PCOS a doplnky počas snaženia sa

4. nov 2021

Ahojte, chcem sa vás opýtať aké doplnky vám dopomohli k otehotneniu? Hlavne ak teda nedochádza k ovulácii čo by mi mohlo pomôcť? Zatiaľ nechcem brat žiadne hormonálne lieky, chcela by som skúsiť niečo prírodné.. Užívam inofolic cca 2 mesiace, dalo by sa ešte niečo k tomu pridať ? Napr gynex alebo maca? Alebo niečo iné? Čo by mohlo napomôcť nakopnúť moje vaječníky? Ms mávam nepravidelnú

mirka7890
4. nov 2021

... ja som brala vsetky druhy Inofolicu... gynex a aj tak mi nic nepomohlo az lieky

emalka
4. nov 2021

Nizkosacharidova dieta v takej forme aby si ju vedela dodrziavat dlhodobo.
S PCOS sa spaja inzulinova resistencia - telo voci nemu znecitlivelo a produkuje ho privela. Inzulin prispieva k zvysenej produkcii LH a inych latok ktore brania ovulacii.
Cize ked znizis prijem sacharidov, telo bude produkovat menej inzulinu a postupne sa dostane opat do rovnovahy. Potom by mala prist aj ovulacia.

alison11
4. nov 2021

Mne pomohol Duphaston a Inofolic z E vitamínom.

autor
4. nov 2021

@mirka7890 a až s liekmi si otehotnela? Ja zatiaľ beriem inofolic combi premium

autor
4. nov 2021

@alison11 a tiež si mala anovulacne cykly?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mirka7890
4. nov 2021

ja som otehotnela az po IVF ale liekmi mi upravili vobec cyklus

simbatko
4. nov 2021

Ja pijem alchemilku a LejdyVitu....

autor
4. nov 2021

@zazvorka87 ďakujem, snáď sa zadarí.. nos chudnúť by som veru mala 🤦🏻

hederamonstera
4. nov 2021

Mne pomohlo, co napisala @emalka - nizkosacharidova a protizapalova dieta, popripade keto dieta (ja som ale nakoniec jedla celozrnne veci bez lepku a strukoviny). Plus pohyb - nemusi byt nejaky extra intenzivny, ale proste denne som davala sviznu hodinovu a viac prechadzku v lese. Toto mi najviac pomohlo na chudnutie a otehotnenie (po 3 rokoch nedarenia sa)
PCOS je tzv.cukrovka vajecnikov a teda problem s inzulinom. Drzim palce

didi2102
4. nov 2021

Všeličo som brala ale tiež až lieky pomohli,ja som s váhou vôbec problém nemala ,som chudá čiže žiadne diety a chudnutie som neskusala

alison11
4. nov 2021

Áno mala som a avaječníky dupľovanej veľkosti až primár rozmýšľal na zrezaní nich,ale nakoniec naordinoval Duphaston brala som 10mes. a otehtonela z prvým synom k druhému pomohol až Inofolic po 3ch spontánnych potratoch. po druhom pôrode sa už len 1x za pol roka objavila cystička na vaječníku a už zo 2roky som úplne bez cýstna vaječníkoch. Mne totiž pomohlo viac ráz branie Duphastonu.

autor
4. nov 2021

@simbatko ja mám ten inofolic, ale čítala.som že aj gynex je dobrý na úpravu ms a alebo aj vitex jahňací.. len či by som mohla brat napr inofolic a gynex naraz

christinka1
4. nov 2021

Mne pomohla až doktorka na endokrinologii keď mi predpísala lieky a do 3 mesiacov som otehotnela

jexica
4. nov 2021

lwn alchemilkovy caj

summersunny94
5. nov 2021

@mirka7890 a aké lieky ti pomohli prosím ťa? 🙂

mirka7890
5. nov 2021

@summersunny94 no mne norethisteron na upravu cyklu a estrogen a progesteron

summersunny94
5. nov 2021

@mirka7890 ďakujem 🙂

dannyelle
6. nov 2021

2 mesiace inofolicu su malo, mne sa zacali ukazovat prve pozitivne prejavy az po pol roku a trvalo to cca rok kym sa mi to upravilo na ako taku uroven
Takze skus trpezlivost

autor
6. nov 2021

@dannyelle ja viem že je to málo, chcem ho brať aj ďalšie mesiace.. tak tebe pomohol k ovulácii po dlhšom užívaní?

alison11
6. nov 2021

Mne pomohol Inoflolic po liečbe z Duphastonom na 1,5mesiac užívania.Ale to závisí nakoľko máš cysty na vaječníkoch.

dannyelle
6. nov 2021

Ano

lusyc
6. nov 2021

Ja som skúšala inofolic, gynex, duphaston, bez nejakého extra efektu. Pohyb a úprava stravy je vždy prospešná. Čo si myslím, že mi pomohlo na úpravu cyklu a ovulacie, je pupalkovy olej, jedna lyžička denne. Po nabehnuti cyklu po pôrode sa k nemu isto vrátim. Verím, ze pomoze zbaviť sa: otravného spinenia z nedostatku gestagenov hocikedy hocijako dlho, nepravidelnych cyklov, zvýšeného rizika cukrovky, vysokeho krvného tlaku, rakoviny vystelky maternice.

autor
6. nov 2021

@lusyc Konkrétne aký pupalkvoy olej si užívala ak mi vieš prosím poslať link? Skúsila by som, môžem to aj kombinovať s inofolixom nie?

lusyc
6. nov 2021

Tieto dva som mala.https://doplnky-stravy.heureka.sk/virde-pupalkovy-olej-100-50-ml/ a
https://kuchynske-oleje.heureka.sk/health-link-...
Vygooglila som, že sa môže aj počas dojčenia, preto som siahla po ňom. Druhú alternatívu som mala pripraveny vitex jahňací, ten sa nemá počas dojčenia. Ale neplánovane som otehotnela. Nemienim už do seba pchať umelé hormóny, tak hľadám prírodné spôsoby ako nastaviť rovnováhu hormónov v tele. Každému môže sadnúť niečo iné. Obmedziť sacharidy a pridat pohyb je určite dobrá voľba. Ja si s PCO spájam aj preeklampsiu, ktorú som mala v prvom tehu po 3 rokoch snaženia aj hypertenziu v druhom tehu aj hypertenziu+cukrovku v treťom tehu, to som zo zdravotných a vekových dovodov ozaj neplánovala. A nie som obézna a pokazde som pribrala do 15 kg.

autor
6. nov 2021

@lusyc ďakujem vyskúšam a objednám si ho

adka998
8. nov 2021

Ahoj, užívala som inofolic, pila som ostruzinu malinovu aj alchemilku ale žiadny efekt.
Začala som užívať macu, vitamín D a kyselinu listovú niekoľko mesiacov a nakoniec si myslím že mi aj tak zabral clostillbegyt ktorý som mala predpísaný na rast folikulov lebo som mala sledovanú ovulaciu ale folikuly nedorastali takze som mala anovulacne cykly. Užívala som ho 4 cykly, následne som bola na priechodnosti vajcovodov a 2 cykly na to sa to podarilo s injekciou ovitrelle na prasknutie folikulu. 😊

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre