Po dvoch potratoch

lan
4. okt 2016

Ahojte,

chcem sa spýtať, či sa tu najdú maminky,ktoré v pohode otehotneli a bábo donosili po dvoch potratoch...
máme doma 4ročného syna, normálne tehotenstvo...začali sme plánovať druhé bábo, len som mala spontanny potrat v 7tyždní minulý rok v auguste následne urobený kyret . v decembri som potratila opäť a zase kyret v 7týždni. Vyšetrenia ako genetika, hematologia, endokrinologia mám spravené, nikde nič nenašli...dôvod prečo sa to stalo..nevedia...Lekár sa vyjadril, že prvýkrát to bola náhoda, druhý krat skoro...maternica nebola pripravená...to som otehotnela po prvom menzese od kyretu...
a teraz by sme opäť chceli, je to 10mesiacov od posledného kyretu...bije sa vomne strach,...ale aj túžba po bábetku....

mamjka
4. okt 2016

@lan ja som mala 4x MA ale mám nejaké nejaké mutácie na chromozómoch (čiže si picham Fragmin)a ešte pár problémov.....držím palce...je to ťažké lebo strach je neskutočný ale túžba po bábätku bola väčšia 😉

lan
autor
4. okt 2016

@mamjka Ďakujem🙂 no práveže nám nič nenašli...a máme aj synčeka, tehotenstvo sním bolo úplne v pohode...a teraz by sme chceli súrodenca...a nejde to....

juriva
4. okt 2016

@lan nech ti nasadia anopyrin pred a počas tehotenstva

lan
autor
4. okt 2016

@juriva čo to je? užívala som duphaston pri druhom pokuse...a nepomohol...

juriva
4. okt 2016

@lan anopyrin je v pripade castych MA a je to liek.otvara krvne riecistie a tým sa neupchs nič krvnou zrazeninu medzi tebou a dieťaťom.

lan
autor
4. okt 2016

@juriva ďakujem, a myslíš že mi ho da aj gynekolog? alebo hematologička?

sibalka21
4. okt 2016

tak lekari mali pravdu, ja som potratila v 8tt... otehotnela som o pol roka a vsetko bolo v pohode, tiez povedali ze to bola nahoda a ze mame pockat aspon tri mesiace aby sa to nahodou nezopakovalo... Pravdepodobne to bol tvoj pripad, bohuzial... Myslimze sa nemusis bat, pokial mate vsetko v pohode tak to bude dobre 🙂 ked tak od 14tt si kup angelsound a budes aspon v klude 🙂

juriva
4. okt 2016

@lan gynekológ napíše.pitom sa pytaj na hematologiu.ako náhle otehotnies.
Všetky krvné hodnoty sa menia v tele matky takže rozhodne či fraxiparine al.anopyrin.
Všetko hovorím o vlastných skúsenostiach.
Anopyrin užívaj pred otehotnením,js som mesiac pred počatím.

michaelkanr
4. okt 2016

Pricin moze byt milion a nemusi sa najst nic, bohuzial. Pricinou potratov moze byt okrem ineho aj HIT (histaminova intolerancia), skus pozriet, ci nahodou na teba nesedia priznaky.

lan
autor
4. okt 2016

@sibalka21 ďakujem veľmi pekne...myslíš, že už prešlo dosť času od decembra?
lekárka v nemocnici mi hovorila, že tak po pol roku môžeme isť nato...lekár čo ma prepúšťal že po troch mesiacoch...

sibalka21
4. okt 2016

@lan tak urcite hej : ) ved to mas uz 10 mesiacov a nevie kedy sa vam podari 🙂 Kludne sa mozte zacat snazit a drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🙂

lan
autor
4. okt 2016

@juriva ja som ale na hematologii bola a tam nenašli nič, čo by mohlo spôsobiť potrat...na štitnej žlaze mi povedali že ak otehotniem mám sa hneď objednať na vyšetrenie...ale na hematologii mi nič také nepovedali...

lan
autor
4. okt 2016

@sibalka21 ďakujem 😉 teraz do ovulacie pijem alchemilku a začínam brať femibion, tak snaď sa nám podarí. na druhý týždeň idem k lekárovi, mam mať akurát ovuláciu. tak som zvedavá čo povie...budem si pýtať lieky...

juriva
4. okt 2016

@lan tak ani mne nič s vidíš.picham si fraxiparine

moninah
4. okt 2016

Ahoj, urcite sa neobvinuj, ze si otehotnela skoro. Ja som otehotnela hned, ako sme sa zacali snazit. O babatko sme prisli v 9tt, bol to MA. Tiez som mala kyret. Potom sme cakali 4 mesiace, otehotnelavsom hned, brala som Duphaston a tehotenstvo skoncilo zasa v 9tt spontannym potratom. Potom so pol roka chodila po vysetreniach, nic nam nezisttili. Potom son tretikrat otehotnela, nova gynekologicka mi povedala, ze Duphaston moze u niektorych ludi sposobovat krvne zrazeniny, ktore upchavaju placentu, tak mi nasadila Fraxiparine. Kazdy den som si ho pichala a donosila krasneho nasho milovaneho synceka. Treba skusat, dufat, modlit sa (ak veris) a urcite sa neobvinovat. Drzim palce.

