Plánujem otehotnieť, ale po prvom pôrode mi nepodali injekciu na protilátky

1. máj 2024

Som rh negatív syn sa narodil je A pozitív už má 5 rokov , teraz plánujeme druhé a zistila som že mi nepodali injekciu na protilatky, áni v správe nemám vôbec nič napísané môže byť riziko pre druhé tehotenstvo

kiki68
1. máj 2024

No bude to bud alebo, stale mozu pichat rhegu od zaciatku

terezka2911
1. máj 2024

Opýtaj sa gynekológa.

mimuska328
1. máj 2024

Určite to rieš predtým ako otehotnies.. u mňa spravil tu chybu gynekológ ktorý si to doteraz nepriznal a možno som preto potratila druhý krát

autor
1. máj 2024

@mimuska328 a ako ? Mam ísť teraz na tu injekciu keď ešte nie som tehotná

kiki68
1. máj 2024

Nie, teraz uz nic, to sa musi podat do 24 hod po porode, aby to bolo ucinne ( tiez sa jedna podava okolo 34tt pred porodom), ale of 8/9tt sa kontroluju prvy raz protilatky a tam je dobre to oznamit, ze co s tym, ci ihned podaju. Len to samozrejme musis do toho 8/9tt dotiahnut. Oni to vedia podavat opakovane pocas tehu a maju aj dalsie metody ako tomu pomoct. Cize tohto by som sa nebala. S cim musis pocitat su tie opakovane potraty na uplnom zaciatku ( Ale kopec zien malo Rh neg a porodili viac deti aj bez tej pomoci

mimuska328
1. máj 2024

A gynekológom co s tým sa dá spraviť. Viem ze sa to musí tusim do 72h podať po potrate a porode ale riešila som jedným dr v centre ze to by tie protilátky aj mohli nejako zistiť z krvi

bona12
1. máj 2024

Podava sa to urcite do 72 hodin. Mam za seboi 4.porody, 3x mi to pichli na druhy den po porode a raz o 2 dni po porode. Inak je mozne, ze si to len nepamatas? Lebo ja to tiez nemam ani v jednej sprave poporodnej. Oni pisu tie prepustacie spravy podla nejakej predlohy,ja mam v kazdej jednej take bludy popisane, daktore veci vobec nesedia a nikto to nikdy neriesil. Takze na spravu by som sa nespoliehala, ale urcite sa opytaj na gynde.

autor
2. máj 2024

@bona12 vôbec som si istá nič mi nepichli, 3 deň po pôrode mi len vzali krv

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre