyzdni samovolny porod. Strasne chcem male mimi no priatel je odtoho potratu chladny, necitim oporu, som sama na vsetko mam chut to vykricat na cely svet. Neviem co mam robit, babo bolo vytuzene mam syndrom pco. Bojim sa ze neotehotniem priatel to nevie pochopit. Dakujem za radi
@emaema12 Určite ho to zasiahlo, každý prežíva bolesť inak, niekto place, niekto sa hnevá, niekomu pomáha keď o tom stále rozpráva, niekomu práve opak keď sa o tom co sa stalo mlčí, niekomu pomôže co najskôr otehotniet a niekto si potrebuje túto stratu najprv poriadne odtruchlit...Chlapi majú nevýhodu v tom ze sa od nich očakáva zo všetkých strán že budú žene oporou pričom ju mozno sami potrebujú, ale na to málokto myslí. Väčšinou dostávajú rady od kamaratov a rodiny "stoj pri nej.. nenechávaj ju samu... bud jej oporou...atď... " Keď si to tak vezmeme je kopec kníh venovanych ženám ktoré prišli o dieťa ale na chlapov akosi každý"prdi". Skus sa s ním v kľude porozprávat, daj mu čas ak ho potrebuje, pravdepodobne ma strach, bojí sa ze sa to môže zopakovať, netlac na nho aj keď chápem ze pre teba v tejto ťažkej chvíli je jediný liek ďalšie tehotenstvo. Možno by bolo dobre podrobiť sa rôznym vyšetreniam, počkať na výsledky, zistiť príčinu prečo sa to stalo, či sa to môže opakovať, ako tomu predísť a hlavne sa dat po psychickej stránke do poriadku. Uisti ho ze v ďalšom tehotenstve budeš pod väčším lekárskym dohľadom. Hovorí sa ze strata dieťaťa vás bud rozdelí alebo naopak ešte viac spojí. Preto sa snazte pochopiť sa navzájom. Prajem veľa síl.
Možno najprv v sebe nastoliť pokoj a lásku opäť precítiť k partnerovi. Skrátka začať od seba ❤️
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@emaema12 Potratila si v dosť vysokom štádiu tehotenstva a 3 mesiace sú veľmi krátka doba na ďalšie tehotenstvo. Mne po MA v 12 týždni gynekologička povedala nechať pauzu aspoň 6 mesiacov. Žiaľ, stáva sa to. Nič Ti nepomôže krik. Každý stratu prežíva inak. Ja ho chápem. Daj si do poriadku hlavu, psychiku a potom začni premýšľať.