Plánujete tehotenstvo i napriek tomu, že nie ste očkované?

12. sep 2021

Plánujete tehotenstvo aj ked nieste očkované proti Covidu?

bluemoon24
12. sep 2021

Já jsem sice neplánovala, ale otěhotněla jsem, než jsem se dostala na řadu. Zaočkovat jsem se nechala v 2. trimestru.

zuzi0911
12. sep 2021

Áno.

autor
12. sep 2021

@bluemoon24
@zuzi0911
Ďakujem vam za odpovede ☺️

simonkazga
12. sep 2021

Tehotenstvo sice nebolo planovane, ale ockovana nie som, ako tehotna sa urcite za ziadnych okolnosti nedam zaockovat. Cim dalej, tym viac sa priklanam k tomu, ze asi ani po porode.
To vsetko pre tie sproste reci ockovanych o tom, ako sa budem liecit za ich peniaze a som dezolat a neviem co este.
Ako keby som cely zivot neplatila nemale odvody. Takze, ak ma budu liecit, bude to za MOJE odvody nie vase!
Cize ich uzasna kampan ma u mna opacny efekt.

feketka
12. sep 2021

@simonkazga vyborne, suhlasim!!! 🙂
a ano skusame aj nadalej aj ked ockovani nie sme a ani nebudeme.

brumbrumbrum
12. sep 2021

@simonkazga ono aj keď som si čítala, čo NR Nemocnica dala aké tlačivo, keď sa ide tehotná žena očkovať, tak podpisom súhlasí, že je plne vedomá znášať komplikácie rôzneho stupňa závažnosti, ktoré môžu u nej a pripadne aj u plodu/resp. dieťaťa nastať po podaní očkovacej látky 😅 neviem, to osobne ma celkom odradza

aknamorka22
12. sep 2021

Ja som otehotnela predtým ako som sa stihla dať očkovať. Počas tehotenstva mi nikto neodporúčal dať sa očkovať, takže čakám a po pôrode sa dám očkovať. Ak by som však mala dopredu možnosť sa dať najskôr zaočkovať a potom otehotnieť, urobila by som tak 🙂

autor
12. sep 2021

@simonkazga
@feketka
@brumbrumbrum
@aknamorka22
Dakujem vam baby za vaše nazory ☺️

Popravde my s manželom neuvažujeme nad tym ale dieta planujeme, len som chcela vediet ci niesme jediny..

miadi
12. sep 2021

@simonkazga o peniaze vobec nejde. Ja si pamatam ze bola mamicka tehotna na jar a museli jej babo predcasne vyoperovat lebo umierala na Covid . Ostal muz s jednym malym a predcasniatkom. Mozno Keby bola ockovana malo by to iny priebeh. Ale tak nikto nevie ake to bude mat... je to na kazdom osobmom uvazeni. Ja som ockovana a sproste reci nemam. Ti co nadavaju z jednej aj druhej. Strany su vlastne uplne rovnako zalozeni 🤣len na opacnej strane vyhrotenych nazorov,

konikkon
12. sep 2021

Počas Covidu som bola plánovane tehotná 2x. Ani raz ma nenapadlo tehotenstvo podmienovat strachu z covidu ci očkovaniu. Chorôb je veľa. Tehotná môže mať počas tehotenstva oveľa väčšie problémy a komplikácie než je covid a ženam to nikdy nebránilo plánovať tehotenstvo. Ak by sa ženy mali zamýšľať, čo všetko sa za tých 9 mesiacov môže stať, asi by takmer žiadna nebola tehotná. Stačí si tu na konovi prečítať, čim všetkým si ženy v tehotenstve prechádzajú.

autor
12. sep 2021

@konikkon ☺️ďakujem 🍀

matkahelka
12. sep 2021

nam na jar v CAR lekari neodporucali sa dat ockovat- ani mne, ani muzovi. vklad sa vydaril, som tehotna. ockovat sa ako tehotna urcite nedam, moj gynekolog to vobec neodporuca. urcite sa budu rodit aj deti neockovanym zenam, neboj sa, nebudes jedina

nika523
12. sep 2021

@simonkazga presne aj na mňa

simonkazga
12. sep 2021

@miadi nechap ma zle, prosim. Aj moj manzel je plne ockovany. Takze ich urcite nehadzem vsetkych do jedneho vreca.
No pravda je taka, ze skor nez sa zacala tato mohutna antikampan, bolo uplne jednoznacne, ze sa tiez dam ockovat, ked uz mozne vedlajsie ucinky nebudu ohrozovat moje zatial nenarodene dieta. Nesla som na odber plodovej vody, lebo udavaju 0.5% riziko umrtia plodu - a je to pre mna prilis vysoke riziko. Cize sa nedam ani zaockovat pocas tehu, lebo NIKTO nevie (zrejme ani nechce) povedat mieru rizika na plod.
Moje rozhodnutie sa zmenilo prave kvoli tym velmi urazajucim reciam o dezolatoch a antivaxeroch. 😔
Tvrdili, ze 2 davky budu "vykupenim" a zrazu tu mame tretiu a zrejme neskor aj stvrtu....
O tom uz ani nehovorim, ze ja "dezolat" furt dezinfikujem, nosim rusko, dodrziavam predpisy a ockovani sa spravaju ako majstri sveta (cest vynimkam), nemusia nic a veselo mozu roznasat chorobu ... smutne je to cele.

janinah
12. sep 2021

@simonkazga až na to,že to nie je o "ich" kampani,je to o zdraví tvojom a tvojho dieťaťa,teda ak dostaneš covid ako to obaja zvládnete aj ty aj malé či už v bruchu alebo ako novorodenec...názory odborníkov celeho sveta majú v tom jasno,ale ak si sa rozhodla ako rozhodla,tak už si len drž prsty neochorieť...moja tehotná dcéra je zaočkovaná a som rada,že sa tak rozhodla

simonkazga
12. sep 2021

@janinah nebudem sa hadat ani s tebou, ani s nikym inym. Z mojho hladiska je to, ze suhlasis s ockovanim svojej tehotnej dcery je taky isty hazard, ako z tvojho hladiska to, ze ja sa nedam tehotna ockovat. Tato kampan nie je o zdravi, ale o peniazoch. Nemusim si drzat prsty, robim vsetko preto, aby som neochorela, ako aj pocas poslednych X mesiacov.

ivka21
12. sep 2021

@konikkon presne mne príde nepredstaviteľné že ženy sa koli babu snažia obmedziť škodliviny alkohol, fajčenie, potraviny, určite aktivity ale dajú si pichnúť experimentálnu vakcínu co ani nevedia co v nej je. Je mi ľúto tej pani co umrela tehotná na covid ale predsa len bola iba 1 za rok a určite to nebolo len koli covidu, covid tu je už 2 roky a od vtedy sa narodilo toľko deticiek už. Samotný pôrod je podľa mňa pre ženu väčšie riziko ako covid. Ale určite by sa ženy mali chrániť a jest vitamíny.

janinah
12. sep 2021

@simonkazga nerozumiem prečo by sme sa mali hádať,tvoje zdravie ja neriešim,si mi cudzia,,mne ide o moju dcéru,len reagujem na tvoj príspevok ,lebo mi je nepochopiteľné ako ťa odradila "ich kampaň" a čítajú to aj iné,tak nech vedia,že aj tehotné konkrétne ženy sa tu očkujú a nielen kdesi v amerike..takých,čo robili všetko na ochranu poznám dosť,niektorí skončili v nemocnici a niektorí ešte horšie.Ak ťa či niekoho covid téma,tehotné a novorodenci s covidom zaujíma,tak si skús hľadať info aj na zahraničných stránkach /ako moja dcéra,ktorá sa nakoniec dala očkovať/.

brumbrumbrum
12. sep 2021

@janinah odborníci, alebo teda ako spomínam na tlačive je napísané,že vakcinacia tehotných žien je v štádiu riešenia klinických štúdií.
A teda keď sa chce tehotná žena očkovať, tak podpisom súhlasí, že je plne vedomá znášať komplikácie rôzneho stupňa závažnosti, ktoré môžu u nej a pripadne aj u plodu/resp. dieťaťa nastať po podaní očkovacej látky😅

sense
12. sep 2021

Keď sa zadari sa zadari, a bez ohľadu na to ci sa zadarí nemám v pláne očkovanie...

zooeynka
12. sep 2021

Tehotenstvo som planovala, ockovat som sa nikdy neplanovala, ani neplanujem; tehotna uz som, moja gynekologicka odporuca ockovat tehotne(z mojho pohladu je sialena), inak covid som prekonala cca mesiac pred otehotnenim. Ano, bolo to hnusne, ale ockovat sa ajtak nedam, na to sa mam prilis rada.

ingrida1127
12. sep 2021

Veru ani ja by som sa nedala zaočkovať ako tehotná ,veď kto vie čo za svinstvo do vás pustia .
Vakcína ktorú akože rýchlo vimysleli z rok 🤦a na rakovinu dlhé roky nikto nič.
Prečo by som im mala veriť ?A ísť proti svojmu pocitu a presvedčeniu . Áno ak má človek prípadne nejaké respiračné ochorenie áno ,ale inak ako zdravá žena ktorá v sebe nosí ďalší život určite nie !!!
Treba byť len obozretný a dávať si pozor .
Každý má na to iný názor a slobodné rozhodnutie čím viac to ľuďom vnucujú tým viac sa mi to hnusí 🤮

cecilia29
12. sep 2021

Ja plánujem tehotenstvo a preto som sa teraz dala zaočkovať aby som sa nebála počas tehu

miadi
12. sep 2021

@simonkazga u nas je to zas naopak mm ovlada vsetky konspiracne teorie. Nechce ist ani v zime k moru lebo by mu Covid test dal čip do nosa 😆ale ten cip v mobile kreditke a pase je ok. Ja to beriem tak ze ked raz ten Covid budeme mat doma.. kto sa bude starat o deti a na obyc chripku kazdorocne umierajuceho muza ? Nemame tu nikoho. A hoci zijeme v pomali naj zaockovanejsej krajine ludia sa stale chovaju rovnako. Ruska nosime drzime odstup. Len teraz sa delta siri medzi detmi len minuly tyzden zacala skola a uz ma 20deti z nasej skoly Covid ( do teraz nemali) tak Dufam ze skolu nezatvoria ze to bude ok ak by aj mala doniesla zo skoly deltu ze to bude mat lahky priebeh.. maly este chory Nebol nikdy .. a mm viac ma trapi ze kasle na cholesterol ktory mà urcite vysoky vdaka svojmu zvyku na fast food. U nas teraz zavadzaju ockovaci pas ze stareho Po 22septembri Mozno ani do restiky nepustia . Mne sa toto diskriminovanie nepaci .niektore opatrenia su na hlavu . A ine maju zmysel.

mikasz
12. sep 2021

@brumbrumbrum neviem teda kde vypustili taku blbost, ale tehotna zena, co sa ide dat ockovat nepodpisuje ziaden suhlas, ze berie na vedomie pripadne komplikacie plodu 🙄

brumbrumbrum
12. sep 2021

@mikasz na oficiálnej stránke Fakultnej Nemocnice NR

brumbrumbrum
12. sep 2021

@mikasz tuto

luccija
12. sep 2021

@brumbrumbrum veď také vyhlásenie podpisuje aj netehotna, že si je vedomá rizík, takže je jasné, že aj tehotnej to upravia a dajú podpísať.Ja ako tehotná by som sa nedala ockovat

mikasz
12. sep 2021

@brumbrumbrum tak to nemam slov 🙄🙈 toto snad nema ziadne ine ockovacie centrum

brumbrumbrum
12. sep 2021

@luccija ja len teda reagujem na pána,že teda podľa neho je to blbosť.
Tak len teda prikladám screenshoty,že to není blbosť 😅🤷🏼

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre