Zdravím baby.. Chcela by som sa spýtať či má niektorá z Vás skúsenosti z PCO? Bola som u svojho gynekológa keďže už pár rokov mám problém s menštruáciou ktorá mi vôbec nechodila. Dnes mi dal lieky na vyvolanie menštruácie Norethisteron 2krat denne jednu tabletu po dobu 10 dní. potom vysadiť čakať na MS a počas MS ísť na krv- Hormonálny profil. Keďže už dávnejšie mam diagnostikované PCO s tým že mám viac mužských hormónov čo je aj vidieť na ochlpení. Chcem sa spýtať či má niektorá z Vás skúsenosti s tehotenstvom pri takej diagnóze? či sa dá otehotnieť prípadne akú liečbu ste mali?. A či to ide prirodzenou cestou.. Budem rada za vaše odpovede. ak niekto ma skúsenosti. Ďakujem Vám
A
@bebotka Bola to asi dlhá a zložitá liečba :/ aspon viem čo ma čaká
@simuska255 ja mám pco,a nikdy som liečená nebola, celý čas ( cca 12 rokov)som užívala hak ,aby som vôbec mala ms, keď som si robila pauzu tak som ms nemala aj pól roka. Išla som na vyvolavacku a naspäť nasadila hak.Ked sme sa s manželom rozhodli pre bábo, spýtala som sa dr.co mi odporúča. Ešte počas užívania hak som si mala nasadiť kyselinu listovú,a po vysadení som hneď začala užívať inofolic. Otehotnela som hneď v prvý mesiac. Aj som čítala, že keď sa vysadí hak,maternica je celá " naštartovana " plodiť. Aj tak bolo. Čiže žiadne čistenie po užívaní hak,ale ísť na to hneď ☺️
@simuska255 u mna to s hak nefungovalo my sme otehotneli na prvé KET v CAR. Skôr ako sme navštívili centrum sme sa snažili 2 roky. Je to individuálne niekomu sa podarí hneď niekomu nie, niekomu stačí doplniť vitaminy, zmeniť stravu a pohyb a podobne
ja sa toho obavam ci to pojde.. kedze k tomu mam este jeden problem a tym je cukrovka.. cchem verit tomu ze sa to podari.. ale doktor mi hed povedal zebude velky problem .
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Určite to ide prirodzene, len je otázka, že za ako dlho. Niekto má pco a otehotnie bez problemov, iná sa zas môže pokúšať roky a dieťa nemá. ja mám pco a bol to bez na dlhé trate. mám deti prirodzene, ale prvé po 12 rokoch manželstva.