Plánovanie tehotenstva s ohľadom na dovolenku a lietanie

21. apr 2022

Zeny,taka zvlastna otazka, ale planovali ste tehotenstvo s ohladom napr na dovolenku a lietanie atd? Ide o to, ze po asi 20tich rokoch idem k moru, prvykrat s muzom,prvykrat s dcerkou, bude to v auguste a nejak by sme chceli ist konecne do druheho dietata ale bojim sa, nech potom nie je riziko pre dieta ten let atd..je to fakt vysnivana dovca,letecky,..dcerka sa tesi..pockali by ste? Mam pocit ze uz dva roky je stale nieco co treba riesit skor ako druhe dieta .bojim sa, ze nakoniec zostaneme pri jednom tymto tempom..dakujem

anjelicek26
21. apr 2022

Tak ked idete na dovcu uz o par tyzdnov, tak pockaj, na co to hrotit... mozno prave na tej dovolenke sa potom podari ;) Keby to bolo u vsetkych take jednoduche s tym otehotnenim, ze "naplanujem si" to na vtedy a vtedy... ale vacsina zien sa snazi dlhsie v dnesnej dobe...

andrea_82
21. apr 2022

poznáš takú hlášku "Chceš rozosmiať Pána Boha? Urob si plány..."

Čím viac budeš plánovať, tým to bude horšie. Ale ak nechceš dovolenku ničím obmedziť, tak radšej počkaj.

bolarazjedna
21. apr 2022

tak stanovte priority 🙂 začnite sa snažiť o dieťa na tej vysnívanej dovolenke a je to 🙂 ale treba rátať s tou možnosťou, že napriek snaženiu nebudeš tehotná ani o rok, a potom ti možno bude ľúto, že ste sa nesnažili skôr.
Ja som plánovala dieťa v takom zmysle, že svadbu sme mali v júli, no snažiť sa o dieťa sme začali až v marci, kedže ma čakali náročné skúšky s intenzívnou prípravou. Bála som sa, že môj stres bude stresovať aj miminko v brušku, alebo naopak - nevoľnosti mi nedovolia pripraviť sa na skúšky. Na bábätko sme následne čakali rok aj pol, a veru, bolo mi počas toho obdobia často ľúto, že sme sa nezačali snažiť skôr.

andrea_82
21. apr 2022

@bolarazjedna presne my tak isto - najprv sme čakali na svadbu, potom som chcela v robote zmluvu na dobu neurčitú, potom som chcela jarné bábo. Nakoniec sme na malého čakali 2,5 roka a bolo mi úplne jedno, v akom životnom a ročnom období sa narodí.

vso10
21. apr 2022

Zvážila by som kedy idete na dovolenku a zistila by som si, že v akom týždni tehotenstva by som bola kebyže otehotniem hneď v najbližšom cykle a riziká - mnohé ženy sa snažia o bábätko dlho, no stále sa môže stať, že otehotnieš hneď a teda treba rátať aj s touto možnosťou. Nám sa druhé dieťa podarilo počas prvého cyklu, bola som nadšená a rátala som s tou možnosťou, ale aj ma to zaskočilo v istom zmysle. Síce som po tom dieťati veľmi túžila už 2r, no zároveň ma trochu zaskočilo, že či fakt mám ukončené všetky veci a budem mať ukončené nadchádzajúce udalosti kým to pôjde (možnosť rizikovej gravidity). Prvé sa Vám podarilo rýchlo?

petamich
21. apr 2022

nie necakala by som - zeny lietaju aj podstatne castejsie ako na dovolenku (napr. letusku, obchodne cestujuce, ine povolania vyzadujuce si castejsie lietanie), ked su tehotne 🤷‍♀️ ak nemas ziadne tazkosti, ak si nemala napr. prve tehotenstvo rizikove, ze by tam uz bola nejaka indikacia, tak ja by som necakala - moze sa podarit, nemusi a clovek nikdy nevie co zivot prinesie

majki_ki
21. apr 2022

Ahoj, riešila som podobný ,,problém,,. Otehotnela som neplánovane, dovolenku sme mali zaplatenú týždeň po zistení. Zatelefonovala som mojej gynekologičke či to máme zrušiť, tá povedala, že lietanie nie je pre plod riziko a ak by sa niečo stalo, stalo by sa to aj bez lietania. Tak sme po jej uisteni išli a bolo to pre nás súper rozhodnutie. Oddýchli sme si a zároveň sme mali čas naplánovať si ,,čo ďalej,,. Už sa tešíme z takmer dvojročného synčeka 🙂.

autor
21. apr 2022

@vso10 prve sa podarilo hned..a predtym som bola tehotna tiez na prvykrat, ale tam boli problemy s plodmi a musela som na kyretaz..cize dotretice nejak ratam ze to bude tiez hned, ale mozne je vsetko, aj jedno nam staci ak by sa nedarilo...

luccija
21. apr 2022

Smelé plány otehotnieť hneď, ale prajem Ti to.
Keď sa už tešíte na dovolenku nesilila by som to, keď nemáš vysoký vek.Moze Ti byť zle, mať problémy...nejde o lietanie, ale ako sa budeš cítiť.Nechajte si to na dovolenku

jazula
21. apr 2022

Ja som nejaké časové a podobné okolnosti vôbec neriešila, všetko sa poriešilo po objavení dvoch čiarok 🙂. Ale u mňa bolo bábo priorita, partner dlho váhal ohľadom dieťaťa, takže som bola v inej situácii. Na tvojom mieste by som sa začala snažiť na dovolenke, načo sa zbytočne stresovať, keď máš skúsenosti s rýchlym otehotnením…

lucinka1988
21. apr 2022

v tomto sa veľmi plánovať nedá, išla by som do toho a veď lietať sa dá aj v tehotenstve..Ja som bola v cca 8tt, keď sme leteli na kanárske ostrovy, neriešila som zo, začiatok tehotenstva je buď alebo, ak je všetko ok, žiadny let to nepokazí a ak nie je, nepomôže ani ležanie 24hod denne

sense
21. apr 2022

Nechala by som to na prírodu... Co sa ma stat, stane... Sú veci kt plánujem dopredu a rada a potom sú veci kt nechávam voľný priebeh a po poslednom Ma by som nerobila nič lebo by som čakala na to ze co ak pôjdu plány do kybla ak náhodou sa opäť podarí... Aj keď teda posledné dva roky nie kvôli snahe otehotnieť ale situácii kt bola a stále nejaká je dovolenku plánujem tak aby sa dala zmeniť zo dňa na deň

vso10
21. apr 2022

@anonym kedy máte dovolenku? lietanie do 6teho mesiaca sa považuje za ok, nie je to škodlivé pre dieťa... teda aspoň ja som dostala takéto inštrukcie od leteckého lekára ako pilotka športových lietadiel...
skôr by som riešila či Ti bývalo zle pri prvom tehotenstve a pod. či si užiješ dovolenku, ak ju celú pregrcaš a tak... ale ak si mala v pohode prvé tehotenstvo, išla by som do toho 😀

smileba
21. apr 2022

my sme naplánovali dovolenku v juli a hned na to som zistila, ze som tehotna 😉 tiež vysnívaná dovolenka konecne po 3 rokoch. Mala by som byť vtedy v 26tt a nejak to neriešim, no co užijeme si aj s bruškom, potom by sme sa zas tak skoro na žiadnu dovolenku nedostali. lietat je dovolené do 28tt cize to stíhame 😁

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre