Ahojte baby. S partnerom sa už 2 roky snažíme o bábo, zatiaľ neúspešne. Pred 4 rokmi mi diagnostikovali PCO, môj gynekológ to nejak nerieši, jeho odpoveď je, že máme sexovať. Vo februári som mala biochemické tehotenstvo, v 5 týždni sa ukončilo. Odvtedy sa snažime, paradoxne ovuláciu mám zakaždým.Niekedy som už aj mala pocit, že to asi vyšlo, ale na teste sa vždy objavil len kanálik, jemná šedá čiarka. Zarazilo ma, že sa mi to stalo aj pri obyč Pepino teste, ale aj pri Mamateste, Rapid Clear a aj Clear Blie ten ultravčasný. Stretli ste sa niektorá s týmto?
@ninka99865 ďakujem za odpoveď. Veď to mi je úplne zvlástne, že na každom jednom to mám, už si pripadám ako dilino :/ Ja som bola na mnohých vyšetreniach, hormonálny profil mi robili v máji a výsledky som mala ukážkové. Rovnako mi robili testy na zásobu vajíčok, a že ich mám požehnane.
Ešte musím muža dokopať k vyšetreniu, lenže aj tu je problém, že on si nechce priznať, že by mohla byť chyba aj v ňom :/
@nala2021 no spermiogram je základ. Hovorí sa že prvé vyšetrenie ženy je spg muža.. máš aj hematologiu, endokrinológiu? Priechodnosť tam môže byt problém…
@nala2021 mne teraz tiež duchovalo pepino, ja rada že sa po 2 rokoch zadarilo a nič ..
@ninka99865 hemato aj endo mam za sebou, všetko v poriadku. Budem meniť gynekológa, takže uvidím, čo mi ten nový povie.
@nala2021 no za mňa určite ten spermiogram.. aj HP partnera, bože ti muži furt musia dačo vymýšľať 🙄
@simona1998 ja sa tiež zakaždým poteším a potom také sklamanie
@nala2021 my už sme sa objednali do CAR sme mladí nemáme ešte ani jedno babeno tak už ideme na istotu. Už ma nebavia preplákane biele testy ..
@simona1998 ja mám 33, muž 32, takže budeme to asi musieť riešiť aj my takto..už som zúfala..najmä keď vidím, že okolo nás má každý druhý pár novorodenca, alebo je v očakávaní. Pritom mnoho z nich sú "nehody", takže to aj zabolí
@nala2021 pridaj sa do skupiny snazilky, alebo snazilky2022 tam baby povzdbudzuju, ja o tom nehovorím s nikým ani nik v okolo nevie že sa snažíme iba jedna kamoska ktorá prechádzala tým istým a mne pomáha sa vyrozprávať a hlavne vidieť že aj dlhoročným to vyjde ❤️
@nala2021 ani Nehovor ! U nás v rodine sa roztrhlo vrece s tehotnými a všetko boli “neplánovane” alebo sa snažili podľa ich slov straaaaasne dlho podla nich je dlho 3 mesiace 🙂 my sme mladučkí ja mám 20 a priateľ 23 a som nervózna , že mladí ľudia a majú take problémy .. no radšej pôjdeme do CÁR ako sa trápiť :/
@nala2021 nedávno mi kamarát písal že ma pre mna dobrú správu , že su tehotní, celu dovolenku som nad tým len rozmýšľala aký je život nespravodlivy , jeho priateľka dieťa ešte nechcela , on ju do toho tlačil a hneď po chvíli ostala tehotná …
@simona1998 čože takí mladučkí??? A máte aj nejaký konkrétny problém? :(
@ninka99865 veď to, že sme mladí a preto to človeka zarazilo a viac sklame :/ nie ešte nemáme , ja som chodila ku gynekologovi ktorý bral len € a žiadna pomoc, gulanie ocami nad každou mojou otázkou , tak sme sa rozhodli skúsiť CAR , pôjde na spermiogram mne urobia vyšetrenia a budeme vedieť kde je chyba ❤️
@nala2021 a repro Imuno som zabudla 🙄
@ninka99865 už teraz sa mi z toho točí hlava 😅 stále si hovorím aj, že možno príliš chcem a preto to nejde...
@nala2021 áno aj to môže byt, ale ak tam je nejaký medicínsky problém tak to bude asi väčší problém ako hlava 😅
@nala2021 Myslim skor, ze to nejde kvoli tomu ze mas PCO 🙂 Pises, ze ovulacia zakazdym prebehne, ako to vies? Bola si na folikulometrii (ale tak, ze niekolko cyklov za sebou)? Ja mam tiez PCO a lekarka mi vysvetlovala, ze pri tejto diagnoze ovulacne testy nemusia byt napomocne, lebo mozu byt sice pozitivne (kvoli vysokej hladine LH), ale k ovulacii vo finale aj tak nemusi dojst (folikul nepraskne). Ja som preto brala lieky na vyvolanie ovulacie + injekcie Ovitrelle, aby bolo zarucene ze folikuly naozaj prasknu…
@nala2021 ani môj priateľ sa netváril nadšene , pretože im to ich hrdosť nedovolí sa ísť urobiť niekomu do pohárika 😀 ale prehovorila som ho , robi to predsa pre nás oboch
@nala2021 mne endokrinologička zistila PCO,z gynekologickeho hľadiska som bola ok,aj mne tvrdil že mám ovuláciu... Len nemala, keďže som mala PCO,tak mi endokrinologička predpísala lieky vďaka ktorým som do 3 mesiacov otehotnela 🙂
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
@nala2021 ahoj neviem ci si v snazilkovskych skupinách ale baby dosť často pisu ze pepnino veľmi duchuje a najnosvsie aj mama test a aj ten včasný (nie digi) clear blue.. a ze sa dá spoľahnúť hlavne na dr max testy tak neviem :/ alebo môže ísť aj o biochem tehotenstvo ale to neverím ze sa deje každý mesiac resp o kanalik. Každopádne po 2 rokoch by ste si mali obehat všetky vysetrnia keď sa nehcete trápiť. Aj pri pco je bežne ze ovula prebieha ale problém je väčšinou v tom ze sú vajíčka slabšie