lan
autor
4. okt 2016

@juriva na druhý týždeň idem lekárovi, tento cyklus by sme sa chceli už asi pokúsiť o bábo...budem mať akurát ovuláciu tak sa ho opýtam na ten liek, čo povie, nasadili ti aj duphaston? od kedy?

lan
autor
4. okt 2016

@moninah ďakujem veľmi pekne....ja už som si prešla asi všetkými fázami...od hnevu, lutosti, obviňovania...vzdali sme to..nesnažili sme sa o bábo...a teraz by sme už aj prijali bábo... Fraxiparin ti nasadil gynekolog?

maslenka47
4. okt 2016

@juriva @lan anopyrin (v americkych filmoch casto oznacovany ako aspirin) je volnopredajny liek na znizenie teploty, bolesti a vo vyssich davkach na potlacenie zapalovych reakcii. Ano, okrem ineho ma vplyv na krvotvorbu a moze zabranit tvorbe krvnych zrazenin. V tehotenstve sa podava IBA v pripade, ak sa preukaze, ze MA maju na svedomi krvne zrazeniny. V opacnom pripade je pre tehotenstvo nebezpecny a priamo moze byt pricinou potratu! Este aj proti tej teplote ti ako tehotnej radsej odporucia paracetamol 😖

lan
autor
4. okt 2016

@maslenka47 ahoj, ďakujem za objasnenie, ale prečo ho teda dávaju tehotným?

juriva
4. okt 2016

@lan zadný hormón mi nedal.

juriva
4. okt 2016

@maslenka47 ja som doki ale toto čo píšeš je neuveriteľna hlúposť

kajuska09
4. okt 2016

@lan ja som potratila 3 krát a potom mi v Prahe na imunológie odporučili užívať Prednison a Anopyrin. Vďaka ním som konečne donosila. Potom ďaľšie tehu sme skúsili bez liekov a zas zlé. Teraz som opäť brala a som v 35.tyzdni.

kim12345
4. okt 2016

@kajuska09 prosim anopyrin je na co?

kim12345
4. okt 2016

@kajuska09 vyssie to vidim,dakujem

moninah
4. okt 2016

Fraxik mi najprv predpisala gynekologicka, ale potom cele tehotenstvo som chodila aj na hematologiu k doktrke Drakulovej. Ak si z BA, urcite k nej chod, je uzasna a viem, ze uz mnohym takym, ako my pomohla.

cinnamon111
4. okt 2016

Ja by som rada vedela, že kto ťa poslal na tie vyšetrenia ako genetika . Lebo ja som potratila vo feb. 2 x. , a môj gynekológ mi povedal, že nemám nárok na genetické vyšetrenie , že až po 3 potrate. Hematológiu som si vybavila taktiež sama, mám všetko OK, na štítnu žľazu ma tiež nechceli vziať, len mi vzala moja obvodná krv na nejaký hormón, ten mám v poriadku a tým pádom na endokrinológiu ani nevzali na vyšetrenie.Prvý krát som potratila v 9 tt. bolo to v roku 2010, dali sme si 6 mes. pauzu a potom som otehotnela hneď, tehotenstvo OK, teraz potrat v cca. tiež v tom istom čase. Momentálne sa snažíme druhý mesiac , dodržala som 6 mesačný odstup a zatiaľ nič. 😔.

voleksi
4. okt 2016

Ani genetika nemusi byt na 100%. V 2011 som mala spontanny potrat na prelome 2 a 3 mesiaca, v 2013 zistil gynekolog vrodene a vyvojove vady,isla som na genetiku na amnio,tam bolo vsetko ok,potom na morfologicky ultrazvuk do Martina,kde sa vady potvdili,nasledovalo umele prerusenie tehotenstva na prelome 6 a 7 mesiaca. Bolo to dievcatko. Isli sme s manzelom na geneticke testy,vysledky ok.V 2014 som otehotnela,cele tehotenstvo ok,mame syna a tento rok vo februari som si zase odrodila na prelome 6 a 7 mesiaca,tie iste vrodene a vyvojove vady ako v r.2013. A zase dievcatko.

ajko
4. okt 2016

Ahoj. tiež som po prvom dieťatku mala 2x potrat. Prvý krát nezistená príčina, druhý krát mi boli zistené chlamýdie a mykoplazmy. Po vyliečení som bola na preventívke a vravela som gynekológovi, že by sme sa chceli znovu pokúsiť o dieťatko. Podľa sona mi presne povedal dni, kedy to skúsiť a vyšlo to. Hneď po otehotnení mi pre istotu nasadil Duphaston a úplne bez problémov som donosila. Dokonca už máme bábo aj tretie 🙂 Držím palce, pokiaľ ti nebola zistená príčina, resp. ti lekár tvrdí že si v poriadku, verím tomu, že sa vám to podarí.

kajuska09
4. okt 2016

@voleksi och...tak tebe sa to deje pravdepodobne len keď cakas dievčatko 😒

voleksi
4. okt 2016

@kajuska09 ved to.ale som rada,ze mame aspon jednu zdravu,aj ked extra neposednu,blchu,ktora bude mat uz dva roky 😀 . a dalej uz skusat nebudem,do konca zivota to budem brat tak,ze som si zabila dve deti,aj ked viem,ze po normalnom porode by nemali ziadnu sancu na prezitie.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre