Ahojte zienky,
viem ze s tymto mi asi nepomozete ale mozno tu najdem niekoho kto mal podobne skusenosti a pocity. Moje prve tehotenstvo bolo dost zle, az na 1 mesiac mi bolo zle kazdy den (aj ked v pokrocilych mesiacoch uz "len" niekolko hodin denne). Nastastie sa nam narodila zdrava dcera takze to rychlo prebolelo. Druhe tehotenstvo nevolnosti zacali uz koncom 4.tyzdna a mala som ich 24/7 cele 2 mesiace az do dna kym som nepotratila (po MA). Tento "zazitok" ma tak traumatizoval ze mam celkom riadnu paniku z dalsieho tehotenstva. Dokocna ten potrat samotny som predychala fakt rychlo, skor som bola riadne nastvana ze som si musela prejst tym 2-mesacnym peklom a nakoniec z toho nebolo nic.
Druhe dieta si strasne zelame a aj sa snazime (uz dlhsie) len vo mne su stale tieto protichodne emocie. Dostanem MS a na jednej strane sklamanie a strach ze co ked to uz nevyjde (uz sa pomaly blizim k 40). No na druhej strane obrovske odlahnutie ze som ziskala este mesiac "k dobru". Pre mna boli tie nekonciace nevolnosti to najhorsie co som v mojom zivote zazila a bolo to strasne aj napriek tomu ze som brala tabletky (Agyrax), ktore sice pomohli ale len ciastocne. Najviac ma desi, ze ked to pri 2.tehu malo o tolko horsi priebeh ako pri prvom, co potom bude v dalsom. Aj ked viem ze sa stavaju pripady, ze zenam v dalsom tehotenstve uz nie je nic, ja s tym neratam lebo mam pocit, ze u vacsiny to je bud tak isto alebo horsie.
Mali ste to niektora podobne, ako ste sa s tym vysporiadali?
@stannkal mne bolo velmi zle, ale ja som zvyknuta. Mavam mimo tehu dni, ked zvraciam 15x denne, proste syndrom drazdiveho zaludka. Pre mna gastroskopia bola na pohodu, ked uz som zvyknuta ze mi je zle. V tehu po 14/16tt to bolo s kyblom pri posteli. Porod detto, kazde dve minuty som zvracala vodu a zlc. Dve hodky po porode zase 5 tyzdnova hnacka 😂 to zacalo peklo z ineho konca . Takze furt to moze mat niekto horsie a netreba to brat tragicky. Ako prislo tak odide a vybavene. Lieky mi nedali, az po porode na to crevo.
Ahoj...tak u mna velmi podobne... Aj s tym MA v druhom mesiaci... Nevolnosti boli strasne...pri prvom babe mi nebolo nic, ale druhe...nocna mora... Teraz uz zacinam 10tt a tiez som sa bala ako bude, ale opat je to ine tehotenstvo... Taky priemer tych dvoch predchadzajucich... Ked Boh da, tak to uz nejak dokopeme do uspesneho konca... Len nech su zdrave... Ak tuzis po babatku, tak to skuste... Ten cas leti rychlo... Aj nevolnosti raz skoncia... 🙏
@stannkal musíš sa nastaviť trošku v hlave inak, lepšie to budeš možno zvladat
@stannkal úplne ťa chápem, prežila som takmer to isté, počas prvého tehotenstva brutálne nevoľnosti celú prvú polovicu, ja som sa ani nedokázala tešiť na bábätko, väčšinu času som trávila na WC, alebo v posteli. Počas druhého to bolo ešte horšie, ak to vôbec ešte horšie byť mohlo, neudržala som v sebe ani vodu. Keď som už bola takmer v polovici, teda, keď mi už malo byť hádam lepšie, tak som o bábätko prišla. Tretí pokus už nebol, ale z iných dôvodov. No pred rokmi som mala kolegyňu, ktorá bola počas oboch tehotenstiev hospitalizovaná, pretože bola už dehydrovaná, medzitým mala štyri potraty, takže tretie dieťa neplánovali. No pritrafilo sa. Tehotenstvo absolútne ukážkové, žiadne nevoľnosti, žiadne problémy, až na ten záver, nestihla pôrodnicu, porodila doma, sanitka už odvážala šťastnú maminu s dieťaťom. Nechápala sama, ako je to možné, niekedy sa hovorí, že to ovplyvňuje pohlavie dieťaťa, čo je podľa mňa nezmysel, ona tiež mala najprv dievča, potom chlapca, tretie zase dievča. Takže stať sa môže aj to, že nevoľnosti sa konať nebudú
Ďakujem za povzbudenie, jasne ideme do toho, nevzdávam sa rozhodne. Viem ze to je v hlave no niekedy ťažko vyhnať chrobáka co tam riadne nahlodava 🙂
@elizabet173 tiež som viackrát čítala o takých prípadoch ako tvoja kolegyňa a mne to tiež vždy prišlo nelogické ako môže to isté telo reagovať tak odlišne. Ale zjavne je to možné 🙂
@stannkal Ahoj, mala som taketo nevilnost pocas obidvoch tehotenstiev, skoncili az porodom. Bolo to strasne. Jedine co by mohlo pomoct je ak si s manzelom a okolim spravis presny plan na situaciu, ze ti bude zle stale napriklad - upratovanie a varenie preberie rodina, popripade pani na upratovanie. Zabezpecis starostlivost a ked ti bude zle aby si mohla lezat. To je jedina rada. Stalo to za to ale ja kvoli tomuto uz po dvoch koncim. Kazdopadne aj druhe som zvladla cele tehotenstvo na gauci zachode a posteli. Ale stalo to za to samozrejme.
pri prvom tehu som mala obrovské nevolnosti - dokonca som aj odpadla a ratovala ma v meste RZS....
na moje počudovanie pri ďalších troch tehu po nevolnostiach ani chýru ani slýchu...
Ja si to vysvetľujem laicky po svojom - že pri synovi mi bolo strašne zle, ale pri dievčatách som ani len nevedela že som tehotná...
@stannkal je to možné, trošku z iného súdka, ale tiež to isté telo reagovalo inak. Tá žena mala problém otehotnieť a keď sa jej to konečne podarilo, potrat, aj keď ležala v nemocnici. Štyri krát za sebou, to ju dosť fyzicky aj psychicky poznačilo, rozhodli sa pre adopciu. Keď malo adoptované dieťa asi 15 rokov, bum, otehotnela, bezproblémové tehotenstvo, rizikové len pre vek, žiadne nevoľnosti (ktoré mávala, kým potratila vždy), žiadne bolesti, porodila dcérku. Nechápala, či jej telo vymenili, alebo čo, aj jej lekár nad tým krútil hlavou.
Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.
ahoj, mám ten istý problém,..veľmi chcem ďalšie dieťa ale podvedome sa bránim asi lebo tie nevoľnosti to boli muky..nikto to nepochopí kto to nezažil. Napíšu ti tu len že teš sa, že máš zdravé dieťa atď...no je to veľmi ťažké..držim ti palce, ak dieťa chceš tak len asi vydržať a myslieť na to, že to nebude trvať navždy...