Ahojte, chcela by som sa opýtať tie ktoré máte polycystické vaječníky podarilo sa vám prirodzenou cestou otehotnieť? Ako dlho to trvalo? Skúšali ste inofolic? Alebo máte niečo čo vám pomohlo? U nás to je už vyše roka a je to za každým sklamanie keď sa nedarí. Ďakujem vám už vopred za každú jednu odpoveď a radu ❤️
Po liečbe vissane - úplne náhodou. Držím palce 🍀
Bez liecby a uplne nahodne.cykly anovulacne menzes 2x do roka nesnazili sme sa nijak cielene nic som nemerala ani nesledovala po vysadeni antikoncepcie sme to nechali uplne na prirodu len ked sa nam to uz ozaj nezdalo dala som si spravit vysetrenia v ramci preventivky ked uz som chcela nieco zacat riesit aspon tu ovulaciu zistila som ze som tehotna.mala.ma 4 roky a zase to nechavame na prirodu 😉
@lucka_00 prvý krát úplne bez problému, druhý krát po 8 mesiacoch, ked som vyradila uplne cukor zo stravy, zacala silove cvicenia a vysoke davky vitaminu D a zinku. Vela zien s PCOS ma chronicky nedostatok D vit. Ja som mala bud vobec ms aj rok, alebo 52 dnove cykly, casto anovulacne.
@lucka_00 Mala som PCOS a. skusala som mozne i nemozne a po troch rokoch som narazila na tento zazrak. Podstatne lacnejsi ako inofolik, ktory som uzivala skoro 10 mesiacov. Po troch mesiacoch- Zazrak ❤️😍. Uz som ho poradila viac krat a viem uz o niekolkych zenach, ktorym pomohol. Teda mozno im nepomohlo toto, ale po uzivani sa im vajecniky zlepsili a velakrat to viedlo k vytuzenemu babatku ❤️ Drzim palce
Prvé nam trvalo sloro tri roky, ale prisudzujem to dlhodobemu stresu v práci aj doma. Potom sme sa presťahovali, zmenila som pracovisko a viac chodila pešo a podarilo sa asi na 45 deň cyklu, čiže absurdne náhodou, doktor neveril. Druhýkrát na druhý cyklus, ale už s meraním bazalnej teploty a na gynexe.
@milka1988 Ja mám takú skúsenosť, že bazálnej teplote viac dôverujú starší lekári - keď študovali, ultrazvuk ešte nebol na takej úrovni, aby sa dala robiť folikulometria, takže meranie teploty poznajú ako možnosť overenia ovulácie. Môj lekár je pán v rokoch a v meraní ma podporoval, všetko mi vysvetlil, ale merala som iba jeden cyklus, lebo som hneď v tom cykle otehotnela.
alchemilkový čaj každý deň, shatavari podľa toho či som si spomenula, totálny stres v práci a kvalitný sex doma 😀 mimochodom, dosť zlé výsledky pcos som mala, ako dobre, že som lekára nepočúvala v ničom, ešte by ma viac vystresovali na kadejakých vyšetreniach
@milka1988 Bazalna teplota je priamo prepojena s hladinou hormonou - teda narast hladiny hormonov sposobi stupnutie alebo pokles teploty.
Progesteron, ktory uvolnuje zlte teliesko po tom, co nastane ovulacia, teplotu zvysuje. Ak teda teplota stupna a drzi sa vyssie ako boli predovulacne teploty, tak to znamena, ze ovulacia bola. Bez ovulacie sa v tele nezvysuje hladina progesteronu. Ja si bazalnu teplotu meriam aby som mala prehlad o svojom cykle (ona funguje aj ako prevencia pocatia aj naopak - na naplanovanie pocatia).
A mne gynekolog povedal, ze su pochybnosti ci ovulacia prebehla, tak je to v poradi ultrazvuk bazalna teplota - hladina hormonov z krvi. Potvrdenie z krvi je najjednoznacnejsie. Ked mi robili rozbor na hormonalny profil (opakovane) tak mi hladiny hormonov vzdy presne sedeli s bazalnou teplotou.
@danielina30 ďakujem veľmi pekne za odporúčanie určite vyskúšam ❤️
@lucka_00 neviem ci už nie je neskoro na rady 🙂 ale tak isto... Nedarilo sa vyše 2 rokov, doktor povedal ze to prirodzené určite nepôjde... Takže zmena stravy aspoň čiastočne na low carb, napriek tomu ze som mala skôr povahu ako nadváhu. Plus gynex kvapky a vitex jahnaci (ja som mala kapsule). Zabralo asi po 3 mesiacoch užívania...
Inofolic som brala pred tým asi rok bez efektu...
@lucka_00 ja som mala pcos skrz obezitu. Schudla som 25kg, upravil sa mi cyklus a otehotnela som uplne na prvy "sup". Teraz sa snazime uz treti mesiac, tento mesiac som aj mala "dobry" hlien tak som zvedava, v sobotu ma prist ms tak uvidime... Snad nepride 😁 inak beriem teraz aj vitamin C, D, Zinok a Selen.
Drzim palceee 🙂🍀❤️💪
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
hned prvy mesiac a to ma lekar strasil ze to nepojde brala som kyselinu listovu a alchemilkovy caj