PCOS a snaha o otehotnenie

15. aug 2024

Ahojte. Doktor mi na základe ultrazvuku a mojich príznakov povedal, že mám PCOS. Ale u mňa k ovulácii dochádza, iba mám niekedy cyklus 28 dňový, niekedy 45. Môžem podľa vás otehotnieť bez problémov? Máte skúsenosť ? Doktor mi povedal, že by som nemala mať problém, a ďalej to neriešil. O dieťa sa aktuálne nepokúšame, avšak do budúcnosti by som rada, cítim sa že ma doktor dosť odbil. Je možnosť, že by som aj mala problém otehotnieť vôbec ? Sú nejaké prírodne lieky na PCOS s ktorými máte skúsenosť ? Mám hrozne výkyvy nálad aj 2 týždne pred menštruáciou, chce sa mi stále plakať, som nervózna, návaly hladu, hnevu. Nafukuje ma, necitim sa komfortne.

gabika0825
15. aug 2024

No ak máš tuto diagnózu, tak by som sa nespoliehala na slova lekára, nakoľko mám v okoli 4 baby čo majú tuto diagnózu a z toho 3 mali veľký problém otehotnieť, boli na umelom a aj to išli opätovne. Jednej sa nepodarilo vôbec. Vymenila by som lekára, pretože do budúcna ak budeš mat problém tak to nebude riešiť.

zuzkaa1991
15. aug 2024

Ja som mala pcos cca v 20tke.zistili tiez som..mala.rozne dlhe cykle aj povedala lekarka ze bude problém mat.dieta....ale.kedze som v tom veku neriesila tehu neriešili sme.nic....potom som v 25 ci kedy zacala.riesit tehu skusali sme vyse roka brala som nejake lieky prve tehu skoncilo s MA presla som k druhemu lekarovi a ten po potrate povedal ze nemam.ziadny pcos tak u mna sa zmenilo po kyrete.tehu ale aj druhe tehu sa podarilo az po roku...ale.to sme brali výživové doplnky s muzom pred tehu takze zacat riesit trosku skor pred tehu ;)

nikushka8
15. aug 2024

Mne ho zistilo v 22 rokoch a teda problem otehotniet som mala riadny,aj ked sme to s manzelom zacali riešiť skoro (mali sme 26). 3roky intenzivneho snazenia, behania po lekaroch, neuspesne 3 iui, 1x ivf, drilling vajecnikov. Nakoniec som otehotnela prirodzene s pomocou clostylu a 2x ani neviem kedy (druhe dieta sme este neplanovali a nerátali s moznym otehotnenim). No kam kamosky s pcos, ktore prekonali x potratov a jedna dokonca nema deti.
Na upravu stavov odporucam inositol a pupalku a ak mas problem a androgenmi,tak aj saw palmeto

pet888
15. aug 2024

Nie je problem otehotniet aj pri PCOS, pokial je tam ovulacia. Jedine pri dlhych cykloch to moze dlhsie trvat. Z prirodnych veci sa na upravu cyklov odporuca Inositol, ale nie kazdej to pomoze.

andovka007
15. aug 2024

Tiež mi to zistili okolo 20.ky a dr mi hneď povedala ze môžem mať problém otehotnieť..vtedy som to ale neriešila..brala som dlhodobo duphaston aby som vôbec mala ms...prvý syn trval rok a pol ale podarilo sa, malq som 26. Druhé tehotenstvo sa podarilo po štyroch mesiacoch ale skončilo MA a tretie tehotenstvo sa podarilo tiež až po roku a pol. To som mala 33 🤷‍♀️

suzy2508
15. aug 2024

Ahoj, no ja patrím k tým šťastnejším a trochu ti dodám nádej. Otehotnela som hneď prvý mesiac po vysadení antikoncepcie, tehotenstvo úplne bez problémov. Mala som 27, keď som porodila.

dasty1992
17. aug 2024

Ahoj. Ja mam tiez PCOS, najprv sme to riesili u gyne,ale ked sa nam ani po skoro 2r nedarilo otehotniet,isli sme do IVF. Myslim ale ze to je u kazdej zeny individualne. Niektore otehotneju hned,niektore neskor a niektore mozno vobec🤷‍♀️. Ale standardne je,po viac ako roku neuspesneho snazenia to uz riesit inde nez len s gynekologom.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre