Som rh negatív syn sa narodil je A pozitív už má 5 rokov , teraz plánujeme druhé a zistila som že mi nepodali injekciu na protilatky, áni v správe nemám vôbec nič napísané môže byť riziko pre druhé tehotenstvo
Opýtaj sa gynekológa.
Určite to rieš predtým ako otehotnies.. u mňa spravil tu chybu gynekológ ktorý si to doteraz nepriznal a možno som preto potratila druhý krát
@mimuska328 a ako ? Mam ísť teraz na tu injekciu keď ešte nie som tehotná
Nie, teraz uz nic, to sa musi podat do 24 hod po porode, aby to bolo ucinne ( tiez sa jedna podava okolo 34tt pred porodom), ale of 8/9tt sa kontroluju prvy raz protilatky a tam je dobre to oznamit, ze co s tym, ci ihned podaju. Len to samozrejme musis do toho 8/9tt dotiahnut. Oni to vedia podavat opakovane pocas tehu a maju aj dalsie metody ako tomu pomoct. Cize tohto by som sa nebala. S cim musis pocitat su tie opakovane potraty na uplnom zaciatku ( Ale kopec zien malo Rh neg a porodili viac deti aj bez tej pomoci
A gynekológom co s tým sa dá spraviť. Viem ze sa to musí tusim do 72h podať po potrate a porode ale riešila som jedným dr v centre ze to by tie protilátky aj mohli nejako zistiť z krvi
Podava sa to urcite do 72 hodin. Mam za seboi 4.porody, 3x mi to pichli na druhy den po porode a raz o 2 dni po porode. Inak je mozne, ze si to len nepamatas? Lebo ja to tiez nemam ani v jednej sprave poporodnej. Oni pisu tie prepustacie spravy podla nejakej predlohy,ja mam v kazdej jednej take bludy popisane, daktore veci vobec nesedia a nikto to nikdy neriesil. Takze na spravu by som sa nespoliehala, ale urcite sa opytaj na gynde.
@bona12 vôbec som si istá nič mi nepichli, 3 deň po pôrode mi len vzali krv
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
No bude to bud alebo, stale mozu pichat rhegu od zaciatku