Ahojte Duphaston užívam zatiaľ týžden kvôli úprave menštruácie a som po ňom unavená, upraví sa to niekedy? 😁 a vraj tento liek pomáha aj k otehotneniu aké máte skúsenosti?
@veronkaxxx ja mám s duphastonom len dobre skúsenosti ,beriem ho na úpravu cyklu a vždy mi po ňom príde MS . Beriem ho aj teraz keď sa snažíme o bábo.
Moje skusenosti: dr. mi ho predpisal na upravu cyklu, vedlajsie ucinky ziadne. Potom som ho uzivala v zaciatkoch kazdeho tehotenstva, tiez bez vedlajsich ucinkov. Na pomoc k otehotneniu som ho neuzivala, s tym skusenost nemam.
Ak mas pocit, ze unava je z lieku, tak to konzultuj s lekarom.
@veronkaxxx ja som prespala celý prvý trimester.
Pridavam z vedlajsich ucinkov:
-migréna, bolesť hlavy;
-závraty;
-pocit depresie;
-ospalosť;
-anémia
ja som mala narok na vsetko
@veronkaxxx unava je jeden z vedlajsich ucinkov progesteronu. Zlepsit sa moze tym, ze zena uziva progesteron vaginalne. Skus si nechat predpisat iny produkt a neuzivat oralne, ale vaginalne.
@veronkaxxx ja som ho kvoli unave z neho uzivala pred spanim.Ale pri vaginalnom uzivani nie je tento problem.
@veronkaxxx berieš ho na aký problém?ja som ho brala a necítila som sa zle aj pomohol na úpravu menzesu.On má rôzne použitie záleží od kolkeho dňa cyklu ho beries
inak ako dlho sa moze uzivat? beriem ho 5 mesiacov....
Uzivala som na upravu menstruacneho cyklu a zabral. Vedlajsie ucinky som ziadne neevidovala,ale u kazdej zeny je to individualne😊
@cookie29 To mi je ľúto :(.
Ja som ho mala brať už dávnejšie ale nechcela som práve preto že som sa bála vedľajších účinkov no mám stále menštruačné problémy tak som začala.
@cookie29 Všetko mám okrem depresie ale tak nevadí snáď mi to pomôže😁
@luccija Ja mám dlhšie nepravidelnú menštruáciu mám ju aj 2 krát do mesiaca potom napríklad cez 36 dní nič. A mám ju brať od 16-25. dňa cyklu.
dlhodobo by sa nemal uzivat, teraz ho vysadim tak uvidim aka bude ms, verim ze dobra 🙂
A ešte máte niekto po ňom zapáchajúce/zhoršené potenie? Neviem prečo mi dávajú tento liek keď mi nesedí a mám samé vedľajšie účinky
@veronkaxxx mozes mat potenie zhorsene samozrejme, z hormonov😉
@dasty1992 áno to bude asi tým, ďakujem 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
v prvom rade si pozri vedlajsie ucinky, niekto je citlivy iny nie, mne sa kvoli tomu skoro rozpadlo manzelstvo... lebo vykyvy nalad, hormony ako na hojdacke atd