Už som tu písala že som raz potratila a veľmi dlho mi trvalo než som sa z toho dostala, a do teraz ma to strašne mrzí a hlavne nejde na to zabudnúť bez smútku ktorý v sebe nosím.. Ale teraz by som to chcela vyskúšať znova pretože som v poriadku žiadne zápaly nič musím si zaklopať ale môj partner nechce neviem či mu trvá dlhšie aby sa dostal z toho prvého zážitku ale on je jednoducho chladnejši ani sa nevyjadri keď poviem niečo do budúcnosťi o deťoch nechcem ho do ničoho tlačiť len sa mi nepáči toto chovanie neviem či ma prestal ľúbiť kvôli tomu že som potratila
@sara_1 skúsila si sa ho opýtať? Ja som mala prvé tehotenstvo dosť zlé. Manžel nechcel dlho počuť o druhom dieťati. Myslela som si, že pre to, že som začiatok prvého starania sa o dieťa nezvládla. Malého som odmietala. Prvý mesiac. No po pár rozhovoroch,aj po pár hadkach sa priznám mi povedal, že to nie je ten dôvod. Dôvod je ten, že sa bojí, že by som nezvládla druhé tehotenstvo, že by sa mi niečo stalo, a on by tu s prvým ostal bez partnerky, matky. Mal z toho až hrôzu. Sme spolu skoro 18 rokov. Prvý syn bude mať 5 rokov. A ešte stále nie som tehotná s druhým. No už sa to u nás rieši a skloňuje nahlas, že by mohlo byť druhé. Musel to prekonať, a možno vidí, že som zmenená aj ja. Že za malého bojujem ako levica. Že to veľa krát zvládam úplne sama. Dlho pracuje.
Možno je toto ten problém aj u tvojho muža. Strach. O teba, o vás, ako partnerov, ak by znova ďalšie tehu bolo neúspešné či by ste to ustáli. Hlavou mu môže ísť hoci čo. A hlavne netreba zabúdať, že tak ako si o dieťatko prišla ty, tak isto prišiel o dieťatko aj tvoj muž. Nemyslím to ako výčitku, že nedaj Boh by si mala byť ty tá zlá alebo čo. Tá strata ho podľa mňa boli dvojnásobne. Za neho samého ale aj za teba.
Prezivali sme to isté. Muž zrazu nechcel mať deti. Ja som.bola z toho na prášky a som mu povedala že keď nebude chcieť tak sa s ním rozvediem. U nás samozrejme žiadne rozhovory nemali zmysel, lebo môj muž nikdy nič nepovie. Nakoniec sa to ale otriaslo a máme krásne tri deti.
Urcite Ta neprestal lubit preto ze si potratila. Mozno len stebou nechce mat dieta. Alebo ta uz nelubi z inych dovodou. A mozno si ozaj bola potom tak psychicky na dne ze to nechce znovu vidiet zažit. Do hlavy mu nevidime musis sa snim o tom porozpravat. Jedine on ti moze povedat co je vo veci. Preco je chladnejši. Musis ho pritlačit k uprimnosti a otvorenosti. Nech vies na com si.
nechce zažit to čo sa dialo, to v akom stave si bola, oni to až tak neberu kym to dieta nemaju v rukách, ano tešia sa ale len zlomok ako matka
porozpravat sa alebo manželska poradna
Ja si tiež myslím že sa bojí, my sme tiež prišli o bábätko v predchádzajúcom tehotenstve, strašne sa bál ale teda ku konci sa strašne bál o mňa aby sa mi niečo naozaj nestalo a že príde o rodinu. Tiež nechcel ani počuť o ďaľšom tehotenstve ale tak po nejakom čase som ho presvedčila...vyhlásil že radšej pôjde do adopcie ale tak nejako sa nám to podarilo zvládnuť..teraz som v 24tt a verím že to nejako dobojujeme aj keď dokonca ešte veľmi ďaleko.
@dudos moj ma tiez taky dovod, a tiez nepovie, dolovala som to z neho celu vacsnost ....
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
Treba sa o tom porozpravat...vravi sa ,ze nememu dieťaťu ani vlastna matka nerozumie...
Povedzte si ,co vas oboch trapi...,ako chcete pokracovat a pod...drzim palce